Sunday, November 9, 2014

9.11.14

bismillahirrahmanirrahim... 

alhamdulillah, debu sik debu blog tok ya belakang kira.  bukan baru ada kesempatan, tapi terlebih telan vitamin M, jadi hasilnya blog k diat ngan mata jak. 

Mimi dah update blog,
Dayang pun ada update, 
Latest Liza update.
so i think this time is my turn..

banyak perubahan dalam 2 tahun tok. 
mengembirakan opkos and sikkan dapat tinggal beberapa perkara yang kurang menyenangkan. 
yang gembira, in Sha Allah akan dikongsi selagi mampu. yang sebaliknya, biarlah rahsia. ^___^

Ok. cne nak start tok. 

saya masih lagi berkhidmad di SK Sungai Duan. So far saya ok di sini. macam yang pernah saya katakan, Sekolah Cantik, In Sha Allah orang2nya pun baik. 
banyak perkara yang dapat saya belajar di sitok. 
Pelbagai kaedah pembelajaran di Praktikkan. 
Pemerhatian, Individu, Kerja Kursus dan sik ketinggalan kaedah Projek ^__^.. hahah Mengarut sangat!. 

Masih lagi menjadi Guru Pemulihan dan ada hati nak sambung Master dalam bidang pendidikan Pemulihan. Kenapa? sebab sik rame kawan2 yang sama kelas dolok ngaja pemulihan. Aku? Alhamdulillah, Degree in Pemulihan, Ngaja Pemulihan di Kelas Pemulihan dan In Sha Allah Nak sambung ambik Master Pemulihan. Jangan masuk pusat pemulihan sudah!. macam sik menarik jak hidup aku tok.. hahahah.. 

Ok lets go apa yang menarik?

Alhamdulillah, ramai kawan2 yang bertemu jodoh. Tahniah. Semoga bercinta sampai ke Jannah! 

Suhana : bahagia dengan Encik Topeq Q dan Topeq Junior Haziq!. Saya doakan haziq dapat adik (Qaseh). 

Win : In Sha Allah bakal bertiga dengan Encik Padhil, dan Sollahuddin al Ahyubi!

Farah : Alhamdulillah kahwen dah dengan pilihan hati, Adli Aziz. n guess what? She's Pregnant!!! alhamdulillah. 

Sharmimi : Cik Tunangan orang. Bakal jadi isteri orang soon! congrat buddies! semoga bahagia sampai akhirat! 

Liza : Same with mimi, bezanya tak bertunang lagi. In Sha Allah bakal jadi isteri orang next year! Congrat!! >_<

Yang lain? i guess still in progress. Semoga Atol, Dayang dan Naimah bertemu jodoh yang baik secepatnya! dan semoga saya berjumpa Fahrin Ahmad tak lama lagi., hihihihhi

Yang dah kahwen, Semoga berkekalan hingga Syurga,. Apa2 dugaan dalam rumahtangga itu asam garam rumah tangga. Selagi mana boleh dipertahankan, bertahanlah. Selagi mana boleh diperbaiki yang kurang, renovetlah. 

Yang masih in progress. Teruskan mencari cintamu selepas Allah dan rasul. Semoga kita bertemu yang setimpal, yang boleh memahami, yang boleh membimbing dan yang pasti yang akan menjaga, mencinta hingga hujung nyawa. ^_^


Entah kenak, sebak plak rasa. Lepas tok, masing-masing akan teruskan kehidupan masing2. Semoga ukhwah akan terus kukuh dan semoga kasih sayang ini akan terus berkekalan kerana Allah.

detik tak kan pernah mundur,
namun kertas putih akan selalu ada,
waktu mana mungkin akan mengundur dan sudah pasti hari tidak akan pernah berulang,
tetapi masa depan akan sellau menawarkan kisah hidup yang lebih menarik dan bererti untuk menjawab semua persoalan dan pertanyaan yang masih tidak terjawab.

LOVE... LIFE... 

amin..






2 comments:

liEza said...

wow!!! Fahrin ahmad jd abg ipar..kompom masuk tb..yess!!!! :p

liEza said...

yeyeyeyeye..masuk tb..fahrin ahmad abg ipar mekor..ka hafizuddin tk? :P