Tuesday, December 18, 2012

:: Lamaran ::

Bismillahirrahmanirrahim
assalammualaikum..

saya rasa ini adalah entry pertama saya untuk bulan ini.. 
Alhamdulillah Allah beri kesempatan lagi untuk hidup ~ 

dolok masa gik sekolah soalan femes mun tiba2 anak dara berkumpul 
"ko budget kawen umur bila?
ada yang jawab 23, 27 25 n majoriti la jawab 25. Macam ideal jak kot
termasuk saya.. hehehe saya pilih 25
tapi jawapan saya datang dengan syarat.
saya mungkin kawen awal kalo saya tak sambung study n mungkin lewat kalo future study. 
n c. it is tRuE!!!

Hari ini 18.12 ada something berlaku..
tak lah gempak sangat sebab sebelum ni pun pernah jadi.
 Bezanya sebelum ni orang cakap " kalau anak aku belum kawen, aku ambik kau jadi menantu"
itu KALAU! 


bermula daripada hash taq #ToBeHonest
so saya kongsi apa yang berlaku hari ni.. 
Tak gempak tapi tetap suatu perkara yang sedikit terkesan..hahah

sebenarnya "Pak Cik" ni dulu slalu p rumah kami..
masa tu kami adik beradik kecik lagi..
dia tak tua sangat. paling2 pun umur 40 kot.. 

tadi terjumpa kat Desa Ilmu.. 
macam biasalah, dah lama tak jumpa, bebual la. 
Dia yang dh lama tak balik kampung tanya pasal kampung..
Last2 dia tanya lah 
" ko dah kawen?"
so saya jawab " hahah belom, bok jak habis blaja" 
" ko mok nikah ngan anak "Pak Cik"
sgera ya juak saya tek tetak (ketawa).. So sorry, bukan merendah2kan kata2nya,. 
but saya tetap rasa benda ya lucu n sengaja dibuat main..
"aih, nanyak bena tok" katanya lagi.. 
Tersengih2 saya jawab  " anak ktk biak glak ah. Sian ngan nya lak kawen ngan saya kawen orang tua" hahaha
sebab apa saya kata begitu? sebab nampak sangat umur anaknya muda. 
sedangkan masa saya darjah berapa nya g rumah masa ya nya belom kawen. 
ikut kiraan guna kaedah Polya, saya rasa umur anaknya dalam 18 kot :p
#sayasedardiriOkay kalau muda sampey dekat 10 tahun, saya in shaa Allah try elakkan.. 
hehehe

lepas saya tulis tok, baru saya teringat, hari tok 3 kali saya ditanya pasal kawen
1. Kazen
2. Mok Aji
3. "Pak Cik" tadi

#Followerkehidupansaya a.k.a falmy hahaha

In Shaa Allah ada jodoh saya kawen..
bohonglah kalau tak nak..
Just doakan yang terbaik untuk saya.. hehehe



Ehsan gOOgle


No comments: