Friday, November 30, 2012

:: Harimau Malaya ::


tengok nama pun tahu kan entry kali ni pasal apa.. 
yup.,, its about Harimau Malaya...

saya harap, saya doa Malaysia menang esok.. 2 - 0 pun jadi lah.. 
tak kiralah sapa2 yang jaringkan gol..
plus pertahanan harus kuat.. 
siyes saya risau..
sebab mengekalkan kemenangan itu lebih payah daripada merampasnya.. 
hurmm.. 
esok Malaysia bakal menentang Indonesia..
bila Indonesia sebagai pihak lawan, bukan final pun nampak macam final.. 
so Malaysia, buat sehabis baik.. 

^_^

#Mahalli, Farizal Marias, Apek, Safiq, Safiee, Mat yo, Fadli Shas, Aidil, Azmi muslim, S kunalan, Khairil muhaimin, Baddrol Bahktiar, Azzamuddin, Fakri Sarani, Amar Rohidan, Hazwan bakri, Syakir Saari, Zubir Azmi  dan Datuk K Raja Gopal.. 
goOd Luck untuk esok ^_^
semoga kemenangan itu akan terus milik Malaysia

Ya Allah berikan kemenangan kepada mereka.. 
amin... 


Thursday, November 15, 2012

:: Fahrin Ahmad ::

alhamdulillah.....
well, sapa yang tahu akan maklum apa yang bakal saya perkatakan kali ini..
YES I DO..
saya mengaku saya minat kat jejaka idaman Malaysia.. Orang minyak Encik Fahrin Ahmad..
hari ini dalam sejarah, 
 kami seperti tinggal di pedalaman hari ini kerana masalah air, heheh
tapi perkara yang lebih mengembirakan adalah FAHRIN AHMAD akhirnya balas tweet saya.. hahahaha
hahaha
walaupun hanya begini, saya sangat3 gembira..
saya akan usaha lagi.. hahahaha

honestly saya rasa seperti menerima cinta baru dalam diri.. hahahah
sound silly..
but itulah kebenarannya..

ini kot rasa teruja apabila cinta diterima..
bukan sepertimana biasa, hanya bertepuk sebelah tangan..
apa2pun malam ini saya tidur dengan jiwa yang sangat3 ~~~~~~~

selain itu, shila amzah pun da tweet saya.. hehehe

Fahrin Ahmad..
pak ustaz saya.. mengharap menjadi imam setiap solat :p
^_^

lalalalalala


Sunday, November 11, 2012

:: al fatihah ::

hari ini saya menerima panggilan.
sekali lagi untuk tahun ini setelah sebulan lalu menerima penggilan yang sama..
udak saya pergi untuk selamanya..
 
al fatihah..
 
saya terasa sangat3..
sepertimana saya terasa akan kehilangan arwah mak saya 4 tahun lalu, itu lah yang saya rasai sekarang tok,..
Ya Allah,
tabahkan hati anaknya yang tengah SPM sekarang tok..
tabahkan hati isterinya yang baru sahaja melahirkan anak..
tabahkan hati2 yang menyayanginya Ya Allah,
agar hati2 itu merelakan pemergiannya..
memaafkan kesalahannya..
menghalalkan semua perkara yang melibatkannya..
 
melaluiMu aku mohon ya Allah,
agar rohnya dicucuri rahmat..
tempatkannya bersama hamba-hambaMu yang beriman..
 
al fatihah.. 

Saturday, November 10, 2012

:: 10.11.12 ::

Bismillahirrahmanirrahim
 
:: maka rasmilah sudah saya bergelar penganggur.. hehehe ::
 
sedih memang sedih lah juak berpisah ngan kawan2..
sapa sik sedih woi.. tok pun sebak sa jiwa.. sa mok minum Gaviscon
 
hurm blaja di maktab, camne rasa blaja dari Form 1 sampey F6 bawah..
5 tahun setengah..
bukan masa yang singkat..
 
:: 2007 :: 
daftar diri, of course mulalah berkenalan ngan rakan2..
Saya satu grup dengan Suhana Udin..
sue, kawen dah kinek.. hehehe
kumpulan masa ya dibahagi ikut lagu kanak2..
saya dapat lagu Oh suzana.. huhuhu
 
maok kelas, kenal lagi dengan kawan2 sekelas..
dulu kmk orang skema giler..
block D ya kelas kmk orang..
satu batch sia..
wpun kelas mula aher, kmk orang mesti juak berada sia by 7.30 am!!!
tok Mr. Tan lah pun kerja..
siap nunggu bawah pOkok mok tau sapa lambat..
adoyai...
tapi ya mendisiplinkan kmk orang..
saya sik madah junior sik berdisiplin, but apa yang dapat saya perhati setiap tapok kepimpinan ya lain nya pun cara..
 
:: 2008 ::
masok sem 2,
sedih giler masa trima keputusan exam..
gue gagal satu paper..
Matematik..
mun dah daripada 300 ++ orang ambik paper tok 100 ++ jak lulus..
hurm n saya salah seorang yang gagal..
sedih gilak2..
then ok, deiberi re-seat paper.. alhamdulillah lulus..
dan berjaya menyambung pengajian sehingga semalam.. sem yang sama juak, da berlaku sedikit konflik dalam kelas..
terasing gilak2 masa tok..
Allah tahu camne rasa..
n always remember lepas ya,apa2 hal
"biar masa jak menentukan"
n we are what we are hari ni rite sharmimi ^_^
hurm...
dalam tahun tok juak,
saya hilang insan yang tiada ganti..
mak saya pergi buat selama2nya..
saya ingat lagi, malam ya ada event yang kelas kmk orang anjur..
saya jadi MC..
kotan saya sik tentu nya, nama senior lelaki pun saya sebut saudari..
manas dak senior..huhuhu
saya sik sengaja..
masa ya, jiwa saya sik tentu..
arwah mak pergi jam 4 pagi..
al fatihah..
terkilan, sapa sik terkilan.. huhuhuh
;-(
 
:: 2009 ::
 
paling gumbira la sebab berjaya amik degree..
merasa PBS buat kali pertama..
syok lah juak..
banyak pengalaman di timba..
Cikgu Yusop basuh kmk orang khaw2 punya..
 
:: 2010 ::
 
usaha 2009, Cikgu yusop janjikan bawa g melawat semenanjung..
kmk orang g..
best juak..
 
:: 2011 ::
 
Praktikum mula dah..
dari RPR Batu Kawa
saya n Bee ke Jalan Hj Bolhassan
then ke SK Stapok..
pratikum bena2 beri pengalaman n pengetahuan yang lebih mendalam..
 
 :: 2012 ::
 
internship nya juak,
seminar nya juak,
kursus gigi
kursus KSSR
 
uih nang tahun paling busy lah..
 
n sik semua kenangan pahit manis kita boleh tulis n kongsikan..
 
apa yang penting, sini saya kenal sahabat2 saya..
macammana mereka..
kesukaan mereka..
kebencian mereka..
mungkin tidak semua, but still itu bukti saya pernah jadi sebahagian dalam hidup mereka..
terima kasih teman2 di taman langit..
akhirnya kita akan dilepaskan didunia.. mengikut alir sendiri..
kemana kita pergi, pastikan akan bersua kembali..
biar hanya Allah menjadi pemisah antara kita . InsyaAllah..
semoga semua berjaya menjadi guru2 yang disegani semua..
semoga semua berjumpa, imam2 yang mengimamkan solat setiap masa..
semoga peroleh cahaya mata yang bertaqwa..
semoga ada masa kita tetap akan bersua..
kita bersahabat sampai tinggalkan dunia..
hingga akhir nafas saya..
terima kasih untk semua kenangan yang dicipta bersama..
untuk semua pengajaran yang kita pelajari bersama..
mohon maaf untuk semua kesalahan yang pernah dibuat,
untuk ucapan yang pernah tersilap,
untuk perbuatan yang adakalanya khilaf..
saya sayang sahabat saya..
 
dan di sini saya jumpa, dia yang saya cari selama ini..
Hensem agamanya, hensem juga parasnya
sakarstik but buat hati suka..
tapi, hubungan itu takkan pernah menjadi jika satu pihak sahaja yang punya rasa itu.. hehehe
hati saya mungkin ada pada dia, but hati dia bukan milik saya..
doakan saya jumpa insan seperti dia..
yang boleh bimbing saya sekiranya saya tersasar..
yang terima saya walaupun saya besar..hahaha
yang beri saya lesson bagaimana rasa yang tidak terungkap itu mengalir dalam jiwa..
namun orang kata rasa itu tak semestinya memiliki meski ada hati yang sakit..
jangan salahkan saya kerana punya rasa ini..
sebab perasaan itu anugerah Allah
saya doakan awak bahagia dengan dia..
dia baik n sangat sesuai untuk awak..
cuma saya harap, persahabatan kita tidak juga ternoktah di sini sahaja..
terima kasih pria hati ^_^
 
so, officially, tarikh cantik
 
:: 10.11.12 ::

Secara rasmi saya bergelar penganggur..

buat rakan2 PISMP AMBILAN JANUARI 2009 INSTITUT PENDIDIKAN GURU KAMPUS BATU LINTANG, Gengpem Batulintang khasnya , B.ed TESL OTAGO COHORT 1, Pensyarah2 yang dikasihi,staf2 sokongan dan tidak lupa adik2 junior..

terima kasih untuk setiap pengalaman dan pengetahuan serta kenangan yang telah kita bina bersama..

untuk kesilapan yang tidak...
disengajakan, kata-kata yang tersalah ucapan, tingkah laku yang tidak berkenan, mimik muka yang menggeramkan,

dengan rasa rendah diri saya pohon kemaafan untuk semua perkara melibatkan saya yang memberi kesan..hehehe

anda semua akan sentiasa dalam ingatan kerana anda semua sebahagian daripada kehidupan..

terima kasih daun keladi, InsyaAllah lain masa kita jumpa lagi..

:: sekian, terima kasih :: ^_^
 
..sadaqallahulazim..





Tuesday, November 6, 2012

:: sebalik pertemuan, perpisahan itu pasti ::

buatr masa sekarang, saya tidak mampu menulis apa2 berkaitan sahabat2 saya..
sebab setiap tarian jari ini akan menyentuh perasaan sndiri.. hehehe

cuma, 
di sebalik  pertemuan itu, perpisahan pasti akan ada..