Monday, July 30, 2012

.. emosi ..

hari ini saya emosi..
saya rasa saya terlalu emosi..
banyak benda nyuruh saya emosi.. bukan salah cdak.. salah saya sendiri.. hurm..
sheeda salleh.. 
sabar ^_^

Sunday, July 29, 2012

. Harris RedZuan & Nur Qistina Balqis ..





saya rindu mereka.. 
^_^

.. syukur tidak terkata ..

alhamdulillah.. setelah bertungkus lumus sampey nyaris2 mok terjelumus, siap juak..
hehehe
harap2 MQA berpuas hati..

sorry tina sebab sebulan tok sik mesej glak..
mun mesej pun sik terlayan.. 
o tedah.com..

hurm..
petang tok beri ganjaran kepada diri sendiri..

sunkey makey telur mata kerbo n kicap.. 


huhuhuhu

sedap.. 






I've learned one important thing about guys. Some will be your best friends, but It takes one special person to change your world.

Saturday, July 28, 2012

.. Jangan Kawen !! ..

masa raon2 kat Fb saya terbaca tok.. juz mok kongsi.. but saya sik tahu kesahihannya ^_^



Jangan kahwini perempuan yang ada 6 sifat ini

Pesanan Rasulullah saw untuk kaum Lelaki : "Jangan engkau kahwini wanita yang enam, jangan yang ananah, yang mananah, dan yang hananah dan jangan engkau kahwini yang hadaqah, yang basaqah dan yang syadaqah".

1.Wanita Ananah : wanita yang banyak mengomen itu dan ini. Apa yang diberi atau dilakukan suami untuk rumahnya tangga semua tidak kena dan tidak berpuas hati.

2.Wanita Mananah : wanita sebegini yang menidakkan usaha dan jasa suami sebaliknya mendabik dada dialah yang banyak berkorban untuk membangun rumah tangga. Dia suka mengungkit-ungkit apa yang dilakukan untuk kebaikan rumah tangga. Biasanya wanita ini bekerja atau berkedudukan tinggi dan bergaji besar.

3.Wanita Hananah : Menyatakan kasih sayangnya kepada suaminya yang lain, yang dikahwininya sebelum ini atau kepada anaknya dari suami yang lain dan wanita ini berangan-angan mendapatkan suami yang lebih baik dari suami yang sedia ada. Dalam kata lain wanita sebegini tidak bersyukur dengan jodohnya itu. Wanita sebegini yang mengkufuri nikmat perkahwinan. Dia juga merendahkan kebolehan dan kemampuan suaminya.

4.Wanita Hadaqah : melemparkan pandangan dan matanya pada tiap sesuatu, lalu menyatakan keinginannya utk memiliki barang itu dan memaksa suaminya untuk membelinya selain itu wanita ini suka ikut nafsunya. Wanita sebigini memeningkan kepala lelaki. Dia tenguk apa saja dia mahu. Dia suka membandingkan dirinya dengan diri orang lain. Suka menunjuk-nujuk. Wanita inilah yang menjadikan suami dulu handsome sekarang sudah botak.

5. Wanita Basaqah : ada 2 makna:

Pertama wanita sebegini yang suka bersolek dan menghiaskan diri. Dia menghias diri bukan untuk suaminya tetapi untuk ditunjuk-tujukkan kepada dunia. Suka melawa. Wangnya dihabiskan untuk membeli make-up, kasut dan barang kemas. Wanita begini juga suka dipuji-puji. Kalau dia kebetulan menjadi isteri orang ternama dan menjadi pula ketua dalam kumpulan itu, orang lain tidak boleh mengatasi dirinya.

Kedua dia marah ketika makan dan tidak mahu makan kecuali sendirian dan diasingkannya bahagiannya.

6.Wanita Syadaqah : banyak cakap, tidak menentu lagi bising. Kebecokan itu juga menyebabkan segala kerja yang dibuatnya tidak menjadi, hanya tukang sibuk dan komen saja.

Dicatat oleh Imam Al-Ghazalli.

Friday, July 27, 2012

.. Di SKIP MQA ..

urm..
setiap hari di hantui portfolio.. hehehe
boleh sik MQA skip jak mek orang.. hehehe


.. alhamdulillah ..

alhamdulillah..
sik da kelas pagi tek saya penuhkan aktiviti pagi dengan uruskan segala hal bil mengebil..
bil karan, aek, stremyx n opkos sewa umah dah sattle samapi bulan 11.. 
pastok no worries ^_^

Thursday, July 26, 2012

.. alhamdulillah Syukur ^_^

alhamdulillah hari tok dah enam hari puasa.. 
setiap hari sempat bertarawih di tempat yang berbeza..
terawih tour ^_^

Tuesday, July 24, 2012

.. husna Firdina ..

21.7.2008 lahir anak sedara saya yang kedua, anak sulung kepada abang saya Hasbini n kakak saya Fatimah ..
lahir 16 hari sebelum Arwah mak sikda.. 

nak di pendek crita, saya trima mesej dari abang saya semalam..
PROUD OF U DEAR!!!
anak kecil yang sangat membanggakan..
walaupun nya baru mencecah umur 4 tahun 1 hari, nya berjaya menamatkan puasanya sehari..
biasalah biak nak mesti macam2 olah tyme first posa..
mungkin bagi orang lain, ya biasa.. but still saya bangga ada anak macam husna..

semoga menjadi anak yang solehah dan meyenangkan ibu bapa pada masa akan datang.. 
MODE : Rindu HUSNA FIRDINA..

selamat hari lahir ke dunia husna..
Semoga ALlah lanjutkan lagi usia..
jadi anak yang baik..
anak yang soleh..
kakak yang baik kepada adik2..
anak yang menyenagkan kepada ibu bapa..
semoga hidup akan sentiasa dirahmati Allah sentiasa..

Chik dot sayang Husna ^_^


sa baru semalam Husna Lahir ^_^ 


Happy belated birthday HUSNA.. 

posing bersama biskut raya kegemarannya.. biskut susu

ini bukan candid.. husna photogenik ^_^




OMG!!!


Tadaaa...


slrupppp...

ultragirl.. nakal but still semua orang sayang nya.. 

di sekolah.. 
^_^

p/s lain kali saya nak minta gamba nya berposa.. 
mesti tergeler2 jak kawan.. hehhe


Monday, July 23, 2012

.. hati2 dengan hati, baik2 dengan bicara ..

salam..

hurm hari tok berbicara pasal hati.. 

hati2 dengan hari..
kadang2 dalam hidup tok akan terbuka suatu ketiia mata hati kita.. 
kenal hati budi manusia depan masa..

memang ada masa kita salah bicara..
maka mohon maaflah.. sungguhpun kemaafan itu mudah untuk dilafaskan dan sukar untuk dilaksanakan, sekurang-kurangnya minta maaf..

tak susah dik, minta maaf..
kalau kita rasa kita buat salah, minta maaf..
kalau kta rasa ukhwah itu terlerai dk kerana kita, turunkan ego, dan minta maaf.. 
tak rugi walau sesen pun..

ingat tak semestinya orang yang outspoken itu tak baik hatinya.. 
kadang bagus daripada yang diam2.. 
sebab diam2 suatu hari akan terluah juga.. 
bagus2 orang pandang baik kat awak, terus orang tak percaya dah.. 
kalau ada yang tak paus hati, luahkan.. jangan pendam..
kalau rasa kerja itu membebankan, bilang!!.. jangan di simpan di dalam hati..


Sunday, July 22, 2012

.. Praktikum III dan internship ..

bismillahirrahmanirrahim.. ^_^

alhamdulillah tamat dah praktikum.. tamat sudah internship.. 
yang menanti di hadapan, AR dan coming very sOon MQA.. 

saya dah pernah janji pada diri saya, saya nak buat entry khas untuk geng2 praktikum 3.. 
GP stapok..
Afendi Bajai, Wan Fatmawati, Zalaika, Siti Anizan, Bee Aini..

rasa dah macam adik beradik sendiri.. 
b4 tok, adalah juak bertegur sapa, tapi sik lah lalu lak ramah nak.. hehehe

ok, Menjejakkan kaki ke SK Stapok buat kali pertamanya pada 30 Januari 2009,
segar lagi dalam ingatan kali pertama sampey sekolah saya, pendi n wann sampey jam 7.30 pagi. 
bukan disengajakan.. tapi sebab sesat.. 
huhuhuhu

opkos dapat jelingan dari Boss besar.. hehehe 

terima kasih cgu2 stapok yang best..
tima kasih anak2 murid sk stapok yang baik hati n peramah, even kita sik ngaja pun sidak molah bait macam kita ngaja cdak..
honestly sik rugi g sia..
but still sikkan lari dari kelemahannya.. sik semua sebab kelemahan yang ada masih dapat ditutup oleh semua pengalaman n semua kenangan terindah di sia.. 
alhamdulillah sekolah last yang baik penerimaannya terhadap kami..
seklai lagi saya mention : cgu2nya bait.. anak2 muridnnya bagus.. 
guru yang paling concern Cikgu Siti Wahida masa ya.. 
gago jak nya cari meja n kerusi k guru pelatih..
" rasa anak kita g ngaja kelak, mun sik di lalek orang nak kah sedih hati kita" 
ya kata2nya.. 
Tq Cikgu Siti yang sangat baik hati.. saya sure akan rindu semua guru2 SK Stapok yang baik hati ^_^
masa ya juak kenal dengan CIkgu Farisha, Cikgu Hajah, Cikgu Saadiah, Cikgu Saodah, Cikgu Jane, ustazah 2, ustaz, PK2 GB, Puan Kathrine, Puan jurita  dan rame lagi sampey sik dapat mok di sebut.. 

atas kerjasama semualah kmk orang pun projek semua berjalan lancar..
kmk orang pun sesi PnP berjalan baiik...
TQ Puan Kathrine n Puan Jurita khasnya yang banyak membantu..
sangat3x

esok no more bangun awal pagi pulang lewat petang..
esok no more jumpa kak Ann <-- kakak jual kueh tepi jalan..
gonna miss every single moment..

so saya suka mok share gamba sepanjang kami berada di SK stapok terchenta..



with cgu2 SK stapo yang sporting ^_^

eh, macma mok makan orang jak saya sia.. hehehe 
masa saringan eja dan betul

saringan linus

puteri islam yang riang gembira

gerai 1 stop..
once u stop u must buy!.. hehehe


mural dalam kelas pemulihan 

with cecil n dayang

GB? ada daya sik? 


Cikgu wan?
haik ni cikgu wan? apa ada kawan nya jak sitok : kata ank murid wan suatu saat melihat kalibat wan tiada pada tapak projek.. hehehe

kuat biak tok.. 

meeting mural.. heheh

melawat tapak projek.. 

masih di tapak projek

bila projek pendi yang menang tendernya.. hehehe


Najwa latif.. hehee a.k.a najwa fatin = najwa mato

aidil, zainol, erica, zulhamie 

aliya, diana farisha, fedelis

aida, anisa, saifuzzaman

melakar a.k.a menconteng dinding

Boss memantau with setiausahanya

take a pic after habis warna..

mewarna suda

sukaneka

sukaneka

masih sukaneka

asraff tiup!!!

sabar!!!

ready untuk acara bersama ibu bapa

eja dan menang

penutupan eja dan betul


kenangan

Photo
nurkilan


Photo: 1st mural
leka dah siap ^_^


Photo

1 murid satu suka.. ani ilang ndah!!

besties : bee aini ^_^
saranghae 


5 dara pingitan.. hahaha


bersama si kembar
husna 

cikgu siti anizan

anak2 5t

seip siaga!!

wannnn ^_^

best shoot ever

semangat! kenali abjad

OH MY PORTFOLIO!!

sekolah kerajaan !!!

khas unutk anak2 linus


tadaaaaaaaa
masa assembly ^_^

always remember!!! SK STAPOK ^_^




setiap gamba ada kenangan ^_^
never be replace..
dan takkan ada yang kedua.. ^_^