Friday, June 29, 2012

.. Pertama atau terakhir ...



bila bicara tentang rasa, hati saya seringkali di gamit rasa sendu.. but itulah kehidupan.. 
hari tok, sambil tunggu marzuin balit dari sekolah sebab mok balit samarahan sama,  saya di soal oleh sahabat DKNA Nurul Ashikin, 
"kalau dalam cinta ktk mok jadi yang pertama ka yang terakhir? "
wahai pemilik cinta saya selepas Allah dan rasul...,
saya pilih untuk jadi yang terakhir..

saya pernah di soal lelaki yang berjaya menarik perhatian saya.. hahaha,
" kalau saya dah tak ingat dia?katakanlah saya dah tak bersama dia, dan dah tak ingat dia?"
jawapan saya masa itu, itu perkara mustahil.. tapi sebenarnya hati saya menjawab, ya, saya redha.. saya terima awak seadanya awak dan harap awak terima saya seadanya saya..
saya bukan wanita yang sempurna sepertimana sebelumnya.. 
tapi kalau betul awak tidak bersama dia, silakan cari saya.. sebab honestly saya tak minta rasa ini dibalas, namun saya akan pelihara rasa itu hingga saya yakin bahawa hati saya boleh menerima orang lain untuk bertahta.. 

kenapa memilih untuk menjadi yang terakhir? 
jawapannya, menjadi yang pertama mungkin akan sentiasa dikenang, namun yang terakhir akan sentiasa bersama..
hingga hujung nyawa..
 saya rasa, saya rasa2 lah 


Thursday, June 28, 2012

.. stalker saya ..

salam alaik..
walaupun sekadar dipermainkan hati dan perasaan saya tok oleh FB tapi saya tetap suka.. heheheh.. 
FAHRIN AHMAD stalk FB saya... hehehe
hati saya manyaaaaaaaaaaaaakkkkkkkk gumbira.. hehehe
nak tido pun lalu sik jadi mok tido.. hehehe

mun bena nak kah best!!.. hehehe


Wednesday, June 27, 2012

.. ainun ..

honestly saya temui kenapa ada orang kata kerana pandangan mata itu, hatiku jatuh cinta.. 
urm.. pandangan mata ya menceritakan segalanya.. 
mengugat ketenangan jiwa.. 
dan paling penting menceritakan rasa cinta yang ada dalam jiwa..
mata oh mata.. 

saya impikan pandangan itu.. hehehe 
dan saya harap dia pandang saya begitu.. 

Tuesday, June 26, 2012

.. cinta ..

♥ ♥ ♥ saya tak minta cinta saya dibalas.. namun saya akan pelihara cinta itu. selagi matahari bersinar, selagi itu sinar cinta saya akan sentiasa ada.. ♥ ♥ ♥

Monday, June 25, 2012

.. Happy birthday Husna Farisha ..



dedekasi khas buat Husna Farisha.. 
Allah yubarik Fik.. 

n kalo ikut bulan islam, hari ni 4 tahun dah arwah mak teda..
al Fatihah.. 



Sunday, June 24, 2012

.. buatku di sana ..


Sering harungi sendiri kekurangan diri
Hanya Tuhan mengerti
Tak mengharap sang cinta mahupun dicinta
Umpama tiada rahsia

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

Usah menangis sendiri sayang ku kan pergi
Senyumlah usah meratapi
Kala ada masa kita ditakdir yang Esa
Cukuplah buatku di sana

Kau sinar hati ini
Biarpun hanya sesaat di sisi
Pelita kala hati berduka
Kau hulurkan oh tanganmu kala hilang arah

Aku bagai bintang menghiasi alam maya
Meninggalkan kilau tanpa sinar yang bercahya
Detik percintaan persis satu anugerah
Aku pinta hanya bercinta

Masih kau hadir jua menepis gelora
Tatkala aku merasa kecewa
Duniaku berubah kelam tak bermakna
Namun semangatmu ada di jiwa

Harapan kau beri cintamu bersemi
Air mataku tak bisa menitis
Kau nafas akhirku
Kau yang di hati

.. my best friend my husband ..

Husband would be a Husband forever when his wife treats him like a Friend. Wife would be a Wife forever when her husband treats her like a Friend. surely it's one of my dreams to have the only one Best Friend in marriage. Friends Forever ^_^


kredit to Nor Hidayu Ahmad 

Saturday, June 23, 2012

.. cucu ku oh cucu ku ..

orang sibuk update pasal anak, saya nak wat yang advance cket.. pasal cucu saya..
hahaahha
rindu saya ngan Ummu eyh..
cuti tek, rajin nya berjalan ke umah.. hahaha < --- means saya ambik nya lah, mbak pulang umah 
ummu senang di jaga, 
maok di mbak main, di suruh tido nya tido.. hehehe
best3 main ngan nya.. 
taaaaddaaaa... 






tok abangnya EE
si EE yang nunggah "o Nek Chik" dalm kedey di pekan.. nang semua alu diat kita.. 
maka dah dipesan awal, tunggah Chik ajak mun di pasa.. hahaha

Mbak nya g jalan2 nait keta. haahaha.. 


tido style meniarap.. 



.. hoyeah ..

alhamdulillah skygarden yang dilanggar geruda dah pulih macam biasa..
apa kmk orang polah masa sik dapat online 4 hari sik online?
- sunyikan FB, 
- Ignore blog
- lepak sambil ngumpat TM.. hehehe <-- tapi sik lah selalu gilak.. 
- bincang isu hangat di maktab kinek tok.. KAWEN.. 
- duduk2 sorang diat muka sorang.. 
- tido awal dari biasa.. 
- makan

hehehehe.. 

alhamdulillah berada di maktab seminggu banyak perkara yang mengembirakan di dengar.. 
ada yang dah bertunang...
senyap2 pun ada.. hahaha
n alhamdulillah sorang gik kawan saya akan kahwen..
jodoh dah sampey awal.. 

InsyaAllah nya akan kahwin 24 Ogos.. n 25 walimatul urus..
sa bulak pun ada.. selama tok bagi  hint ajak, but sik sangka nya akan kawen very soon..
akan jadi isteri orang.. 
memang nya mok rahsiakan bend tok, but dik benda baik jangan di rahsia.. hahaha
n since nya dah molah mini conference 
so, 
Tahniah Farhana Rapihi.. 
Jadi isteri yang solehah.. InsyaAllah.. 

ok bicara pasal kahwin tok, lately saya rasa macam ada musim pulak orang mok kawen ow.. 
lepas sorang, sorang gik, then nya agik.. 
bena juak lah kata kawan saya, mungkin pengaruh rakan sebaya.. haha..
dan perkara yang terjadi disekeliling yan membuatkan ada yang tengah loving2 merasa tekanan apabila di soal," ko bila gik? nya udah"
n orang yang single mingle sik terkecuali kena tempias, 
"eh kak, sikkan sikda"
"tok jawapan yang pernah saya beri ngan orang nanyak.. 
Ya Allah, mun dah nama nya sik da, nang sikda lah ya..
ney mok bincang ngan FAHRIN mun mala jak busy"
then orang yang menanyak blur.. hahaha.. 
senang cita, doa jodoh saya dengan Fahrin samapi hujung nyawa.. hahaha

mun Fahrin baca, ada kena saman.. 

ok kesimpulanya, kahwinlah supaya kamu boleh rasa nikmat perkahwinan itu.. hehehe

n next week, saya kembali semula ke Stapok selama sebulan.. 



Thursday, June 21, 2012

:: Cinta ::


Set Induksi (5 Minit)

Sapa pernah dengar lagu Amy Mastura? 
ala, lagu yang dalam cerita Puteri tu.. 
ha, nak nyani tak? 
JOM ^_*

Jika ditanya tentang cinta
Macam-macam lah jawapannya
Ada cinta yang bawa ceria
Ada cinta yang sanggup merana

Sanggup berkorban apa saja
Hilang kawan hilang keluarga
Lebih baik cinta pada yang Esa

Hidup ini penuh pancaroba
Kiri kanan masalah saja
Janganlah derita kerna cinta
Kerana cinta bahagia

Kalau benar cinta itu buta
Siapakah jadi mangsanya
Kalau cinta itu cinta setia
Nangis ketawa sama ha..ha..ha..

Kalau kita boleh beli cinta
Berapa pula harganya
Alangkah indah kita dicinta
Kerana hidup kita lebih bahagia

Terjemahan cinta itu meluas. Terpulang kepada individu itu sendiri untuk menilainya bagaimana.. 

Hari ini #ToBeHonest saya sebagai bakal guru sangat2 bimbang melihat merebaknya virus cinta dalam kalangan murid. 

memang, memang saya baru sahaja berada pada tahap guru novis, but its doesnt mean saya tak kenal bagaimana murid hari ini... 

cuba 



Sunday, June 17, 2012

.. Satu semestEr laGi ..

bismillahirrahmanirrahim..
satu semester lagi...
wah xcited nyer sayer..
alhamdulillah sebulan lagi dari tarikh hari ini, kami PISMP Januari 2009 sudah 5 tahun jadi pelajar IPG..
rasanya macam tajuk novel 5 tahun 5 bulan kot jadi pelajar IP.. 
wah, macam doktor pula saya rasa.. 

urm cuti ni tak banyak perkara saya buat..
kelak lah saya molah entry pasal cucu yang saya jaga cuti tek.. hehehe

tahniah kepada kawan2 yang dah mula nampak jalan hidup..

Bakhtiar, bertunang dah..
Meena pun ikut jejak.. 
Hadi pun sama.. 
Nissa pun.. 

Suhana kahwin dah nya..
Tiya pun.. 

urm sapa gik owh.. hehehe

best3.. hahah

doa jodoh mereka kekal sampai hujung nyawa.. hehehe