Thursday, May 24, 2012

.. hampir hampir..

bismillah...
hari tok saya n kawan2 hampir terbunuh..

1st : sebab soalan AR yang sangat melampau susahnya.. 10 markah saya hilang macam tu ja..
mungkin akan ada yang kata, padan muka.. tapi terus terang kalau dah otak blank ya mesti sik dapat jawab juak akhirnya.. huhuh..

peristiwa kedua paling2 menakutkan..
saya n kawan2 memang hampir2 tuuuttt..
terperangkap dalam hujan yang sangat lebat beserta angin kencang..area2 tabuan sia
di tengah jalan tiba2 rasa macam Myvi bergoyang.. 
" boleh sik kita berhenti lok"
semua mengangguk.. sebab apa? sebab semua takut.. pokok depan mata tumbang.. myvi pun rasa bergoyang macam apa..tapi nasib masih menyebelahi kmk orang.. Alhamdulillah Allah beri peluang kmi untuk bertaubat..
masih banyak dosa yang tak terampun, masih banyak janji yang belum tertunai masih banyak hutang yang belum langsai...
yang difikir masa ya mok mesej adik beradik n kawan2 minta maaf..
nak kuar dari kreta sik dapat, mungkin sik terbuka kot di tiup angin.. terlintas juak datang puting beliung..
paling dasyat terbayang dengan dosa2 dengan cdak yang belum terampun.. huhuhuh

Ya Allah.. terima kasih kerana sekali lagi diberi peluang untuk hidup melunaskan segala hutang nyawa dan budi yang belum dilunaskan..
alhamdulillah.. 


Tuesday, May 22, 2012

.. demam vS exam..

tarik nafas...
adui na.. tarik nafas pun tak boleh..
sumbat!!

time2 nak exam, demam pun datang bertandang..
CIkgu AR.. jangan salahkan saya sebab tak belajar..
sesungguhnya kesihatan saya tidak mengizinkan..
dah dekat 4 hari saya demam..
semalam sebab semnagat belajar hari ini punya pasal, saya telan 4 biji pil..
mak aiiiiiii.. kick giler kesan dia..
belum jam 10 saya dah hibernate..

tak tahan..
dada saya sakit sebab batuk..
hidung saya sakit sebab salu sangat kena pegang.. ehehe...
kepala saya pening, jadi saya tak dapat buat apa2...
hari ini saya rasa ok sikit, but still tak ok sangat..
saya harap demam ni tak berpanjangan sampai esok.. 
sebab esok saya nak belajar bersungguh2.. ehehe

nasib baik ada jugak menjenguk AR sebelum ni, boleh jugak jadi bekalan.. 
tapi honestly.. 
kebanyakkan apa yang saya baca lalu bagai angin sepoi2 bahasa je lalu dalam otak saya..
nak buat macam na.. 
redha je lerrrr...

Ya Allah kembalikan kesihatan saya.. 
supaya senang saya menjawab soalan nanti..
bukan apa, saya tidak selesa kalau demam time exam..
orang siap tangkap lentok dengan soalan tiba2..
koooook kooook <--- batukku memecah suasana..
pastinya memecahkan benteng kesabaran rakan2ku yang sedang pecah otak menjawab soalan yang sukarnya tahap dewa gaban.. hehehe

tak sabarnya nak cuti.. 
hurmmmmmmm...
mudahan dipermudahkan.. 


Thursday, May 17, 2012

.. ro ya nun dal wau ..

assalamualaikum..

syukur masih lagi bernafas di bumi Allah.. 
malam ini siyes saya disapa angin lalu..
rindu pada seorang sahabat yang dulu pernah mewarnai hari2 saya..
sahabat yang dulu sangat senag untuk saya bersahaja..
sahabat yang dulu senang hati bila bercerita..

hari ini sahabat itu masih lagi di sini..
namun keadaan itu sangat berbeza sekali..
bukan salah dia..
malah bukan salah siapa2.. 

sahabat seperti dia sangat sukar untuk saya cari gantinya.. 

meski tak serapat sahabat sky garden saya, namun dia tetap pernah memberi makna dalam hidup saya.. 

^_^

selamat menduduki exam buat diri saya sendiri dan rakan2 ;p

Thursday, May 10, 2012

.. kesukaran yang teramat ..

lap top sik dapat buka.. sebab charger rosak.. semua benda dalam ya sik dapat mok di guna untuk rujukan.. 
ottoke? 
tok guna kawan pun lap top k online.. huhuhu
sik tahu camne mok siapkan portfolio cuti tok.. huhuhu


.. hurm ..


Sunday, May 6, 2012

.. tahap yang hampir sama ..

tahap malu yang saya alami hari ini hampir sama dengan tahap malu yang pernah saya lalu beberapa ketika dahulu..
hampir sama.. beza sejengkal cuma..
apa yang harus saya lakukan? huhuhuh.. sangat345 memalukan..
siyes!!!

.. saat mencemar duli ..

lepaS main truth or dare yang memaksa saya membuat sesuatu yang sangat sukar dan sedikit memalukan diri saya ehehehehe, saya menenangkan diri saya di taman permainan.. hehehe..
lepas jalan2 sikit, kmi p la main jongkang jongkit.. hehehehe..

so saya syer gambar aje ler.. hehehe







Thursday, May 3, 2012

Sebenarnya saya sedang dalam proses menyiapkan satu hasil tulisan peribadi saya.. kalau ada rezeki, saya nak hantar p syarikat penerbitan.. hehehe..
Mungkin tak lah menarik sangat but saya akan try jadikannya cerita yang lain dari yang lain.. hehehe..
so hari ni, saya dengan berbesar hati menge'syer' sedikit petikan dalam tulisan saya...

Love doesn’t mean you’re belong to be. Fikiranku mula mentafsirkan makna kata - kata itu . Betul ke? Aku pernah dengar quotes ni. Masa sekolah menengah. Mula-mula aku malas nak percaya benda ni. Tak memiliki bagaimana mungkin boleh dikatakan cinta. Cinta haruslah memiliki kan?. Bercinta, kemudian bertunang, kawen,ada anak kemudian lalui rumah tangga yang bahagia. Hurm, itu baru namanya cinta. Bukan begitu ke? Tapi setelah aku mula meningkat  ke alam dewasa, aku mula mengakui kata – kata itu ada kebenarannya. Mula menapakkan kepercayaan dalam hati bahawa cinta itu tidak semestinya memiliki. Terutamanya bila rasa cinta itu sekadar dipendam dalam hati. Cinta dalam hati.  Kata pujangga yang pernah aku baca mengajar aku, dalam bercinta, ada masa kita perlu lepaskan dia pergi, tapi andaikata suatu hari nanti dia datang kembali kepada kita itu bermakna cinta itu sememangnya milik kita.
            Tidak siapa pun yang mahupun perjalanan cinta mereka berakhir dengan ‘sad ending’. Semuanya nak yang Happy ending jer. Padahal hakikat kehidupan ada yang sampai daftar diri kat hospital gila kerana cinta. Ish, simpang 44 malaikat. Aku tak harapkan cinta aku berakhir di Tanjung Rambutan atau kat Sarawak ni kat Hospital Sentosa. Tapi harus aku akui, aku punya cinta dalam hati. Entah, aku sukar mentafsir perasaan aku. Adakah perasaan itu sekadar sayang sebagai seorang kawan, atau sayang sebagai orang yang selayaknya disayangi atau mungkin cinta. Sebenarnya dalam hati aku ini boleh dikatakan sayang, tapi belum sampai peringkat cinta. Aku rasa. Aku sayang dia tapi aku tak cintai dia.  Aku tak pernah rasa menyesal terjebak dengan perasaan sebegini rupa kerana aku percaya Allah pasti ada cerita sendiri untuk kisah hati ini. Tanganku yang dari tadi asyik menggunting bookmark untuk anak-anak didikku terhenti. Lantas,  handphone disisi ku ku capai. Menaip apa yang perlu. Kali ini fikiranku mengingatkannya lagi. Nak text ke tak. Urm..
Message have been sent!

bersambung...

ehehehe.. ^_^