Monday, February 27, 2012

Dalam dunia ni orang cantik memang ramai.
Tapi bukan semua orang cantik tu untuk kamu.
Dalam dunia ni tak kurang juga lelaki tampan.
Tapi tak tentu lagi lelaki itu milik kamu.
Dalam dunia ni masih ada wanita dan lelaki yang baik.
Namun bukan bermakna dia juga untuk kamu.
Hargailah apa yang kamu ada. kerana barangkali dia sebaik-baik yang kamu ada. ♥

Friday, February 24, 2012

.. miss hEr baDly ..

i missed my mother..
Badly..
now, i wish she will be infront of me..

 kalau ikut kata hati, ingin saya putarkan kembali masa..
tapi itu bukan bidang saya..
hurm.. saya nak mak saya rasa hidup senang berbanding masa saya kecik2 dulu..
mak saya dah terlalu banyak berkorban..


Seems like it was yesterday when I saw your face
(Yupp, sa macam baruk jak saya beloya2 ngan mak saya, tup2 hari tok nya sik da dah.. ;(  )
You told me how proud you were but u walked away
(mak saya kata dia bangga ngan saya, tapi dia pergi jaaauuuuuhhhhh dari saya.. jauuuuuhhhh yang amat..)
If only I knew what I know today
(n kalau saya tahu apa yang terjadi hari ini..)

I would hold you in my arms
(perkara yang selalu saya ingin lakukan.. sentiasa dalam dakapan, pastikan dia rasa selesa ngan saya)
I would take the pain away
(membawa pergi kesakitan yang dia rasa)
Thank you for all you've done
(Tq  ^_^)
Forgive all my mistakes
(maafkan segala kesilapan saya)
There's nothing I wouldn't do
(memang! tiada lain yang saya harapkan masa ini)
To hear your voice again
(untuk dengar suara mak, macam dulu2..)
Sometimes I want to call you but I know you won't be there
(called dalam hati ;( sebab saya tahu, walau sekuat mana saya menjerti, mak takkan berada di sini untuk saya.. tak macam dulu..)

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
(I am so sorry for all the thing i did wrong!!)
And I've hurt myself by hurting you
(bila melihat air mata itu jatuh, hati ini tersa sakitnya..)
Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just want to hide 'cause it's you I miss
You know it's so hard to say goodbye when it comes to this

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself
If I had just one more day, I would tell you how much that
I've missed you since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line to try to turn back time

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself

By hurting you

mum i missed u!..

Semoga Arwah sentiasa dirahmati..
dikurangkan hukuman yang menyakitkan dan ditempatkan bersama2 orang yang beriman dan diredhai Allah.. Amin

Thursday, February 23, 2012

.. first time dalam sebulan..

salam..
hehhe
saya gumbira malam tok.. sebab buat pertama kalinya dalam bulan tok, saya sikda kelas.. heehe
lelah juak bah jadi cikgu tok..
yalah saya gembira.. hehehe

ya ajak..


Saturday, February 18, 2012

.. sia sia ..

hari ini hari sia sia sedunia saya..
saya cuci baju lepas subuh tak tido, last2 di timpa hujan..
then abik masa dekat 2 jam kembali cuci semula..
huhuhu
sedih jk lah..
saya cuci kereta , last2 juga di timpa hujan...
saya tak salah kan hujan.. salya salahkan noh sahaja.. hehehe


apap2pun Sheeda, hari ini kamu sangat membuang masa..
padahal boleg buat RPH ya then esok boleh pulang kampung..
tapi, sebab perbuatan kamu yang sia2 minggu ni sik pulang agik.. huhuh

dont ever u do that again!!.. 

Friday, February 10, 2012

.. rindu sama dia ..

lama tok saya nyenguk jak nya,..
sik sempat mok bertegur sapa.. diat jak nya dari jauh..heheh
dia adalah MR bEloG saya..
sian nya lok,

sejak praktkum tok my life totaly change..
wake up early in the morning kemudian p sekolah..
b4 630 mest dah kuar umah sebab mun sik camya, bah tersekat lah anda dalam jammed yang 'sedap' rasaya.. hehehe

ok nak cita sikit pasal sekolah saya..
nama dirahsiakan.. hehehe untuk tujuan penyelidikkan.. hahaha <--- sikda kaitan..
urm sekolah ya ok jak sebenarnya..
tapi macam biasa mesti ada lah nya pun kekurangan nak.. heheh sikkkan lah sekolah ya perfect nak.. heheh
tapi so far so good..
saya paling kagum dengan cikgu2 sia..
sentiasa jak pandey cari masa mok happykan diri sendiri...
sebab kan pulang jam 3, masa rengang ya nang cdaknya happy jak bercerita..
mereka imaginasi sampey boleh2 saya pun senyum sendiri.. hehehe
nice!!
cdaknya be nice ngan mek orang..

ok lah..setakat tok..hhehe

cakap pasal student..
 i admit student ctok cdak pun semangat belajar tinggi you!! secara tidak langsung sangat memotivasikan saya.. hehehe
cdak semangat datang sekolah, belajar.. n saya pun sa semangat mok ngaja..
tido lambat pun sik hal, janji saya boleh rancang n sediakan pembelajaran untk cdaknya.. hehehe

urm..
pa gik mok ci cerita..
hehehe
mok horror cket..
act di sek ya ada lah perkara yang ngutik sikit jadi..
di kelas pem sendiri, ada certain time nya akan singgah..
tadi masa cgu hajiman datang, lalulah berpanjangan cita nya..
b4 pulang sempat gik pesan..

" Ko jangan kacau diaorang berdua ni, diaorang berdua ni nak mengajar..
main boleh, tapi tapi BBm jangan di kaco" nait terus bulu roma saya..
hehehe..
seram juak lah..
tapi cgu madah nya melimpas ajak.. saja ngabas..
ish sebarang cikgu tok..
nak caya susah, sik cayak susah juak..
sikpa lah buat2 biasa jak.. hehehe

harap2 sikda lah benda ya ngaco..
cikgu pem madah nya mungkin suka sebab dalam keals pem kan banyak mainan.. hehehe,
ya kali nyurunh nya berminat..
ok tutup kes..

student pem saya ada 5 orang jak..
dalam seminggu tok saya ngaja 4 orang ajak sebab yang sorang ya sik datang seminggu2 tok..
Jenn, Minica, Aminah n uda..hehehe
semanagat dan dalam diri cdak tok, saya dapat kenalpasti masalah..
paling ketara semua memiliki jangka masa singkat pun fikiran.. hehehe
camne ya.. lepas eja, bagus2 dah bunyi bleh gik lupak.. ehehe
but still they cute di mata saya.. heheh

aminah ada masalh pertuturan..padahal dalam cdaknya nya saya asa paling cepat tangkap apa saya ajar..
Uda dngan menulis ikut order.. maksudnya menulis nya ya maca nulis jawi..
contoh  KUDA =  ADUK.. hehehe saya mok jadikan nya ka ar jadi bahan kajian?
urm.. next monica,.. nya tok da malas kit.. bila disuruh ngulang ya mulalah nya layap lah..

Jenn cute jenn tok.. hehehe
nya ada masalah suka berhimpit dengan kawnnya..
orang madah suka tergensel2 jak eh.. macam pusak.. hehehe

tapi most of the time saya suka ngan dak nya..

anak murid Bee pun saya ingat, walaupun saya sik ngaja, tapi masa set induksi ya, salu jak saya ngan Bee berlagu untuk cdak..
so far ok lah, cdak ingat apa diajar..
cdak tok, bee boleh nampak cdaknya pun perkembangan bcoz they start from zero!!
Bee ajar dari mula huruf kecil abc..

na kan, sapa mok jadi guru pem,. sila lah cuba..
student sikit..
kawalan kelas mungkin bukan satu masalah masa di kelas pm, but percayalah pada saya, perlaksanaannya ya kadang2 sampey juak sebulan bok tercapai..
hehehe

ok itu saja laporan refleksi mingguan syaa..
sekian, terima kasih..
salam..

Sunday, February 5, 2012

.. im here for you ..

Jika awak cari wanita yg cantik... bukan sy org nye..

Jika awak cari wanita yg kaya... bukan sy org nye..

Jika awak cari wanita yg pandai brgaya... bukan sy org nye..

Jika awak cari wanita yg bijak... bukan sy org nye..



Jika awak cari wanita yg ingin awak pimpin... awak boleh cari sy.. !

sy akan ada untuk awk jika awk ingin memimpin sy ke jalan ALLAH S.W.T :) 

.. ~ Biodata kekasih hati ~ Selamat ulang tahun keputraan ..

Nama penuh: Muhammad bin ‘Abdullah bin ‘Abdul Muttalib bin Hashim

Nama bapa: ‘Abdullah bin ‘Abdul Muttalib bin Hashim

Nama ibu: Aminah binti Wahab bin ‘Abdul Manaf
...
Nama datuk: Syaibah bin Hâsyim dikenal dengan nama ‘Abdul Muttalib

Bapa-bapa saudara:
• Al-Harith bin Abdul Muthalib
• Muqawwam bin Abdul Muthalib
• Zubair bin Abdul Muthalib
• Hamzah bin Abdul Muthalib
• Al-Abbas bin Abdul Muthalib
• Abu Thalib bin Abdul Muthalib
• Abu Lahab bin Abdul Muthalib
• Abdul Kaabah bin Abdul Muthalib
• Hijl bin Abdul Muthalib
• Dzirar bin Abdul Muthalib
• Ghaidaq bin Abdul Muthalib

Nama Ibu susuan Rasulullah:
- Ibu susuan pertama Thuwaibah (hamba perempuan Abu Lahab)
- Ibu susuan kedua Halimah binti Abu Zuaib As-Sa‘diah (lebih dikenali Halimah As-Sa‘diah. Suaminya bernama Abu Kabsyah)

Nama isteri pertama dan usia baginda berkahwin:
Khadijah binti Khuwailid Al-Asadiyah pada 25 tahun

Nama isteri-isteri Rasulullah:
1. Khadijah bt. Khuwailid al-Asadiyah r.a
2. Saudah bt. Zam’ah al-Amiriyah al Quraisiyah r.a
3. Aisyah bt Abi Bakr r.a (anak Saidina Abu Bakar)
4. Hafsah bt. Umar bin al-Khattab r.a (anak Saidina ‘Umar bin Al-Khattab
5. Ummu Salamah Hindun bt. Abi Umaiyah r.a (digelar Ummi Salamah)
6. Ummu Habibah Ramlah bt. Abi sufian r.a
7. Juwairiyah ( Barrah ) bt. Harith
8. Safiyah bt. Huyay
9. Zainab bt. Jansyin
10. Asma’ bt. al-Nu’man al-Kindiyah
11. Umrah bt. Yazid al-Kilabiyah
12. Zainab bin Khuzaimah (digelar ‘Ummu Al-Masakin’; Ibu Orang Miskin)

Nama anak-anak Rasulullah:
1. Qasim
2. Abdullah
3. Ibrahim
4. Zainab
5. Ruqaiyah
6. Ummi Kalthum
7. Fatimah Al-Zahra’
8. Halah bin Hind bin Habbasy bin Zurarah al-Tamimi (anak kepada Saidatina Khadijah bersama Hind bin Habbasy. Ketika berkahwin dengan Rasulullah, Khadijah adalah seorang janda).[anak tiri Rasulullah]