Tuesday, November 22, 2011

.. saYa mok juaK merasa belaJar lUar negaRa ..

terus terang saya cakap, saya jeles dengar kawan2 yang bleh sambung blaja p luar negara..

ya, saya JELES!!

saya mok juak p luar negara..
blaja p luar negara..
sebab ya,..sebab ya saya pasang angan2 saya saya nak sembung master kat luar negara..
jangan salah faham, aya sik maksudkan negara Malaysia tok sik bagus, tapi ya adalah impian saya..
tercapai o sik, ya adalah ketentuan Allah..

masa saya F6, pengetua saya slalu crita pasal nya blaja p luar negara..
di sia lah titik bermulanya saya pasang niat nak p blajaq kat luar negara,..
mungkin masa degree ni dah kompem2 sik sempat, so saya pasang niat untuk 2nd degree saya..
i'm fully hope my dream become true!!..
kebetulan masa cohort saya di maktab, ada pulak biak tesl yang p luar negara..
ya, saya jeles dengan cdaknya..
nyesal saya sik pandey BI.. hehehe

Pemulihan pun sepatutnya dapat link luar negara..hahaha
sebab sepanjang kmk orang belajar, meterial kmk orang semua dalam BI..
rujukan luar negara..
buku kurang..
link kursus dengan luar negara.. hehehe
kenak? Why? pahal mek orang sik di link? <--- ya adalah suara hati yang sik bersyukur..
tapi kinek tok, saya dah bleh trima hakikat..
kaka BI pun gik berbelit2.. mati kita.. hehehe

apa2 pun saya tetap nanam hasrat mok p luar negara..
saya mau merasa hidup di negara orang macam ni..

negara pilihan saya dari saya f6 dolok adalah NZ.. hehehe..
bukan otago.. tapi ada lah satu university ya, ntah kelak saya nanyak balit dengan pengetua.. hehehe
huhuu..

kalaulah saya sik berkesempatan..
saya harap ada suatu ketika saya p juak sia bukan untuk cuti2 tapi wakil untuk kursus yang berbulan2 ya..
amin...


4 comments:

dknaori 미스 said...

kmk suka...suka...ehhee..
rajin x mek komen stiap entry tak..?
ahahhaa..
kmk pun hingin lak blaja kt luar ngara..
kmk sa tak tauk negara ney mksd mek ya....( korea ^^*)
ehehe...
p agak mustahil mun kos mcm mek tok..
p xpa,,lak mek try wak dlm bidang seni..
ney tauk ada rezeki...
aminnn....
lak mek tolong doakan ktk pat smbg blaja g nz,,
ktk tlg doakan mek pat smbg blaja kt korea ow...wuhooo~~ ^.^*
amiiiinnnn...
"excited jak upa mek...ahahaha.."
p ya slh satu impian mek dr dolok gk..
i know u know...
ahahahhaa... sottt~~

♥ Sheeda Shii ♥ said...

Insya Allah.. boleh bah itu.. hehehe
aminnn..

Afiq Mohd Zainol said...

haha, kmk org y tesl tok lgik la jelesss.. pa cmney mok mok molah.. x bnasib baik.. syukur jak ngan apa y kita ada.. at least kita under ipg.. sng keja lak..

♥ Sheeda Shii ♥ said...

hehehe.. yalah syukur juak..
sik pa gik ada masa ya k mok futher cnun..hehehe