Saturday, November 5, 2011

.. khas buat susie john n sapa2 berminat..

Bismillah..

okey entry kali ni saya nak buat tutorial untuk sapa2 yang berminat nak tukar layout blog..hehehe
tapi hang pa kena pikiaq dulu.. takut nanti ada yang menyesal tak sudah.. hehehe..

kalau hangpa tengok blog sapa2 pergi part paling bawah.. mesti ada tulis siapa yang sponsor diaorang punya background n semua layout.. macam saya punya..

...hUjah minDa biCara hati... Template by Ipietoon Blogger Template Gadget Review

dekat sia ktk orang akan jumpa baaaannnnyyyyaaaak contoh layout semua ya..

then pilih Categories : template yang ktk orang mok.. hehehe

http://www.ipietoon.com/search/label/Template

then jangan lupak preview..

mun berkenan SAVE file kat desktop..

pasya pergi dashboard --> design --> edit HTML..

Tekan  browse.. then ambik yang dah d save kat desktop..

pasya, ada 1 part akan nanyak, keep widget..

then press save template.. hehehe

urm.. pasya ktk atur nya pun gadget dolok..sebab nya akan jadi dalam keadaan berterabur..

then save (ada kat atas), pasya view blog.. jangan lupak ar, save.. then Tadaaa...

simple jak nak.. hehehe..

mun sik faham, mesej saya.. sebab esok saya balit umah.. raya..hehehe

kampung tengah banyak ambal masa tok.. huhuh.. sik sabar...

slamat hari raya aidil adha...

p/s : selain dari tukar template, mun ktk oran da masalah double post n apa2 pasal blog, bleh rujuk ctok.. hehehe...

sekian, wassalam..


3 comments:

Un-war said...

patutlah kedak raged jak blog awak..hahaa

Sheeda Salleh said...

hahaha... yalah rahsia nya Di.. salu tukar2 template.. tapi yang dolok ya, bukan dari ctok.. dari tempat len.. hehehe.. ya payah kit.. mun tok senang, jenis ready made.. heheh

~bigurlduncry~ said...

apuu..kelak i buat kelas tambahan ngan u..i lom da masa gik tk...huhu...anyway, makseh eyh..hihi..saranghae..>_<