Wednesday, October 26, 2011

.. kasihan bapak saya ..

Whoooo < -- uhuks3.. banyak debu eh.. hehehe.. urm lamak sik update, n lamak juak sik baca blog rakan2 blogger.. sebab? Laen umah “laju” gilak.. sik sempat saya break mok singgah baca.. heehe…
sikpa, balit skyGarden lak saya singgah.. hehehe
saya harus katakan......
I missed my fren.. even they rarely sms me..
I missed them, but they don’t know.. never mind.. hehehe.. kena biasakan diri..next year, camtok lah keadaannya.. ^_^v
Dan saya harus akui, saya rindu dia ckit2.. sik banyak.. heehe.. ingatkan cuti sik ok nya sik mesej, but, still saya boleh biasakan diri.. padahal selalu camtok.. hehehe..
Ok topic today!
Kasihan my bapak..
He sick!.. sik da lah siyes gilak, but still bahaya lah saya rasa..
Actually saya plan mok balit awal ke sky garden.. sebab mok siapkan portfolio.. coz pemulihan akan di datangi MQA next month.. so a little bit busy…
Tapi saya cancel sebab saya harus jaga my bapak..
Cita nya camtok..
Jumaat lepas saya diat nya macam ada sakit jak..
So I ask him.. he answered me “I’m okay. Don’t worry. Sakit pinggang jak pun” so I diam. Then saya diat nya susah pulak mok bangun n mok duduk.. after saya gertak nya, then bok nya mok ngaku, yang nya ada “XXXXXX”.<-- gaok sik saya gertak bapak dikpun. I terpaksa okay!!.. bapak saya bleh tahan degil pasal sakit.. ya kali saya menurun.. hehehe.. then terfikir juak saya, Adeh2, sik nya madah awal ko.. ahad ya nya sempat gik p freelunch rah sambir..
Kasihannya: nya kenak tinggal.. hhehe geng surau nya dah g dolok.. sebab 1st cdak plan mok g sama2. So kmk orang anak2 nya buat2 la sik tahu. Lepas jam 10, sik juak ada geng nya nunggah. Then he ask me to called my cousin, ask him samada nya freelunch ka sik. I called. But, nampaknya bapak sikda orang neman.. hehehe
“anta apak lok dot (nama saya di umah), k baju kurung!” arahan tok!.. bukan permintaan.. saya tahu, eksen bapak ya, memang nak minta teman freelunch.. hehehe
Dah jak saya belum… XXXXX, so saya ikut ajak.. saya tukar baju, then panaskan keta n neman nya pergi pergi freelunch with self record.. sik XXXXX.. hehehe..
Eh melalut.. memalukan dikpun..hahaha..
Ok isnin ya, saya neman kakak saya p klinik muara tuang.
“ju pak pergi skali.” Hanya selepas saya merondeng nya hampir 5 kali kot, bok nya stuju.. nasib..
Pergi lah kmk orang tek.. saya cancel mok chek gigi sebab bapak saya bleh than penakut.. hahaa.. saya tahu ya..
Sampey jak sia orang rame dah.. dekat parking keta bapak dah start mujuk saya madah sikboh jka jumpa doctor.. senyum2 jak saya sebab saya asa lucu jak bapak bok berdaleh2 hal mok jumpa doctor.. hehehe..
Saya paksa juak..
Kmk orang dapat turn ke 28.. giliran masa ya bok 6.. hehehe..
Punya lah lamak, saya n bapak nunggu.. lebih sejam patient bok sampey 14.. dalam masa ya bapak saya dah beberapa kali ajak balit jak..
Last2 oKaylah, saya makan pujukan bapak,lepas nya madah mok g klinik Morni jak… ok lah.. skali kuar dari simpang, upanya saya di tipu eyh.. nya sik mok pergi. Berkeras sik maok pergi. Saya maksa.. tapi kali tok, sik masok dipaksa.. hehehe.. nya sik mok juak.. last2 kakak saya madah, mu  sik mok g sia, g sadong jaya jak.. nasib nya mok di pujuk. Petang ya gik, dalam keadaan terpaksa nya ikut kmk orang bak nya p sadong jaya…
Skali gik rundingan nya buka.. nya sik mok jumpa bleh ka?maka masa ya dah sampey klinik dah.. hahaha..
Maok dalam ambik giliran, then saya neman nya masok bilik doctor..
“apa sakit kitak tek Pak Cik?” yah2 patutnya jd doctor, leeeemmmbbbuuut jak sora.. hehehe
“ sikda doctor, demam jak..”.. hahaha mok tetak saya diat muka bapak, then saya nolong madah..tau pa polah bapak saya? Nya nunjuk jarik eyh, macam saya molah salah.. dalam hati nya mungkin madah  “siap kau!” hahaha.. sik saya lalek eh..
After  30 minit, bok habis bincang. Ketumbuhan blakang bapak saya akan di buang maybe next Monday.. but ya bukan masalah nya sebebnarnya.. masalah main  nya ada cgek gik. Then nya diberi ubat..
Saya sian diat muka nya.. kecut macam biak kecik juak nya mok jumpa doctor.. o tedah bapak saya…
Sikpa, saya sayang nya just the way nya.. hehehe
Sik perlu bapak madah minta saya stay lamak di umah.. saya faham, so sebab ya saya sik jadi pulang esok.. hehehe..
Bok saya sedar, saya mewarisi bapak..saya antara orang yang susah mok jumpa doctor. Saya pernah molah medical chek up, mula2 saya pun  darah n degupan ok jak, skali doctor melimpas, nurse pun nebes diat saya pun degupan laju lalu..  hehehe
Ya ajak say amok crita.. bukan mok madah keburukan bapak saya, but ya lah keunikannya..
Orang sik kan caya nya camney mun dengar jak saya crita.. meet him then u know camne nya..
Bapak saya SProting.. slumber.. n unexpected nya pun olah.. hehehe

Thanks for reading for those who are reading this..
Doakan bapak saya sihat n sentiasa sihat.. ^_^v..


No comments: