Sunday, September 11, 2011

.. love life ..

saya baca post sorang junior..
bicara tentang kisah cinta dia..
kagum jugak la sebab ada hubungan dia bertahan hingga 6 tahun..
n paling kagum apabila saya congak2 dia start bercinta pada usia di sekolah rendah dan cinta itu paling lama bertahan..
n saya juga ada sorang kawan yang cintanya dari Form 2 hingga sekarang umurnya 22.. ;-)

ok sengaja saya nak crita kisah cinta saya..
hahahaha
bukanlah satu yang sangat menarik, tapi at least saya pernah rasa bercinta,...
hehehe

saya pernah bercinta secra rasmi selepas saya habis tingkatan 6..
sebab masa sekolah dulu,arwah mak saya tak bagi saya bercinta sebab dia tahu saya mudah leka.. hahaha
PLUS...
takda orang nak kat saya... hahaha
saya bercinta dengan mamat ni akhir tahun 2006 hingga julai 2007 hehehe
bukan saya yang putuskan dia.. tapi dia cakap dia nak kawen n minta saya tidak hubungi dia..
so i did it.!!
kebetulan jugak sebenarnya my mum sik suka saya ngan nya..
hehehe.. so alasan nya beri masa tu memang sangat membantu saya untuk lepaskan dia dengan cara baik..
sebenarnya lepas seminggu saya sik contact nya, nya cont saya..
"pahal sik cont kamek?"
"kamek bulak ajak lah pasal mok kawen ya"
adeh2.. bulak jak duhal..
tapi saya sik mok lah..
di bulak2 camtok..
so saya teruskan..
antara kami tiada apa2 hubungan..
sebab dalam prinsip bercinta saya,
..tiada peluang kedua..
saya tak bagi peluang kedua..
n tak harapkan peluang kedua..
hehe..
tapi ya dolok.. n kalau sekrang benda ya jadi,
 INsyaAllah saya pertimbangkan kerasionalannya..hehe

ya cinta secara rasmi n satu2nya cinta secara rasmi saya.. hahaha

o tedah.com!

n tok kisah admirer saya..

1st
masa di sekolah..
saya minat budak satu kelas dengan adik saya..
hehehe..
masa tok saya masih di Lower six..
saya cari num nya n start enjin nya..
lama juak lah..
dalam masa dekat setahun.. n nama saya masa ya..
nurshieratul ain.. hehehe
best juak lah.. banyak kenangan saya ngan nya..
until saya jadi Dj sekolah nya dengar sora saya so sia temberang saya pecah..
until saya habis F6..
i decide untuk lupakan nya.. sebab saya takut nya balas dendam.. hahaha..

then sampey di maktab,
saya minat sOrang KPLI..
sama batch saya..
N dah kawen nya..
saya pernah sekali bergamba dengan nya..
masa malam warga.. hehehe
urm masa ya saya doa, beri saya peluang bercakap dengan nya walaupun sekali..
n Allah makbulkan doa saya..
sekali ya jak lah saya kelaka ngan nya.. hehehe


saya minat sOrang juak biak sama batCh saya..
hehehe
nay pun dah da Orang punya.. haha
so nak polah apa pun sik dapat,..
juz doakan dia bahagia..
sebab mereka pasangan yang sepadan!!.. hehehe
InsyaAllah kekal sampai hujung nyawa..
amin...


saya minat sOrang juniOr..
sebab upanya macam my dad my hero..
tapi bapa saya ensem gik.. hahaha

n kinek tok saya fikir, bak kata ENcik Hadi Tamit,
belum kerja so sik da duit kelak mok beri anak dara orang makan..
YUP.. setuju gilak2..
even saya pompuan, memang lah tak perlu fikir nak bagi anak bujang orang makan apa..
but mungkin belum tiba masa..
InsyaAllah ada jodoh adalah..
n kalo sik da..JodOh di akhirat pasti..
 
senang untuk kita kawan jak dengan semua orang..
kadang2 ada juaklah yang akan buat kita perasan..
n cepat2lah kembali ke dunia realiti.. hehe
tapi Tq pada seseOrang ya yang beberapa ketika pernah buat saya bahagia..
hehe
walaupun saya dan sia tak bercinta, tapi sumtime saya bahagia kerana dia.. hahaha

buat masa sekarang saya masih peneraju persatuan single sedunia.. ehehe
single is simple..
no touble..

8 comments:

Chocholate Cheese said...

eehehhe...best eyh....luahan.. :)

dknaori 미스 said...

i luv it so much...idup SDPO..!!^^* ehehehe...

Sheeda Salleh said...

hehe.. ;-)..
u know who!.. hahaha

liEza said...

peq, bagus agk mun x bergerek..banyak risiko..separuh nyesal juak..p suma ada hikmah..so, nasihat..mun bole jgn bergerek..bnyak nak yg kita dah tangga..hak3...bahagia diam2 ya lg best..antara kita n Allah jak..ho3 :)

Sheeda Salleh said...

bena ya peq.. hehe.. bahagia dalam diam.. ehehe

Un-war said...

ada jwk nama saya dimention eh..haha..relax2..aku pun tengah menunggu..bila jak jodoh tuk eh..haha

Sheeda Salleh said...

heheh.. INsyaAllah.. kelak Allah perkenalkan pabila tiba masanya.. hehehe

ayubunga said...

blog sapa la dibaca nya tok eh..