Monday, September 26, 2011

.. ♥30 challenges Day 9 : Your current relationship, if single discuss how single life is ♥ ..

salam alaik...
wah3..
day 9 dah.. hehehe

rakan2 minta tak update for a while..
guys it up to you.. hehehe
yalah mungkin busy nak.. lagipun student sure ada komitmen lain ya.. hehehe
so stakat tok, yang masih meneruskan,
saya wif my beloved roomate.. hehehe
Sharmimi ;-)
topik : current relationship.. hehehe

 
sudah terang lagi bersuluh, saya sudah ada yang punya..
.. Allah punya...
...bapak saya punya..
.. family saya punya..
..kawan2 saya punya..

but mungkin dalam soalan ni lebih kepada status kan? single ke trouble ke couple ke.. hehehe

ok..
I am sinGle.. ;-)

ya saya bahagia hidup single...
memang la sometime terdetik juga nak punya kekasih...
nak merasa juga bagaimana berkasih..
hehehe..sebeb wpun saya pernah bercinta, saya tak pernah rasa semua tuh..
tak pernah ka? urm jarang la.. sampai saya tak ingat gaduh pasal apa..
padahal bukan lama pun..6 bulan jer..
dan dalam masa tu, tak pernah rasa gadoh camna, merajuk macammana.. tak silap saya la..
hehehe

drop the subject..
bact to predikat.. hehehe..sikda lah..

bercakap pasal single..
sekali lagi saya katakan saya bahagia single...
sebab saya tahu kalau saya bercople, habis lah saya..
hehehe..
bleh telan blanja rm100 sebulan untuk top up..
dalam erti kata lain, banyak buruk yang saya lihat daripada baiknya!

orang kata bercinta itu menyeronokkan..
dan sya tidak menafikan hal itu.. but saya rasa single itu lebih mengembirakan..
tak perlu nak fikir (terlalu menjaga) pasal hati orang yang kita sayang..
tak perlu saya nak pujuk pada yang merajuk..
dan tak perlu saya nak ubah diri hanya untuk yang menyatakan dirinya mencintai...
;p


saya tak cakap itu satu perkara yang membebankan, tapi sekurang-kurangnya buat masa ini, saya bebas dari apa2 komitmen.. hehehe..
dan itu yang buat saya gembira.. Tiada komitmen..


i am penjeles!..
so, sebab ya juak saya sik mok bergerek..
sebab saya sayang glak ngan nya, saya takut saya jadi Queen..
hehehe.. ofkoslah nya king..
saya belum cuba lagi tok, bena2 kah sik saya penjeles...
hehehe.. bahaya bena eyh...
da gik melencong...
so saya balik semula..
single u pergi mana2 tak perlu nak report..

" dear, i nak p spring, boleh tak?" <--- word yang di kaler hitam tu :  ni boleh jadi gaduh tu.. heehhe
kalau dihantar sekali dengan word yang merah, ha tu payah.. nak mintak kebenaran.. padahal kita dah rancang dengan rakan.. last2 dia tak bagi.. kawan kecik ati.. sapa nak tanggung? bukan dia, tapi kita.!!..
kalau macam saya. single, kebenaran tu hanya dari parents. N opkos tiada halangan kalau dia tahu kluar dengan rakan yang dia kenal..
perasan tak kebanyakkan gadis keluar jarang minta kebenaran bapak.. dia minta kat sape? BF dia.. hehee.. kebanyakkan yer, tak semua..


" apasal dear tak bagitahu dear nak pergi makan dengan kawan?..<--- hahaha.. ni terjadi kalau pasangan kita lupa... lupa atau sengaja lupa..
ni tau2 tak kena  izin kuar, dia kuar pulak ngan geng dia.. mahu tak tempered!.. hehehe..
so be fair okie..


urm malas dah saya nak discribe macammana...
yang penting,
dengan tegasnya saya merasakan,
being single itu simple.. No trouble..
itu saya pegang sejak saya jadi single ni..


urm..
n opkos, kawan2 itu lebih penting daripada kapel saya..
being single, masa saya bersama rakan lebih banyak..
sebab saya tahu, nanti kalau dah kawen, masa dengan kawan2 tak sebanyak hari ni..
dan akan banyak bersama suami.. eceh3...


n kalau satu hari nanti berkapel,
..couple dengan humble, InsyaAllah no trouble..
hahaha...
macam sik cun, padahal dalam berkapel, trouble itu perlu untuk mencari keserasian..
jadi trouble itu perlu dalam berkapel.. hehehe


...so, being single itu simple, no trouble!...



6 comments:

Cik Mimot said...

hehe..bley tahan:) ilioke..lak la mek polah bdasarkan nak ktk ikit2.hehe..thnx 4 da idea..smgt mek mok polah day9 challenge..

Sheeda Salleh said...

hahaha.. tiru jak.. kmk polah awal nang k tiru ktk *sentap.. hahaha..
ju kit ktk post.. dak len semua belum.. adeh3..

dknaori 미스 said...

yahhhh!!!ituu diaaa...ketua sdpo berbicara uuuuu...ehehe..klak2 tggu giliran naib sdpo gik...ehehe..=D

erma nazillah said...

waaaaaa...hhehehee ;p

Sheeda Salleh said...

hehehe... bila gik ktk dkna?

erma : hehehe.. ;p balit..

farhanah J.S. said...

ada yg betul3...hhee