Thursday, September 22, 2011

..♥ 30 challenges Day 5 : What makes you different from everyone else? ♥..

salam...
fiewwwwww....
hehehe..
dah masok hari ke lima...
tak terasa masa saya di buang kat blog ni setiap hari.. hehehe
but still best!!..
baca blOg geng2 yG ikut..

Urm tOpik untuk hari ini...

What makes you different from everyone else?
urm...
saya bukan seorang yang terlalu istimewa sampai punya perbezaan yang ketara berbanding rakan-rakan yang lain...
tapi dalam banyak2 orang pulak, saya tetap punya perbezaan dengan orang lain..
n mungkin punya persamaan juga dengan oranG lain.. hehhe..

perbezaan pertama :
urm paling ketara saya anak kepada pasangan Salleh Bin Hj Bujang Che' dan Sapiah Binti Sait ;-)..
ini buat saya berbeza dengan orang lain..n opkos sama dengan my beloved sibling..

Perbezaan ke  2 :
saya bukan wanita yang suka mengemas..
saya tak suka mengemas..
tapi saya tak suka tengok barang sik kemas..
sampey adik saya manas sebab saya akan bad mOod mun nemu umah mengarey..heheh
tapi dalam masa yang sama anda boleh harap saya untuk buang sampah yang ada ulat2 ya..
walaupun saya gelik, tapi pabila dalam situasi terpaksa, sayalah orang yang anda cari.. hahaha still depend dengan kepantingannya lah..
mun orang tepi jalan tiba2 nyuruh sik juak saya maok..
n hal jamban, ok u serah jak ngan saya..
ya okey gik dari mengemas lah..hehehe
but jangan bingung, t\ada masa saya ngemas juak lah..
walaupun siklah sekemas orang lain..
hehehehe

Perbezaan ke 3 :
Banyak minum daripada makan..
hehehe..
kawan2 saya akui ni..
saya banyak minum daripada makan..
saya tak boleh hidup tanpa air dalam masa 3 hari, tapi saya mungkin boleh bertahan tanpa makan dalam masa 3 hari.. hehehe
dan saya boleh gik buka kipas walaupun hari ujan..
sik saya lalek ya mun ujan..even saya sejuk, saya mok juak kipas dipasang..
n saya sik tahan panas..
saya sanggup redah rumput untuk ambik redup daripada saya lalu atas simen yang atas kepala kita ada bumbung..
ya mun balit dari kuliah masa diam asrama dolok..hehehehe

Perbezaan keempat :
saya suka tengok helikopter, belon melimpas..
sik tenang hati saya mun dengar bunyi belon @ helikopter..
sampey pernah sekali, tahun lepas mun sik silap..
masa ya ada kelas dengan Miss Florance : kelas mate..
tengah kmk orang syOk2 molah latihan mate,
melimpas lah helikopter..
adeh3.. sik tenang jiwa saya..
tanpa sedar, saya buka pintu then kuar..
"babai belon" .. hahaha
ya pun dah polah saya puas hati..
masok2 saya dalam kelas, Miss Florance madah.. ish3..kacau saja!!.. hehehe 
saya boleh bangun dari tido n jengok cne belon ya kalo saya tdo..
siang la..malam sik juak saya kuasa mok lihat..

perbezaan kelima :
tau sik nok orang salu mbak buku di pasa ya..
" kak, kami ada tawaran hebat tok kak.. sik apa kak sik beli pun sik hal.. diat ajak dolok " hahaha.. lebih kurang camya lah nya pun dialog.. hehehe
ha.. tau apa? saya sik pat di agak orang tok..
saya sik pandey mok madah sik..
n stakat tok, setiap kali saya di agak cdak nya, pasti ada jak barang akan saya beli.. adeh3..
sebab ya saya suka lari dari jumpa cdak nya.. hehehe

perbezaan keenam :
saya sik suka asuk n sik brani dengan orang gila..hahaha..
saya sik suka asuk sebab saya nang sik suka...
SIK SUKA 5x..
saya sik suka orang gila sebab kalau cdaknya bunuh kita, cdak di kira sik pesalah.. so saya rasa ya sik adil.,..
sebab yalah mun jalan dipasar, saya akan lari mun jumpa cdaknya..
tapi pernah juak air mata tok gugok sebab sebak diat orang gila makan...
k nak cita cket...
perkara tok berlaku tepi BSN di pasa ya..
2 perkara berlaku tapi dlam masa berlainan..

1st:
mun ktk orang prasan,ada seorang pompuan cha ya nun alif saya rasa mbak sorang anaknya..
masa ya saya nak ambik duit.. bok juak masok sem tok perkara ya jadi, 
nya tunggu sebelah saya, tepi tong sampah ya..
tau apa polah nya? 
nya beri anak nya makan makanan dalam sampah ya..
adeh3..
sayu jak hati saya diat anak nya koh..
tapi mok molah camne..
saya doa jak nya jumpa orang bait..
orang yang sik kempang diat anaknya ya..
 .
2nd :
tok pun baruk2 juak..
sama juak tepi BSN pasar ya
saya tengah tunggu sorang kawan ambik duit..
datanglah dari jauh sorang pompuan..
yang di pasar ya juak..

dudok nya tepi dinding balai polis ya..
buka bungkusan plastik, then nya makan...
sedang nya makan nak,datang sebuah lori mok lalu jalan ya, 
 kenak hon kawan..
tedah saya diat nya, terus nya cepat2 bungkus nasi nya balit..
berdiri n melekapkan badannya kedinding supaya lori bleh lalu..
lepas lori lalu, nya buka bungkusan n makan balit.. huhuu..
o tedah.com.

eh3.. banyak pulak saya rasa saya berbeza dengan orang len...
tapi trust me, saya masih manusia...
bukan alien.. hehehe

perbezaan ke tujuh :
mun saya rasa manas, sik puas hati, n opkOs sedih,.. dua cara saya polah..
tdo sambil nangis2..
atau diam ajk sambil nangis..
puah aek mata saya tok koh.. hehehe...
lepas nangis saya akan ok..
pasya bok saya bleh cita pahal saya nangis.. hehehe


saya rasa ya jak saya pun beza ngan orang..
kecuali fizikal saya lah.. hahaha

readers, kalo asa ada gik beza dalam diri saya ktk orang lihat berbanding orang len, tafaddhal post owh.. hehehe..

sekian, wassalam..




No comments: