Friday, September 30, 2011

.. karipap oh karipap..

sekarang ni, detik ini, syaa betul2 kepingin mok makan karipap...
sedih mula tadi sebab sikda k keluar mok g beli...

tapi alhamdulillah, ada kawan mok g teman.. hehehe..

karipap, here i come..
i wish nya sik habis..
mun sik memang nangis saya ya...

cakap pasal nak makan sesuatu perasaan sangat kepingin.,..
pernah saya mok makan sumthing n bila saya sik dapat saya nangis...
tau mantak ka?
yang diguna utk polah linut,
arwah mak saya pernah molah bubur+gula apong+ ya..
nyaman aie..
satu hari saya kepingin gilak2..
then saya suarakan pada mak saya sambil saya nangis2..
(untuk pengetahuan, saya jarang minta mok makan tok2..)
so mak saya (dengan penat lelah) bercarik..
terharu saya..
then masa nya molah ya, nya minta tolong saya sambung kerja nya sebab nya sik tahan panas api molah..
benda ya perlu di polah berulang2..
jadi time saya nolong nya, saya nangis lagi..
sebab saya terharu mak saya molah ya sampey nya lelah (berurut dada) padahal benda ya susah mok dipolah rupa2nya..
panas+ benda ya terpaksa diulang2..

then saya madah nya,
" mak tok lah last n first saya minta kitak molah benda tok. sikkan saya minta gik"
huhuhu..
betapa saya menyusahkan nya..
kinek pabila saya mok makan papa, sikda tempat saya mok minta tolong orang ya polah.. huhuh
saya sangat sedih..
sangat3....
sangat2 sedih..
;(

Ya Allah tempatkan emak di tempat orang yang kau redhai..

saya sayang mak saya..

.. ♥ 30 challenges Day 13 : A picture of your favourite band or artist ♥ ..

ehem3..
salam...
tok3...
ada orang baca ka? hehehe

topik hari tok : A picture of your favourite band or artist 
so stret to d point!!
Fav artist!..

korean !..

cn Blue

Ft island ;p

kalau saya tak masukkan ni, saya sedang berbohong.. hahaha
minat sangat ngan diaorang.. hehehe

siapa tak kenal.. paling saya minat (walaupun 1 album pun saya tak penah beli.. hahaha)

ni pun saya minat..

last but not least pak ustaz saya.. hehehe

ramai artis yang saya minat, tapi takkan nak letak semua kan? hehehe

so that all for today

done with day 13!!!


Thursday, September 29, 2011

.. ♥ 30 challenges Day 12 : A photo of the item you last purchased ♥ ..


Taaaaaaddddaaaaaaaa!!!!!!
inilah barang yang saya beli baru2 ni..
kasut kuliah..
kisahnya sebenarnya saya beli sepasang kasut...
tapi rupa2nya besar pulak...
last2 saya beli baru..
so saya habis rm100 habih!!

yang ni kos rm50 ;-)
hehehe


tengok tarikh..
bukan bermaksud saya tak beli benda lain,,
tapi semaunya makanan.. hehehe

Wednesday, September 28, 2011

.. ♥ 30 challenges Day 11 : Your dream wedding ♥ ..

salam...

K.A.H.W.I.N!!!

sapa taknak kawen kan??
meski tiada calon!!..
lumrah wanita suka berangan <---- macam saya
saya tetap impikan sebuah majlis perkahwinan yang meriah dan bermakna..
Kerna InsyaAllah, kahwin sekali jer seumur hidup..
amin...

so today i am going to share how my wedding look alike.. hahaha
sebarang!!!
camne saya impikan perkahwinan saya!..

;p

ngengeh sheeda lok.. hahaha..
mun bapak tau tok.. adeh3..
beri malu jak..

..1st of all..
saya aim saya mempunyai berat ideal masa ya.. hehehe
saya nak pria terima saya seadanya..sepertimana saya trima nya..
penting ya..
kelak kelaie sik udah2..
dan saya sik mok juak terjadi saya pun si Pria tinggalkan saya masa majlis kahwin..
InsyaAllah saya akan trima Pria yang cintai dan sayangi saya..
dan pastikan Pria  itu adalah satu2nya pria yang saya cintai dan sayangi 3/4 daripada hati saya tok.. hehehe

kenapa hanya 3/4? sebab, kalau jadi apa2 saya takkan jatuh tersungkur lantaran sepenuh hati ku dibawa pergi..
orang madah masih ada backup.. hehehe
mengarut? terpulang, but that the way i love My Pria ;-)

boleh sik saya request tok jadi Pria saya.. heehhe

tadaaaaa


ehehe..


..2nd..
saya maok my Daddy tukang akad nikah..
biasanya di kampung semua di serahkan dengan kadi..
but i hope, masa saya kelak saya nak my Daddy yang akadkan saya..
waa... sedih lah pulak...
but dont worry bapak, saya tetap jaga kitak walaupun saya dah kawen.. huhuhu
sedih~~~~~



..3rd..
saya mok masa saya kahwin semua orang yang saya sayang, termasuk suami saya.. hahaha
ada di majlis..
my beloved family, my beloved fren mesti!!.. ada di majlis..
sebab saya sure sangat saya akan nagis.. sebab my mum sikda..
hurm.. ;-(
org madah walaupun sik nampak, nya akan datang.. n i hope to see 'her' masa majlis
al fatihah~~~
..saya rindu mak saya..


..4rd..
saya budak kampung, so nak plan yang grad2 pun majlis untuk di kampung adalah suatu yang mustahil..
enough saya buat kenduri di kampung..
orang kampung bekerjasama masa wedding saya..
TQ semua..


..5th..
tema..
kalau boleh tema kahwin saya biar grey, putih or gold..
hantaran masa tunang pun saya mok camya..
saya bagi nya putih / gray, nya balas k kaler gold..
hehehe..


..6th..
Pelamin
ikut tema ow.. n saya mok my pelamin look like this..



ehsan gOogle ;p

kalo bleh tambah kaler gold/ grey cket kat latar dia.. hehehe..
cantik kan?


..7th..
baju pengatin..
saya tak mengharapkan persandingan berulang kali macam di kampun selalu buat..
cukup masa akad nikah, then pagi dalam jam 10..
2 kali tu jer..hehehe
sebab saya malu.. saya malu kalau saya jadi tontonan ramai..hahaha
kalau pun saya nak buat wedding punya gambar with tukar2 baju, saya nak buat after majlis.. hehee
either d umah sendiri atau pun di studio..
n saya suka kalau ada scene d pantai, taman atau di temapt yang natural punya view.. heheeh
cadang saya macam ni : eceh3..
pagi tu masa tetamu datang, saya akan bersama2 suami saya bersanding sekali saja..
then saya akan p jumpa tetamu2 saya.. hehehe
salam2 ngan diorang.. <--- macamlah tak pernah nak bersalam..
n baju pengatin saya, saya nak macam ni.. hehehe


ni masa akad nikah.. hahaha



n ini untuk bersanding.. simple jer..
seksi ow.. hahaha...

ngegeh eyh.. hahaha

..8th..
mun boleh saya nak buat majlis dekat hotel.. ;p
untuk famly terdekat shj, kawan2 maktab, sekolah n mengajar , lect2, Cikgu2 masa sekolah n cdak yang sik dapat p umah..
sik payah hotel mahal..
hotel murah pun ok..
n masa tok lah tema GOld di aplikasi.. hehehe
saya sik fikir perlukan pelamin..
but baju pengantin itu perlu.. n saya pilih ini...

kuat berangan sheeda tok.. ahahha

..9th..
honeymoon ;p

kalau cakap pasal honeymoon, saya rasa saya pilih mekah unutk destinasi pertama ;-)
saya nak kerjakan umrah sama2 dengan dia..
then dari mekah kami ke Korea.. tempat yang saya naaaaakkkkk sangat pergi...
kalau tak p korea, saya nak p australia... hehehe
saya nak tengok kanggaroo ;p dan dolphin ;-)
tak pun ke thailand.. opkos Puckhet, Thailand..
hehehe..
berangan memang suatu perkara yang best.. hahaha

..10th..
dalam perkahwinan pastinya saya impikan cahaya dan kemanisan dalam rumah tangga..
saya harap saya jumpa pria yang faham saya..
yang trima saya seadanya saya..
yang boleh trima macammana keluarga saya..
suami yang boleh bimbing saya, suami yang boleh saya jadikan sahabat..
bersama2 saya tatkala susah senang hidup saya...
dan saya harap, saya akan jadi isteri yang trima keluarga suami saya..
berhubungan baik dengan keluarga suami saya..
faham dan terima bagaimana suami saya..
menjadi sahabat kepada suami saya..
mendukung apa jua yang dilakukannya selagi tidak membatasi syarak..
berada disamping dia tatkala susah senangnya dia..
memberikan cahaya mata kepada rumah tangga kami..
menjadi ibu kepada anak2 kami..
menjadi isteri yang sentiasa mendahulukan suami ;-)
Ya!! saya harap saya akan jadi isteri yang solehah!!..
mungkin tidak sempurna dalam satu2 perkara, but still saya boleh belajar untuk memperbaikinya..

dan saya bersedia untuk bermadu, andai suami saya merasakan rumah tangga kami tidak ada kemanisan ;-)..
sekiranya saya tidak dapat memberikan zuriat, InsyaAllah, saya sendiri akan mencarikan calon terbaik untuknya..
insyaAllah..

dan segala apa yang telah saya coretkan pada kali ini adalah rancangan saya semata2..
Jika Allah mengkehendaki ianya terjadi, maka jadilah..
dan jika Allah punya rancangan yang lebih baik untuk kehidupan saya.. Saya redha...


~~~ sekian, i'm done with day 11 ~~~

Tuesday, September 27, 2011

.. ♥ 30 challenges Day 10 : A photo of your favorite place to eat ♥ ..

salam...
hari ni nak talk about 
 A photo of your favorite place to eat 
 
so tak payah cakap banyak, saya rasa tempat ni paling kerap saya g..
ngan kawan2..
ngan family...

urm.. n ni gambar tempat tuh..
sekali kenagan bersama Mr MAno ;-)



selain makan kat sini, saya lebih suka makan di umah.. hehehe

;-)

sekian...


Monday, September 26, 2011

.. ♥30 challenges Day 9 : Your current relationship, if single discuss how single life is ♥ ..

salam alaik...
wah3..
day 9 dah.. hehehe

rakan2 minta tak update for a while..
guys it up to you.. hehehe
yalah mungkin busy nak.. lagipun student sure ada komitmen lain ya.. hehehe
so stakat tok, yang masih meneruskan,
saya wif my beloved roomate.. hehehe
Sharmimi ;-)
topik : current relationship.. hehehe

 
sudah terang lagi bersuluh, saya sudah ada yang punya..
.. Allah punya...
...bapak saya punya..
.. family saya punya..
..kawan2 saya punya..

but mungkin dalam soalan ni lebih kepada status kan? single ke trouble ke couple ke.. hehehe

ok..
I am sinGle.. ;-)

ya saya bahagia hidup single...
memang la sometime terdetik juga nak punya kekasih...
nak merasa juga bagaimana berkasih..
hehehe..sebeb wpun saya pernah bercinta, saya tak pernah rasa semua tuh..
tak pernah ka? urm jarang la.. sampai saya tak ingat gaduh pasal apa..
padahal bukan lama pun..6 bulan jer..
dan dalam masa tu, tak pernah rasa gadoh camna, merajuk macammana.. tak silap saya la..
hehehe

drop the subject..
bact to predikat.. hehehe..sikda lah..

bercakap pasal single..
sekali lagi saya katakan saya bahagia single...
sebab saya tahu kalau saya bercople, habis lah saya..
hehehe..
bleh telan blanja rm100 sebulan untuk top up..
dalam erti kata lain, banyak buruk yang saya lihat daripada baiknya!

orang kata bercinta itu menyeronokkan..
dan sya tidak menafikan hal itu.. but saya rasa single itu lebih mengembirakan..
tak perlu nak fikir (terlalu menjaga) pasal hati orang yang kita sayang..
tak perlu saya nak pujuk pada yang merajuk..
dan tak perlu saya nak ubah diri hanya untuk yang menyatakan dirinya mencintai...
;p


saya tak cakap itu satu perkara yang membebankan, tapi sekurang-kurangnya buat masa ini, saya bebas dari apa2 komitmen.. hehehe..
dan itu yang buat saya gembira.. Tiada komitmen..


i am penjeles!..
so, sebab ya juak saya sik mok bergerek..
sebab saya sayang glak ngan nya, saya takut saya jadi Queen..
hehehe.. ofkoslah nya king..
saya belum cuba lagi tok, bena2 kah sik saya penjeles...
hehehe.. bahaya bena eyh...
da gik melencong...
so saya balik semula..
single u pergi mana2 tak perlu nak report..

" dear, i nak p spring, boleh tak?" <--- word yang di kaler hitam tu :  ni boleh jadi gaduh tu.. heehhe
kalau dihantar sekali dengan word yang merah, ha tu payah.. nak mintak kebenaran.. padahal kita dah rancang dengan rakan.. last2 dia tak bagi.. kawan kecik ati.. sapa nak tanggung? bukan dia, tapi kita.!!..
kalau macam saya. single, kebenaran tu hanya dari parents. N opkos tiada halangan kalau dia tahu kluar dengan rakan yang dia kenal..
perasan tak kebanyakkan gadis keluar jarang minta kebenaran bapak.. dia minta kat sape? BF dia.. hehee.. kebanyakkan yer, tak semua..


" apasal dear tak bagitahu dear nak pergi makan dengan kawan?..<--- hahaha.. ni terjadi kalau pasangan kita lupa... lupa atau sengaja lupa..
ni tau2 tak kena  izin kuar, dia kuar pulak ngan geng dia.. mahu tak tempered!.. hehehe..
so be fair okie..


urm malas dah saya nak discribe macammana...
yang penting,
dengan tegasnya saya merasakan,
being single itu simple.. No trouble..
itu saya pegang sejak saya jadi single ni..


urm..
n opkos, kawan2 itu lebih penting daripada kapel saya..
being single, masa saya bersama rakan lebih banyak..
sebab saya tahu, nanti kalau dah kawen, masa dengan kawan2 tak sebanyak hari ni..
dan akan banyak bersama suami.. eceh3...


n kalau satu hari nanti berkapel,
..couple dengan humble, InsyaAllah no trouble..
hahaha...
macam sik cun, padahal dalam berkapel, trouble itu perlu untuk mencari keserasian..
jadi trouble itu perlu dalam berkapel.. hehehe


...so, being single itu simple, no trouble!...



Sunday, September 25, 2011

.. ♥30 challenges Day 8 : A picture of your favourite memory ♥ ..

malam ni saya malas nak berceloteh..
saya penat sebab bernafas dengan cara yang tak betul..
selsema hilangkan moo saya..
so di bawah saya kongsikan gambar yang saya rasa d best memories saya pernah rasa..
;-)

ini pic masa saya F6.. hehehe..
kat Kem Pueh ;-)


Even gambar tok without my beloved mum, tapi still best among the best eid memories yang saya ada...

tok masa di Johor,, Husna berat woo...

ramai orang kata saya anak bapak.. ye ker? hehehe..
so ni pun gamba yang saya sukkkeeeee sangat..
hehehe.. ;-)

sejujurnya saya suka gamba ni.. hehehe
at KLCC

smart? kat melaka... hehehe

masa celebrate 3rd anniverssary kat matang.. ;-)
will be miss them..

tidak ketinggalan kenangan round2 kuching ;-)
dengan budget kurang dari rm10
n gamba ni masok majalah remaja.. <--- berapa kali da mok mention!!!.. hehehe

opkos with my student jugak.. hehehe

seminar hari guru.. hehehe
main musical chair.. ;p

di sabah.. ;-)

banyak gambar yang saya nak share.. tapi saya tak mampu..
selsema menyerang.. hehehe <---- ya pun mok announce kat blOg.. eceh3..

k done with day 8 ;-)

Saturday, September 24, 2011

.. ♥30 challenges Day 7 : A photo of an animal you’d love to keep as a pet ♥ ..

susah mau cakap banyak..
apa binatang yang saya nak keep as my pet..
kucing tu memang lah nak?.. hehehe
di umah saya ada Lulu'..
so sebenarnya apa yang saya nak keep as a pet adalah...

tadaaaaaaaaaaa



hehehe...
saya suka tengok kura2..
boleh imagine macammana dia berjalan kalau kita panggil.. hehehe

Cookoo..
ready dah nama untuk dia.. heheheh

sebab saya dah ada kookie..
so saya nak namakan dia cookkoo




Friday, September 23, 2011

.. ♥30 challenges Day 6 : A song to match your mood ♥ ..

Ok kinek saya rasa lagu yang match ngan saya kinek tok..
yang bleh buat saya senang hati cket.. ;-)

taaaaddaaaaaaaaa....

even lagu tok sedih, tapi ntah lah..
kinek saya memang tengah sedih juak.. huhu








REASON
by Jung Ilyung

KOREAN:

nae geh dwee do la suh ji ma lah yo
na eh noon eul bo ah yo
on se sang ha yak don't geu ddae eh yak sok ee juh na yo
wae nal po gi ha ryuh go ha jyo
geu daen geu geh shim na yo
nae geh man ee ruh kae uh ryuh oon il in gun ga yo

chuh eum boo tuh oo ri neun shi jak dweh uh sun an dweh neun sa rang ee ra go
noon mool suk in ae wun ee duh ook geu dae reul noh eul soo ga om na yo

*nae ge suh geu dae neun sa ra jyuh sun an dweh neun bweet chee yus seum eul ah na yo
geu dae ga dduh na myun na eui mo deun se sang do sa ra jin da neun gul ee ji neun ma la yo
soom eul swi go ship uh yo geu dae sa rang an neh suh..

geu dae saeng gak man eu ro oot seum ee na yo na eh gen him i dweh uh yo
geu dae saeng gak man eu ro noon mool i na yo m


ENGLISH:

Don't turn your back on me. Look in my eyes.
When the whole world was all white,
Did you forget the promise we had then?

Why do you leave me now?
Is it easy for you to do so?
Is it only hard to me?

Since the beginning, our love has been wrong.
With tears, I beg you not to abandon me anymore.

Do you know you should be the ever-lasting light for me?
Never forget when you leave, the whole world in my heart would also disappear.
I want to breathe in the midst of your love....

I smile at the thought of you. It gives me strength.
I cry at the thought of you. I became scared of everything.
Ehsan : Sheeda Collection

[Lagu yang sama untuk blOg saya]
Ya Allah kuatkan saya untuk orang yang saya sayang.. ;-)


n satui lagi lagu yang terngiang2 kat kepala saya sekarang...


Lirik Lagu Hijau Daun Suara (Ku Berharap) Lyrics

di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu
bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan


suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu


suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya
repeat reff
suara dengarkanlah aku


Sheeda Salleh Said : suara hati itu, walau macammana pun kita nak orang dengar, Jarang sekali dapat di dengar..
itu hakikat..

itu fakta bukan auta



Thursday, September 22, 2011

..♥ 30 challenges Day 5 : What makes you different from everyone else? ♥..

salam...
fiewwwwww....
hehehe..
dah masok hari ke lima...
tak terasa masa saya di buang kat blog ni setiap hari.. hehehe
but still best!!..
baca blOg geng2 yG ikut..

Urm tOpik untuk hari ini...

What makes you different from everyone else?
urm...
saya bukan seorang yang terlalu istimewa sampai punya perbezaan yang ketara berbanding rakan-rakan yang lain...
tapi dalam banyak2 orang pulak, saya tetap punya perbezaan dengan orang lain..
n mungkin punya persamaan juga dengan oranG lain.. hehhe..

perbezaan pertama :
urm paling ketara saya anak kepada pasangan Salleh Bin Hj Bujang Che' dan Sapiah Binti Sait ;-)..
ini buat saya berbeza dengan orang lain..n opkos sama dengan my beloved sibling..

Perbezaan ke  2 :
saya bukan wanita yang suka mengemas..
saya tak suka mengemas..
tapi saya tak suka tengok barang sik kemas..
sampey adik saya manas sebab saya akan bad mOod mun nemu umah mengarey..heheh
tapi dalam masa yang sama anda boleh harap saya untuk buang sampah yang ada ulat2 ya..
walaupun saya gelik, tapi pabila dalam situasi terpaksa, sayalah orang yang anda cari.. hahaha still depend dengan kepantingannya lah..
mun orang tepi jalan tiba2 nyuruh sik juak saya maok..
n hal jamban, ok u serah jak ngan saya..
ya okey gik dari mengemas lah..hehehe
but jangan bingung, t\ada masa saya ngemas juak lah..
walaupun siklah sekemas orang lain..
hehehehe

Perbezaan ke 3 :
Banyak minum daripada makan..
hehehe..
kawan2 saya akui ni..
saya banyak minum daripada makan..
saya tak boleh hidup tanpa air dalam masa 3 hari, tapi saya mungkin boleh bertahan tanpa makan dalam masa 3 hari.. hehehe
dan saya boleh gik buka kipas walaupun hari ujan..
sik saya lalek ya mun ujan..even saya sejuk, saya mok juak kipas dipasang..
n saya sik tahan panas..
saya sanggup redah rumput untuk ambik redup daripada saya lalu atas simen yang atas kepala kita ada bumbung..
ya mun balit dari kuliah masa diam asrama dolok..hehehehe

Perbezaan keempat :
saya suka tengok helikopter, belon melimpas..
sik tenang hati saya mun dengar bunyi belon @ helikopter..
sampey pernah sekali, tahun lepas mun sik silap..
masa ya ada kelas dengan Miss Florance : kelas mate..
tengah kmk orang syOk2 molah latihan mate,
melimpas lah helikopter..
adeh3.. sik tenang jiwa saya..
tanpa sedar, saya buka pintu then kuar..
"babai belon" .. hahaha
ya pun dah polah saya puas hati..
masok2 saya dalam kelas, Miss Florance madah.. ish3..kacau saja!!.. hehehe 
saya boleh bangun dari tido n jengok cne belon ya kalo saya tdo..
siang la..malam sik juak saya kuasa mok lihat..

perbezaan kelima :
tau sik nok orang salu mbak buku di pasa ya..
" kak, kami ada tawaran hebat tok kak.. sik apa kak sik beli pun sik hal.. diat ajak dolok " hahaha.. lebih kurang camya lah nya pun dialog.. hehehe
ha.. tau apa? saya sik pat di agak orang tok..
saya sik pandey mok madah sik..
n stakat tok, setiap kali saya di agak cdak nya, pasti ada jak barang akan saya beli.. adeh3..
sebab ya saya suka lari dari jumpa cdak nya.. hehehe

perbezaan keenam :
saya sik suka asuk n sik brani dengan orang gila..hahaha..
saya sik suka asuk sebab saya nang sik suka...
SIK SUKA 5x..
saya sik suka orang gila sebab kalau cdaknya bunuh kita, cdak di kira sik pesalah.. so saya rasa ya sik adil.,..
sebab yalah mun jalan dipasar, saya akan lari mun jumpa cdaknya..
tapi pernah juak air mata tok gugok sebab sebak diat orang gila makan...
k nak cita cket...
perkara tok berlaku tepi BSN di pasa ya..
2 perkara berlaku tapi dlam masa berlainan..

1st:
mun ktk orang prasan,ada seorang pompuan cha ya nun alif saya rasa mbak sorang anaknya..
masa ya saya nak ambik duit.. bok juak masok sem tok perkara ya jadi, 
nya tunggu sebelah saya, tepi tong sampah ya..
tau apa polah nya? 
nya beri anak nya makan makanan dalam sampah ya..
adeh3..
sayu jak hati saya diat anak nya koh..
tapi mok molah camne..
saya doa jak nya jumpa orang bait..
orang yang sik kempang diat anaknya ya..
 .
2nd :
tok pun baruk2 juak..
sama juak tepi BSN pasar ya
saya tengah tunggu sorang kawan ambik duit..
datanglah dari jauh sorang pompuan..
yang di pasar ya juak..

dudok nya tepi dinding balai polis ya..
buka bungkusan plastik, then nya makan...
sedang nya makan nak,datang sebuah lori mok lalu jalan ya, 
 kenak hon kawan..
tedah saya diat nya, terus nya cepat2 bungkus nasi nya balit..
berdiri n melekapkan badannya kedinding supaya lori bleh lalu..
lepas lori lalu, nya buka bungkusan n makan balit.. huhuu..
o tedah.com.

eh3.. banyak pulak saya rasa saya berbeza dengan orang len...
tapi trust me, saya masih manusia...
bukan alien.. hehehe

perbezaan ke tujuh :
mun saya rasa manas, sik puas hati, n opkOs sedih,.. dua cara saya polah..
tdo sambil nangis2..
atau diam ajk sambil nangis..
puah aek mata saya tok koh.. hehehe...
lepas nangis saya akan ok..
pasya bok saya bleh cita pahal saya nangis.. hehehe


saya rasa ya jak saya pun beza ngan orang..
kecuali fizikal saya lah.. hahaha

readers, kalo asa ada gik beza dalam diri saya ktk orang lihat berbanding orang len, tafaddhal post owh.. hehehe..

sekian, wassalam..