Thursday, August 18, 2011

.. saya p lawat mereka..

sekolah terbaru saya, lain pengalamannya dengan sekolah lama tempat saya berpraktikum kali ini..

guru2nya.. OKAY!!!
pihak pengurusan pun OKAY!!

yang tak okaynya sesetengah student dia..

mungkin bagi saya itu bukan satu masalah sebab kelas yang saya ajar budak2 dia baik n saya sayang!!

tapi saya dapat pengalaman ngeri dari sit in.. huhuhu.. Allah sahaja tahu macammana perasaan saya...

antara perkara gila saya penah buat..

1 J : saya masuk kelas, terus ugut murid! " kalau awak semua tak nak kena dengan buku ni, awak semua taknak kepala atau muka kamu semua dengan buku ni, bagus kamu semua diam n duduk dengan tertib sambil buat kerja sendiri"

1 J : sorang budak saya pegang koler dia, kemudian saya tolak ke dinding..

1 J : budak kena baling dengan fail..

1 J : sorang budak saya angkat nak baling olok2 p luar kelas...

1 J : saya acah budak dengan penyapu..

1 J : saya rampas pensel case sorang budak...

1 J : saya baling dengan kasut!!..

waaaaaaaaaaaaaaaaaa...........
saya tak boleh berlembut dengan mereka..
saya pernah masuk sekali tapi mereka ignore saya macam saya tak wujud.. tapi itu dulu.. masa saya baru sampai sekolah..
konon nak jalinkan hubungan baik dengan meeka... dengan baik hatinya saya adakan sebuah hadiah (drawing book, colouring book, stationary khas unutk mereka) tapi apa yang saya dapa? kegagalan terserlah dalam kawalan kelas!.. tak peduli, walau ada yang cakap itu cara askar, saya tak kisah..
saya sangat geram dengan budak kelas tuh..
sangat menguji kesabaran saya!!

situasi ni buat saya rindu pada bekas anak murid saya.. jadi i decide to visit them..
n i did it.. hehehe

terharu  coz diaorang masih ingat lagi ngan saya.. but at the same time, saya sedih tengok perubahan anak murid saya..

RICKY
dulu dia kemas but sekrang selekeh giler...
muka dia nampak letih sangat!.. kesian..

dalam banyak2 student saya, Ricky paling banyak berubah bagi saya...
sangat kasihan..







saya harap saya ada kesempatan rindu dengan anak murid saya tahun 3 macam saya rindu mereka..

No comments: