Tuesday, March 8, 2011

..Wat Happen One Year Later..

Bismillahirrahmannirrahim..

Tajuk entry tak da kena mengena sebenarnya...
Sebenarnya masa ni saya tengah nak siapkan RPH Math Tahun 4 untuk assigment (saya ngan Bee Aini).. MATH punya.. huhh
cakap pasal mate, sejak 2 menjak ni saya seolah2 merasakan bahawa Math itu adalah subjek mAJOR saya.. sebab? banyak amali perlu di buat,.. banyak tutorial perlu dilaksanakan..
kali ini sedikit bernasib baik, math kami belajar dalam BM.. kalo tak, hampos (parai kitai).. saya yakin tu saya tak berapa reti pa soalan tutorial nak.. apa amali perlu dibuat.. tak yah la nak p jauh2 sekarang pun kami ada masalah emmahami soalan tutorial n amali? kenapa?
DIrect translation!!
HONEST!! orang ambik major math, kepala logik diaorang memang superb.. SYABAs!!
nak dijadikan cerita,
sambil buat assigment saya dengar lagu SNSD.. Kumpulan wanita korea yG paling saya minat!!

Chua Hae!!!

Love them..

suka cara mereka cantikkan diri mereka..
waa.. kalaulah saya boleh jadi macam salah seorang daripada mereka...
hehehe

Ahh sudah!! jagan dok berangan!!

Oleh sebab sekarang ni sayan tengah dengar lagu Jesicca N Onew.. so saya post lagu ni lah boleh kan?.. hehehe




Hanchameul kkumeul kkun geot gata



Handongan hemaego hemaeda


Machi yaksogirado han deut


Nae gyejeoreul geoseulleo geu nalcheoreom


Maju seoinneun uri






Geu ttae uriga sseonaeryeogatdeon areumdawotdeon iyagi


Geu ttae uriga gidohaesseotdeon yeongwon hajadeon yaksokdeul


Hanassik tteoollida naui gaseumi


Gyeondiji mot halgeol algie


Ne saenggage kkukkkuk chamasseo


Neoui il nyeoneun tto eottaesseonni






Hanchameul ijeun chae saratji


Handongan gwaenchanheun deut haesseo


Hajiman sigani heureumyeon kkaedara gago isseo


Neo eobsineun naneun an doendaneun geol






Geu ttae uriga aju jogeumman eoreunseureowotdeoramyeon


Geu ttae uriga micheo mollatdeon jigeumeul aratdeoramyeon


Kkeuchi eomneun huhoeman doe noeidaga igyeonael jasini eobseoseo


Geu geot majeo kkukkkuk chamasseo


Geureoke il nyeoni heulleowasseo






Hoksi neodo nae mam gateulkka


Dasi han beonman gihoereul jugenni


Ijen ara jeoldaero urineun heeojil su eobseo


Saranghago tto saranghaneun hansaram






Uri johatdeon cheoeum geu ttaero dasi doragasseumyeon hae


Areumdawotgo haengbokhaesseotdeon sarangieotdeon naldeullo


Gaseum apeun yaegideul heotdoen datumdeul


Ijen modu da mudeo dugo


Dasin kkeonaeji malgiro hae


Gyejeori tto heulleo myeot nyeoni jinado


Oneul gateun mamman dasin eopge






Sheeda Salleh said.. Suka lagu ni... n cni bleh dengar la.. tak dapat dinafikan suara Sicca memang power!!.. hehehe
n ni saya syer maksud lagu ni pulak...




English Translation







It feels like I’ve been dreaming for a long time


I’ve wandered and wandered around for a while


As if we made a promise


Standing here in front of each other like that day from four seasons ago


Those beautiful stories that we wrote down together


Those eternal promises that we prayed for at that time


They’re all coming back to me now and I don’t think my heart can take it


I’ve even restrained myself at the thought of you


How has your one year been






For a long time, I’ve been living, having forgotten of you


For a while, I thought I was doing fine


However I started to realize it as time passed by


That I am nothing without you


At that time, if only we had been a bit more mature


If only we knew how we would be right now


I have no confidence in overcoming these endless regrets


So I’ve had to just repress them


One year has passed like that






Could your feelings perhaps be the same as mine?


Will you give me another chance?


I know now that we can never part from each other


The one person I love and love again






I wish we can go back to our first days


To the beautiful, happy and loving days


Those heart-breaking stories and vain arguments


Just bury all of that now


And promise that we won’t take them out again


No matter how many seasons pass and how many years go by


I hope that we won’t meet like today again


Masa saya post lagu ni, lagu lain dah passed.. so i just let 'them'..
next time saya post lagu len pulak.. nak sambung buat RPH ni... hehehe
nampak sangat dah ni saya tersasar dari landasan.. hehehe
c u next time my Blog... Gud Nite~...

 






luv this song!!!



2 comments:

dan akulah perempuan separa muda itu. said...

hehehe... cikgu kena bijak untuk direct mentranslatekan soalan, atau kita katakan sebagai menterjemahkan soalan dalam bentuk yang mudah difahami oleh murid murid.
di sekolah pun nanti kita akan ajar yang bukan minor kita...

chayok cikgu! perjalanan jauh lagi...

Sheeda Salleh said...

oKeh cikgu.. hehehe