Saturday, February 19, 2011

.. Kepak, letih, tired!!..

bismillah...

sebenarnya saya boh jak habis cuci baju wif DKNA... hehehe
kepak..lelah..
but disebalik semua ya ada juak kisah lucu yang saya mok cita..
huhuhu
okeh saya mau mula nih..

mula2 tadi mok nyesah k mesin jak..
so pas isya (isya yg lambat) saya ngan DKNA pun mbak barang yang banyak amat ke bilik loundry.
sampey sia mesin rosak cgek..yang sik rosak da yang guna. Plus da que tunggu giliran..
sikpa lah..mula tek mok potong jak que sebab orang pun que ya sikda sia.. (salu polah- i ngaku..hehehe)
then i pun mok nyesah dak tudung & stokin yg saya jarang masok dalam mesin. cuci k tangan dolok...then bok nak masok mesin..
saya mencuci kat tempat paip besar (paip yg mek org salu guna utk mandi mun air sikda)
cuci4x.. belalak lah tek.. lalu madah ngan dayang
" nyesah k tangan jak mok?"
dyg kawab " kmk ok jak. lgpun barang mek sik banyak.. "
so mek 2 pun nyesah la k tangan...

kepak juak eh nyawa.. sebab dalam masa ya tek saya  nnyesah baju kurung yang baru dipolah.. means bukan jak nyesah baju pas di guna, tapi juak baju yang belum dguna.   hehehe

saya nyesah k sabun (serbuk daia), dKna nyiram (bilas). saya siram balit k air downy (da bau wangi sik masa baca tok.. )hehehe

dalam mek 2 suk2 ati tetak2 kaka2 sambil nengar lagu korea.. datanglah sekumpulan wanita.. bising2.. mok mandi duhal.. orang Malaya.

mek 2 buat sik tau jak.. yalah barang gik banyak mok di cuci.. cdak datang tba2.. hehehe
maka shower da air.. kenak sik mok mandi rah shower.. eran2..
sik berbunyi lah mek 2 tek.. tapi lagu korea mek 2 sambung...
sambil ya mek 2 klaka sambil ngetap gigi..(sak cdak sik faham pa d klaka)hehee
dari ekor mata cdak gik juak nunggu.. kmk 2 sik juak ada upa mok stop.. last2 sidak angkat bakul mandi p tempat nyesah.. then datang lagi.. gik juak mek dua polah xsen sik tau. cdak pun sikda  pun madah mok mandi rah sia.. mek duat buat don no jak lah.. hehehe

last2 hampir juak kali setengah jam kemudian, siap keja mek dua.. kepak giler pinggang saya..
saya pun basa basi la minta maaf,
"sori ar. ingat dah takde dah orang nak mandi (masa ya jam area kol 1130)"..
da sorang ya jawab
" eh takpe2..kami yang mandi lewat.."
mek 2 pun jalan la..
" banyak baju dik" tegur org sorang tek..
" kongsi" tersengih2 saya jawab..

sebenarnya dalam masa mek 2 sik lalek ngan cdak macam2 crita auta di reka mek 2. mesti dalam hati cdak sa pa nganok.. sapa sik nganok dekat nak sejam mek 2 nyesah..
kinek saya masih kepak n berhasrat mok tido pastok.. esok pas subuh saya boleh tdo balit.. hehe..
but jam 10 saya ada janji ngan kazen saya p samarahan.. hehehe

nyte semya..
jaljayo,..
saranghae..

p/s : kenak saya nengar macam ujan jak di luar ar.. aler..lelah la saya nyesah nkah downy tadi..adeh3..


1 comment:

dknaori 미스 said...

i like this..!! ^^*
pengalaman yg tak kan ku lupakan..
keh3...XD
dado saranghae...=)