Thursday, January 13, 2011

..PTPTN Pulangkan...

hari ni memandangkan saya tengah tunggu azan berkumandang, jadi saya p la jenguk2 blog orang kejap.. best gak jalan2 camni..hehehe
then saya terjumpa sesuatu yang menarik..
rasanya tak salah lah untuk saya syerkan bersama walaupun hakikatnya saya tak pernah sekalipun berurusan dengan pihak berkenaan..heehe

Post menarik tu bercakap pasal PTPTN.. mungkin empunya blog tu student, so wajarlah kot...
yalah kan, betul jugak.. kekngkawan yang dok pinjam PTPTN tu dah kerja, bayarlah.. kasian plak pada orang yang tunggu turn meminjam.. Along pun boleh rugi tau kalau macam ni...
bukan apa, kalau dilihat masa sekarang bukan mai n lagi.. ada yang dok berlagak naik kreta mewah bukan maen! baru kerja dah nak beli keta mewah.. tu hutang tak da hati ka nak dilangsaikan?..huhuhu 
daripada kita dok berlagak naik kreta besaq hutang keliling pinggang buat apa...
Yalah memang kreta tu penting dan bagi saya cukup bermula dengan kreta biasa2... janji selamat pergi selamat pulang n selamat dalam perjalanan.
kalau nak dikira keselesaan itu, aler susahlah.. nanti takda sapa nak beli produk malaysia pulank.
 Sombong!! konon2 kreta Malaysia tak selesa. Malu nak guna buatan Malaysia!! Hampeh!!!
berderet kreta luaq negara dia guna!! buat apa!! habih duit ja...

hehehe.. ok cukup sampai di sini sahaja...


hurm ni lah lagu yang budak punya blog ni Post.  http://www.bardbahtiar.com/



(Ex-Student)


Sedikit bunga yang menggoda

Sekadar dipandang usah dibayar

Kau pasti tak percaya

Duitku bukan untukmu sayang



(Pegawai PTPTN)

Tiada kusangka kau sungguh kejam

Kau peram hutang yang kau pinjam

Namun takkan bahgia kehidupanmu

Bila engkau berkonvo

kau milikku



Pulangkan hutang-hutangku-(Pegawai PTPTN)



Oh hentikanlah menghantuiku-(Ex-Student)



Oh pulangkan oh pulangkanlah padaku-(Pegawai PTPTN)



Kupulangkan semua hutangku-(Ex-Student)



Yang dikau peram tanpa relaku-(Pegawai PTPTN)



Bebaskanlah maafkan daku oh kasih-(Ex-Student)



(Pegawai PTPTN)

Tiada kemaafan di sini

Kau hutang tanpa bayar sesen lagi

Akan ku jejakimu kemana jua



No comments: