Thursday, January 27, 2011

.. Peluang saya..

wah nampaknya malam tok saya berpeluang luah rasa marah saya!!
marah ka ar.. ka geram!!
k tadi kmk orang da pejumpaan sayap.. biasalah ya rutin hidup bermasyarakat di asrama..
tapi tak kisahlah.. apa yang saya nak Highlightkan kat sini pasal senior saya yang tak faham kot pasal hidup di beragama!!

Komplen senior saya "Tolong jangan basuh kaki dalam sinki!sebab kami basuh muka kat sinki" .. La senior saya tok sik faham duhal ambil wudhu dgn basuh kaki. Dalam ht saya : nya tok basuh muka k air basuh kaki ka?? mun diekot saya pun kaki salu gik dibasuh. Muka nya ya paling kerap da kali 2 kali jak!! 5 kali sehari paling kurang.. Nya Ada? SIK ADA!!

Adus..

dush3.. terasa i ngan teguran nya..
Ok kmk orang trima.. tapi di fikir balit.. sik boleh mok trima seratus peratus tok...
nya pun teguran sik seiring ngan nya pun tindakan..
cdak nya pasal ceridak num 1 ya kat asrama...hehehe
nasi? mee? kulit buah? tisu? sebut jak nak nama sisa apa2 semua ada.. macam astro!!
macam2 ada!!! hehehe

k berbalik kepada topik kita pada malam yang besh ini (sebab hujan)
aler3.. macam lah basuh muka k air sinki lepas mek orang basuh kaki...
ya kali nyuruh muka nya bersih.. basuh muka k air kaki duhal..

k saya malas mok ngerepak.. kepak mulut jak.. last2 saya copy n paste dari Fb saya... hehehe

bukan nak timbulkan apa2 perasaan ow... tapi ini blog saya.. so hak saya nak cakap apa...
hehehe





Sheeda Salleh : Komplen senior saya "Tolong jangan basuh kaki dalam sinki!sebab kami basuh muka kat sinki" .. La senior saya tok sik faham duhal ambil wudhu dgn basuh kaki. Dalam ht saya : nya tok basuh muka k air basuh kaki ka?? mun diekot saya pun kaki salu gik dibasuh. 5 kali sehari paling kurang.. Nya Ada? SIK ADA!!


48 minutes ago · Friends Only ·Like Unlike · Comment






Azimah Amir, Naziah Olek, Zulzaimi Vs Robbyyatun,Nur Fazilah Nursyam.Aina Shafiza.Ash Id.Naziah Olek.Emi Lyza Fazliana,Zuriaty Mohamad,Datuk Miyo Rahman,Rosdyana Ramli,Raby Atul, lavebder biru, dkna nurul ashikin likes this




Ae Nal Rahman :  Aok, nang xda..
Tp nak dot, x manis mun ompuan angkat kaki sampai paras sinki..


46 minutes ago · Lavender Biru : hahahaa...yalah tdik..terase I..kmk menjeling nae di sebelah kirik & dyg di sebelah kanan..hahaha..duak kali dh kenak


44 minutes ago · LikeUnlike · Sheeda Salleh:  jenal ; hahah.. bukan da orang diat pun.. hehe..daripada masok jamban.. tempat ya gik lah sik manis.. kamah gik ya..hehehe
Atol ; I pun terase tau..hahaha


44 minutes ago · Lavender Biru : hahahaaha....meresap ke lubuk hati...hahaha


42 minutes ago · UnlikeLike · 2 peopleLoading....Ae Nal Rahman Kat bilik mandi? Hehe.. Nak suggest jer.


40 minutes ago · LikeUnlike.Sheeda Salleh basah bah.. mek orang salu try.. tapi pastok terpaksa lah.. mun sik tunggu nya sikda jak..hehehe
yang penting subuh selamat la..hehehe
sik pun pastok k gayung jak.. pasya tukuk jak palak nya k ayung..hahaha


39 minutes ago · LikeUnlike · 2 peopleLoading....Sheeda Salleh ralat : Gayung..


pemberitahuan : kata2 ini adalah mengikut rasa hati saya yang tengah geram..hehehe dun wori pastok i padam post tok..hahaha


37 minutes ago · LikeUnlike.Ae Nal Rahman Jgn padam pek.. I sokong! Tekoks jak kelapa cdak ar. Haha...


36 minutes ago · LikeUnlike.Sheeda Salleh haha...gila kau : nada cikgu ha*im%n!
kelak da jadi isu.. kenak tahan ISO ku kelak.. hahahha


35 minutes ago · LikeUnlike.Didie ZuLfadhli hahaha.. like..like =p


34 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Ae Nal Rahman Xda eyh. Ko xda mention kaum or spesifik person bha.


31 minutes ago · LikeUnlike.Didie ZuLfadhli patotnya tagged nama skalik bha..hehe =p


31 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh hahaha.. jenal & didie.. : aok owh.. mun di list nya pun kesalahan (sik termasuk 'geng' nya) adalah beberapa...


1. nkah sampah luar bilit
2. kotorkan luar bilit
3. nya bising kat foyer boleh.. mek orang bising 4 tahun sekali (masa world cup) n...ya mok lapor
4. of course TISU!!!
etc2..hahaha
saja jak nya ya mok madah..hehehe ..


28 minutes ago · LikeUnlike · 2 peopleLoading....Didie ZuLfadhli ‎4... hahaha 'TISU' !!!!dah tauk jenis apakah org itu..haha


27 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Ae Nal Rahman Yah.. Ya ku mdh tek. Tekoks jak sia...


26 minutes ago · LikeUnlike.Sheeda Salleh haha.. sik termasuk yang 'tut' di lekat rah dinding bilik mandi!!! adus!!! apakah?..huhuhu


26 minutes ago · LikeUnlike.Didie ZuLfadhli nya flush sik?? tgal jak tisu kat sia.. sungguh menarik phatian..lalala


25 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh ya mek orang dapat pahala awal pagi.. hehehe
kerja awal awal pagi Flush tisu cdak nya... huhuhu


24 minutes ago · LikeUnlike · 1 personLoading....Ae Nal Rahman Eiww...


21 minutes ago · LikeUnlike.Muhammad Azhezi malas ku nak madah.hehe


20 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh heheh.. sikpalah kerja amal..hahaha terpaksa la...


20 minutes ago · LikeUnlike.Didie ZuLfadhli ng nyaman jak sa ..uhh =p


20 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh gg : bukan senior geng ktk orang la..hahaha


18 minutes ago · LikeUnlike.Muhammad Azhezi tauk.mksud kmk tdik nang dah djangka..malas nak madah.hehe


17 minutes ago · LikeUnlike · 1 personLoading....Sheeda Salleh hahaha..yalah "cdak" ya terkenal bah bab ya..hahaha


16 minutes ago · LikeUnlike.Zaharin Liam idot rasict..


15 minutes ago · LikeUnlike · 1 personLoading....Sheeda Salleh rin : ku sik lalek.. nya mula bah..hahaha
nya siap tetak2 gik kat bilik mandi.. puas ati la konon dapat ngenak mek orang...hehehe
ku tembak jak nya tek.. TISU paling penting..sikda tangan orang len lemah narit flush selain cdak nya... hehehe


12 minutes ago · LikeUnlike · 1 personLoading....Zaharin Liam dalam fb jak berani..cuba ko g bilit ny nun mun ko berani..jangan2 terbebek mulut ko mun nemu nya.huhu.


11 minutes ago · LikeUnlike.Dkna Nurul Ashikin peq,,lom cukup gk nk d komplen tak ya..kmk nk nmbh p mls mek nk naip..lak2 la mek mdh face 2 face ngn tak cgek statement psl daknya..kah3...mongok eyh,,nyuroh aku merepak jk mlm jmat tok..uhuu..


10 minutes ago · UnlikeLike · 2 peopleLoading....Sheeda Salleh hahaha.. udah ku tembak nya tek.. sik cayak tanya cdak...lagipun ku hormat cdak bah.. insan2 lemah tok..


10 minutes ago · LikeUnlike · 1 personLoading....Didie ZuLfadhli kontroversi btl..hahaha


9 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh dayang : sikpa.. ngepak dalam blog jak..hehehe


9 minutes ago · LikeUnlike.Dkna Nurul Ashikin dydy: nang kontorolbesi..skt ati aku,,menyampah msyarakt tul i dgn nya ya...ahhahaha..
kak dot: ahahha..lak mek ngecek blog tak,,mls mek nk naip..cukup la mulut kepak tam ngepak tek..x mok mek nyuroh tgn mek kepak naip gk ngepak pasal dak ny...a...buang tenaga kudrat i je...chess..ahahaha..See More


6 minutes ago · UnlikeLike · 1 personLoading....Sheeda Salleh tambah gik.. ya basuh periuk nya kat sinki...hehehe


4 minutes ago · LikeUnlike · 2 peopleLoading....Sheeda Salleh kmk asa mek mok teruskan lah basuh kaki sia..

cdak nya salu bah di tegur pasal tisu.. gik juak molah...

pa kata kita buat perkara sama...hehehe
nunggu nya negur dolok... kahkah.
pasya mek mok madah....." saya akan berhenti ambil wudhu di sini kalau kamu pastikan tiada tisu dalam tandas kami!!!" hehehe


Dkna Nurul Ashikin nang penyakit suka ninggal sisa2..bukan stakat nasik2..t*su n naj*s nya dik mpun pon nya tgglkan bg ktk tgga n tlg brsih k cdak...nang "tuuuuttt" mena la ya...ahahaha..
 
hehehe.. dan atas sebab sik mok gaduh ngan geng Cha ya nun alif yang lain saya delete post ya dari Fb saya....hehehe
 
sekian sahaja sesi curahan rasa saya malam ini... hehehe
 
 


Ehsan google...

lebih kurang camtok lah tek situasi ya.. cuma tinggi cket jak..hehehe

1 comment:

dknaori 미스 said...

i really2 like this!!ahahha..bok mbaca mek peq,,lambat da jak..keh3..