Saturday, December 10, 2011

.. tahniah n sebak..

sementara kinek tengah sik banyak kerja n line strmx tip top, so i decide to update blog..
love it..
baru beberapa jam lepas my kazen dah jadi isteri orang dah..
Tahniah suriani naffilla adam dan nurhasyiq seruji..
urm..
tahniah dan selamat menjalani alam rumah tangga lepas ni..
tengok muka sue lepas akad nikah tadi sebak ja..
dolok masa kecik2 besfren kmk orang.. hehehe
kinek sikpa, nya dah mula jalan hidup baru nya.,.hehehe..
tahniah sekali gik.. hehehe


tahniah ^_^

Friday, December 9, 2011

.. make a difference ^_^ .. Yess i will

There is a story many years ago of an elementary teacher. Her name was Mrs. Thompson. And as she stood in front of her 5th grade class on the very first day of school, she told the children a lie. She looked at her students and said that she loved them all the same. But that was impossible, because there in the front row, slumped in his seat, was a little boy named Teddy Stoddard. Mrs. Thompson had watched Teddy the year before and noticed that he didn't play well with the other children, that his clothes were messy and that he constantly needed a bath. And Teddy could be unpleasant. It got to the point where Mrs. Thompson would actually take delight in marking his papers with a broad red pen, making bold X's and then putting a big "F" at the top of his papers.

At the school where Mrs. Thompson taught, she was required to review each child's past records and she put Teddy's off until last. However, when she reviewed his file, she was in for a surprise. Teddy's first grade teacher wrote, "Teddy is a bright child with a ready laugh. He does his work neatly and has good manners he is a joy to be around."
His second grade teacher wrote, "Teddy is an excellent student, well-liked by his classmates, but he is troubled because his mother has a terminal illness and life at home must be a struggle." His third grade teacher wrote, "His mother's death has been hard on him. He tries to do his best but his father doesn't show much interest and his home life will soon affect him if some steps aren't taken." Teddy's fourth grade teacher wrote, "Teddy is withdrawn and doesn't show much interest in school. He doesn't have many friends and sometimes sleeps in class."

By now, Mrs. Thompson realized the problem and she was ashamed of herself. She felt even worse when her students brought her presents for Teacher’s Day wrapped in beautiful ribbons and bright paper, except for Teddy's. His present was clumsily wrapped in the heavy, brown paper that he got from a grocery bag. Mrs. Thompson took pains to open it in the middle of the other presents. Some of the children started to laugh when she found a rhinestone bracelet with some of the stones missing and a bottle that was one quarter full of perfume.
But she stifled the children's' laughter when she exclaimed how pretty the bracelet was, putting it on, and dabbing some of the perfume on her wrist.
Teddy Stoddard stayed after school that day just long enough to say, "Mrs. Thompson, today you smelled just like my Mom, used to." After the children, left she cried for at least an hour,. On that very day, she quit teaching reading, writing, and arithmetic. Instead, she began to teach children.

Mrs. Thompson paid particular attention to Teddy. As she worked with him, his mind seemed to come alive. The more she encouraged him, the faster he responded. By the end of the year, Teddy had become one of the smartest children in the class. A year later, she found a note under her door, from Teddy, telling her that she was still the best teacher he ever had in his whole life. Six years went by before she got another note from Teddy. He then wrote that he had finished high school, second in his class, and she was still the best teacher he ever had in his whole life.

Four years after that, she got another letter, saying that while things had been tough at times, he'd stayed in school, had stuck with it, and would soon graduate from college with the highest of honours. He assured Mrs. Thompson that she was still the best and favorite teacher he ever had in his whole life.

Then four more years passed and yet another letter came. This time he explained that after he got his bachelor's degree, he decided to go a little further. The letter explained that she was still the best and favorite teacher he ever had. But now his name was little longer. The letter was signed, Theodore F. Stoddard, M.D.

The story doesn't end there. You see, there was yet another letter that spring. Teddy said he'd met this girl and was going to be married. He explained that his father had died a couple of years and he was wondering if Mrs. Thompson might agree to sit the place at the wedding that was usually reserved for the mother of the groom. Of course, Mrs. Thompson did. And guess what? She wore that bracelet, the one with several rhinestones missing. And she made sure she was wearing the perfume that Teddy gave her during that fateful Teacher’s Day.
They hugged each other and Dr. Stoddard whispered in Mrs. Thompson's ear, "Thank you, Mrs. Thompson, for believing in me. Thank you so much for make me feel important and showing me that I could make a difference." Mrs. Thompson, with tears in her eyes, whispered back. She said, "Teddy, you have it all wrong. You were the one who taught me that I could make a difference. I didn't know how to teach until I met you."

The purpose of life is not to be happy - but to matter, to be productive, to be useful and to have it make some difference that you have lived at all. The true meaning of life is to plant trees, under whose shade you do not expect to sit. You can never tell what type of impact you may have on another's life by your actions, or lack of actions. Please consider this fact in your venture through life and just try to make a difference in someone else's life today.

Wednesday, November 30, 2011

.. memori tercipta ..

kali ni saya nak ambik mode lebih sikit..
yalah, lagu untuk blog saya dah saya ubah..
sorang sahabat saya share lagu ni kat wall saya..
then bila saya dengar balik2, lagu ni betul2 menyentuh perasaan saya..
next sem, kami dah jadi super duper senior.. means masa kami bersama di IPBL sangat singkat..
sedar tak sedar dah 4 tahun setengah berlalu..
jodoh yang dulu kami kata cuma ada 5 tahun setengah untuk bersama, kini semakin menghampiri kami..
sumpah saya sangat sedih bila mengingatkan hal ni.. hahaha <- sound silly, but, itulah saya,..sangat mudah tersentuh...

PISMP JANUARI 2009..
PISMP Pemulihan.. my family..
ben, bee, css, cone, pjah, win, nita, lim, maria, jenal, pejal,lyssa,  mimi, pat, naomi, nana, susie, mina..
saya sayang mereka..
PISMP PA-Aq yang dah macam adik beradik saya..
PISMP Pra sekolah..
PISMP BM..
PISMP Sains
dan PISMP Bhasa Cina..
n sik lupak, batch Otago.. even sik rapat, but still ada juak yang saya kenal.. hehehe
 sidak tok sikkan saya lupak..


n opkos yang rapat dengan saya..
saya sedih gilak..
sebab walaupun kmk orang boleh jumpa kelak, but semua ya sikkan sama macam kinek tok..
n i sangat berharap, masa hari bahagia geng topeq, saya boleh g wedding cdaknya..heheh
mimi, nae, atol, sue, dayang, liza, farah, win, nana, dan ramai gik..
hurm.. i do love them,.. sangat sayangkan mereka sepertimana saya sayangkan keluarga saya...

saya tak harapkan mereka sayangkan saya macammana saya sayangkan mereka..
cukuplah mereka tahu bahawa, walau apapun terjadi, saya tetap sayang mereka dan tak mahu putus hubungan dengan mereka...
hahahaha.. kali tok saya rasa saya terlalu banyak merepek..
yalah pompuan, suka berfikiran jauh,.. padahal berfikiran bukan2 sebenarnya..
hehehe









i am going to miss them badly.. hehehe
walaupun orang madah, aler lebih2 lah pulak..
tapi yalah..
saya adalah seorang yang sangat sayangkan hubungan persahabatan saya..
sebab saya berani cakap, tanpa teman lelaki, saya boleh survive but not kawan.. bukan tanpa mereka.. bukan tanpa sahabat2 saya..

saya sayang sahabat saya..
sangat2 sayang..
^_^

semua kenangan ya, semua yang kmk orang pernah lalui bersama adalah bekalan pengalaman..

di IPBL kami bertemu..
ya, di IPBL juga kami akan berpisah...

5 tahun 6 bulan..
bunyi macam lama, but seems bok jak ari ya kmk orang berkenalan..

Tq 4 such beautiful memories
dan terima kasih kerana menjadi part of my life..
love u all..
^_^

p/s : walaupun sikda dalam gamba, ktk orang tetap saya sayang.. hehehe ^_^

.. 2011 MAMA Award Result ..

untuk keterangan lanjut, p page ni.. hehehe
ada video perform skali.. ^_^

so, saya nak share cket pasal result award malam tadi..

The 2011 MAMA Awards ceremony was held in the Singapore Indoor Stadium on November 29. K-Pop and America’s music royalty walked the red carpet and hit the stage!

Who were the honored foreign guests from the West? Dr. Dre and Snoop Dogg brought their hip hop roots to tonight’s ceremony, while Black Eyed Peas’ Wil.i.am and apl.de.ap showcased US Pop.

SNSD, Kim Hyun Joong, Super Junior, HyunA, miss A, 2NE1, BEAST, A Pink, Huh Gak, Seo In Young, Bae Ji Young, Dynamic Duo and YB all performed their sizzling hits of the year with fellow top Asian artists from China, Japan, etc...

In addition to the performances, twenty actors/actresses presented their MAMAs to the respective winners: Lee Byung Hun, Song Seung Hun, Go Soo, Park Si Hoo, Kim Soo Hyun, Song Joong Ki, Kim Hee Sun, Han Chae Young, Yoon Eun Hye, Han Hyo Joo, Kim Min Hee, Ji Sung, Kang So Ra, Bae Soo Bin, Nam Gyuri, Park Si Yoon, Yoon Seung Ah, Oh Ji Ho and Kim Sung Soo
 

  • Best New Female Artist – A Pink
  • Singapore's Choice [Popularity Award], Best Male Group and Album Of The Year - Super Junior [Mr. Simple]
  • Hottest Asian Artist Award - Koda Kumi (Japan)
  • Best New Asian Solo Artist - Wei Chen (China)
  • Best New Asian Artist Group - AZIATIX
  • Best Asian Artist [China] - Jane Zhang Liang Ying
  • Best OST and Best Female Solo Artist - Baek Ji Young - That Woman ("Secret Garden")
  • Style In Music - Seo In Young
  • Best Female Group and Artist of the Year - SNSD
  • Best Male Solo Artist - Kim Hyun Joon
  • Best Solo Dance Performance - HyunA ( Bubble Pop)
  • Best Dance Performance Male Group - BEAST
  • Best Dance Performance Female Group - miss A
  • 2011 Mnet Specialized [Sponsorship] Award - YB
  • Best Band Performance - CN Blue
  • Best Rap Performance - Leessang
  • Best Vocal Performer Solo - IU
  • Best Vocal Performer Group and Song Of The Year - 2NE1 - for their single "Lonely"/ Song Of The Year is "I Am The Best"
  • Best MV (Music Video) - Big Bang - Love Song


chuka hamnida!!

Tuesday, November 29, 2011

.. salah faham kot ..

salam..
hehehe
ntak tiba2 saya terfikir pasal sesuatu hal tok..
saya rasa dia bukan sapa2..
salah siapa owh, jadi camtok..
hurm saya rasa faham yang salah..
so, salah faham lah kot..
hehhee..
ya ajak..

Sunday, November 27, 2011

.. It's okay even if I get hurt..


It's okay even if I can't see
It's okay even if I can't breath
If I could meet you only once
If I could give you all my heart

How much more do I have to miss you
So that maybe you could know my heart?
How much more do I to cry and cry
So that tears could be dry?

Does it hurt because of loving you?
Is it the punishment for loving you so much?
Even though you say that I can lose everything
It's okay if I just have you to be with me

Even if my heart is broken when loving you
Even if my heart is separated when waiting for you
It's okay because I love you
It's okay even if I get hurt

The further I turn away so as to forget you
The more I miss you, What can I do
Even when you keep telling me it's not right just
to keep me away from you
You are the only one to me, What can I do


Even if I get poisoned and pricked
My love for you can't stop
I will wait for you until forever
I will endure even if it hurts and hurts

Because of loving you more
It's okay even if tears fall down
It's okay even if it hurts...

.. baju penGantin maK aNdam ..

the end!..
novel ya dah saya khatam dah..
atas sebab keboringan yang melampau habit lamak saya datang balit..
hurm.. 524 muka surat..sik termasok bibliografi.. sikit gik mok sama ngan Al Quran
Khatam!.. cesss.. camyalah manusia..
mun Al-Quran sik nya mok baca sehari ya sampey beratus muka surat <-- utk diri sendiri
paling2 sehari 10 muka surat.. hurm..

ok back to d story, novel tok lama dah dalam simpanan saya.
n tOday lepas bangun tidoq, nae p blaja kreta,saya sorang di umah.. saya mok start mission..
mandi, masak jap.. then..
bismillah...
after 7 jam juak lah, saya khatam novel tok..
sik rugi baca..
Z.A.I.N <-- nama watak dalam cita tok..
tangkap feeling saya jap sebab saya pernah minat pemilik nama yang sama, namun sure berlainan orangnya.. hehee..
best sik best terhibur juak lah saya baca..
berkesan juak bila part2 tertentu ya..

yes!! i found something interesting there..
that what i want in my love life..
bermula dari seorang kawan..
then become closer n akhirnya jadi suami.. heheh..
suka2..kenal, then kawan 2,3 tahun..
nya kenal saya camne..saya faham nya camne..
then bleh go on ^_^ <-- gatai hang sheeda!

baru jak klaka pasal kawen, baca gik buku tok, adeh.. suk jak ati baca..
tapi macam biasa, novel indah jak pa sidak dapt..
Happy ending..
reality, just pray the best for me..
^_^..
i miss someone time tok..
tapi hurm.. cakap sik guna..
Orang pun.. hahahaha

sekian..


.. pujuk hati ..

semalam i called u,u tak answer..

hahahaha
pahal lagu ya bermain difikiran?hahah
urm.. ok semalam i bermesej dengan my bestfren.. Tina..
klaka2.. terbuka lah kisah kawan kmk orang yang bok kawen lately..
i sempat la attend nya pun majlis.. tahniah siti malihah ^_^
semoga berkekalan hingga hujung nyawa.. hehehe



hehehe iklan jap..


ok, lepas ya tek, saya disoal lah..
u bila target umur mok kawen?
erk...
brapa dah umur saya? urm.. Ya Allah dekat 24 duhal..
siyes, kadang2 saya sik caya umur saya dah 24..sebab around me pun umur muda2.. hehehe <-- bajet dikpun muda..hahahah
dolok masa sekolah, saya budget umur 25 mok kawen, means next year?!! hahaha..
sebab baget masa ya habis degree mesti kerja dah..
Allah lanjutkan masa belajar.. sikkan saya mok kawen habis2  belajar? nak? sik patut..
so saya madah ngan kawan saya ya tek..
paling awal i kawen 28.. mun umur i dah 32 i sik kawen kot.. hehehe..
anak2 sedara banyak.. hahaha

buuuullllaaaaakkkk lah mun saya madah saya sik mok kawen nak.. hehehe
tapi yalah.. kawen bukan suatu yang kita bleh main2..
walaupun kecik2 sik puas main, kawen jangan buat main2..

tanggungjawab itu banyak wo..
jaga hati suami..
hati parent..
hati mentua..
hati sendiri
adik beradik
ipar duai..

n tanggungjawab isteri itu tidak mudah..
kalau kita wanita mengharap seorang yang bertanggunjawab menjadi teman hidup, macam ya juak laki kita..
so deal..
nya ok kita pun harus ok..

hidup berdua sik sama juak dengan hidup bujang..
malas masak, makan maggie, laki kita sik boleh polah camya..
malas kemas macam saya, jadi bilit selerak.. tapi dah kawen saya sik boleh molah camya..
saya sik mok laki saya lari.. hahaha

dan deep inside my heart, saya memang sik mok jadi yang pertama, malah sik mok juak yang kedua atau ketiga.. tapi saya mok jadi the ONLY one.. hehehe..

eh melalut saya tok..
so berbalik juak pada perbincangan dengan kawan saya tadi, saya rasa saya ada alasan kenak saya menanti dan terus menanti..
sebab i believe,
Allah tengah tulis the best love story for me.. hehehe
ya lah namanya pujuk hati..
insyaAllah, tapi kalau sikda, Jodoh akhirat ya pasti!.. hehehe


^_^
i love love story.. hehehe

once again..
being single sik bermaksud orang sik mok awak, mungkin awak ya sik mok nya.. hahaha..
sikdalah.. but percaya jak. Allah ada the best love story untk saya.. hehehe..

^_^

Saturday, November 26, 2011

.. lOve Quotes ..

i took this from twitter.. hehehe..
kebetulan teda kerja mau di buat,memandangkan word dia macam best2 ja, so i copied n paste..
sapa2 yang berminat, u text la lover korang, mesti dia cair punyalah.. hehehe..
ubah2 cket la..
when girl talking ^_^
 
 “I finally understood what true love meant...love meant that you care for another person's happiness more than your own."

At the end of the day, no matter what happens, I'm glad I can always say that I'm proud of who I am.

 I don't wanna be your number one. That implies there's a number two and maybe a number three. I want to be your ONLY one.

Waiting is painful. Forgetting is painful. But not knowing which to do is the worse kind of suffering.

I want to talk to you, but I know you're not interested in talking to me. <-- hahahaha

It's like a drop in the ocean, a change in the weather. I was praying that you and me might end up together. ♥
 
He's not the best looking, he's not the smartest in the world, he can be a jerk sometimes but for some reason I don't care. I love him
 
If I never met you I wouldnt like you. If I never liked you I wouldnt love you. But I did meet you, I do like you, & I will always love you.
 
At the end of the day, no matter what happens, I'm glad I can always say that I'm proud of who I am. ★
 
..Live with no excuses and love with no regrets..
 
ok kelak2 ada gik saya molah kerja tok.. hehehe
 



Friday, November 25, 2011

.. the lOve stOry ..

It's amazing how one word from the right person can turn your whole day around and make you feel better in a second! :)

At some point, you have to realize that some people can stay in your heart, but not in your life

"Beauty is how you feel inside, and it reflects in your eyes. It is not something physical." -Sophia Loren

No one says reality is easy. But sometimes it's just what makes you stronger in life

.. bOsan ..

saya mengalami kebosanan tahap gaban.. hehehe

sekian,

Wednesday, November 23, 2011

Tuesday, November 22, 2011

.. saYa mok juaK merasa belaJar lUar negaRa ..

terus terang saya cakap, saya jeles dengar kawan2 yang bleh sambung blaja p luar negara..

ya, saya JELES!!

saya mok juak p luar negara..
blaja p luar negara..
sebab ya,..sebab ya saya pasang angan2 saya saya nak sembung master kat luar negara..
jangan salah faham, aya sik maksudkan negara Malaysia tok sik bagus, tapi ya adalah impian saya..
tercapai o sik, ya adalah ketentuan Allah..

masa saya F6, pengetua saya slalu crita pasal nya blaja p luar negara..
di sia lah titik bermulanya saya pasang niat nak p blajaq kat luar negara,..
mungkin masa degree ni dah kompem2 sik sempat, so saya pasang niat untuk 2nd degree saya..
i'm fully hope my dream become true!!..
kebetulan masa cohort saya di maktab, ada pulak biak tesl yang p luar negara..
ya, saya jeles dengan cdaknya..
nyesal saya sik pandey BI.. hehehe

Pemulihan pun sepatutnya dapat link luar negara..hahaha
sebab sepanjang kmk orang belajar, meterial kmk orang semua dalam BI..
rujukan luar negara..
buku kurang..
link kursus dengan luar negara.. hehehe
kenak? Why? pahal mek orang sik di link? <--- ya adalah suara hati yang sik bersyukur..
tapi kinek tok, saya dah bleh trima hakikat..
kaka BI pun gik berbelit2.. mati kita.. hehehe

apa2 pun saya tetap nanam hasrat mok p luar negara..
saya mau merasa hidup di negara orang macam ni..

negara pilihan saya dari saya f6 dolok adalah NZ.. hehehe..
bukan otago.. tapi ada lah satu university ya, ntah kelak saya nanyak balit dengan pengetua.. hehehe
huhuu..

kalaulah saya sik berkesempatan..
saya harap ada suatu ketika saya p juak sia bukan untuk cuti2 tapi wakil untuk kursus yang berbulan2 ya..
amin...


Monday, November 21, 2011

.. Harimau muda baham Garuda indonesia..

sik tau lah mok madah apa..
apa yang penting saya bangga dengan kejayaan yang baru sahaja Harimau muda kecapi..

saya respect mereka,
kerana ketahanan mental..
ketahanan fizikal
dan yang penting ketahanan psikologi mereka..
sikkan ada yang menafikan, Malaysia diserang dengan pelbagai aspek..
but, biarlah.. orang madah yalah hadiah untuk mereka yang bersabar..
dan ini juga adalah salah satu doa semua rakyat Malaysia..!!..
PROUD to be MALAYSIAN!!!

benar kata jurulatih vietnam dua tahun lepas : "apa yang mereka semua sik boleh buat? ya They malaysian.. malaysia bOleh!!..

paling bermakna,
NEgaraku berkumandang lagi..

sangat bangga dengan bola sepak Malaysia..
sebab saya bukan pengikut liga inggeris..
tapi saya kipas susah mati bola tempatan..
dari saya kecik, sampey bapak saya ngepak sebab nya sik tenang diat men bol mun saya join.. hehehe..

apa2 pun.. tahniah harimau muda..
anda semua sangat membanggakan!!...

sukan sea ke 2011^_^

Indonesia tumbang dihadapan peminat sendiri..


Malaysia menewaskan Indonesia dengan sepakan penalti 4-3 pada perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA setelah kedua-dua pasukan terikat 1-1 di Stadium Utama Gelora Bung Karno, Jakarta. Walaupun Indonesia mendahului melalui jaringan Gunawan seawal minit perlawanan, Malaysia menyamakan kedudukan melalui tandukan Asraruddin Putra Omar pada minit ke-35.





Bangga dengan kejayaan Harimau Muda. Menang di tempat lawan dengan sokongan penyokong fanatik mereka bukanlah mudah.Malaysia Boleh !!!!

Saturday, November 19, 2011

.. Sheeda Shii Selamat bercuti..

selamat bercuti..
selamat bercuti kawan2..

bila balit kampung means bermula episod laen internet slow..
macam biak pem juak..
slow learner..
tapi nya slow loading.. heheh

InsyaAllah saya akan tetap update blog tok..

ntah pahal sayu jak sa nyawa.. hahaha

papa pun happy holiday.,.

panjang umur, kita jumpa lagi..



Friday, November 18, 2011

.. Saya gEmbira, seDih, teruja dan peRLu bErseDia ..

salam..
wah hari ni rasmi saya n geng2 PISMP jan 2009 menamatkan semester 6..
urm ada gik 2 sem.. n next sem dah jadi supEr dupEr seNiOr!!..
alhamdulillah..
Ya Allah, permudahkan perjalanan kami..

lepas tok, insyaAllah mun orang nanyak,
"bila habis"
bah dengan senang hati saya menjawab..
"insyaAllah ujung tahun!"
saya gembira..
saya sedih..
saya teruja..
saya perlu bersedia..

saya gembira sebab saya akan tamatkan pengajian tak lama lagi..
then saya ada kerjaya sendiri..
kerjaya harapan oleh arwah Mak..
juga my beloved bapak..

saya sedih...
sebab saya terpakasa berpisah dengan kawan2 kesayangan saya..
yup..setiap adanya pertemuan itu pasti akan ada perpisahan..
memang jugak orang akan cakap,
"ilek la, macam lah sik jumpa gik pastok"
ya, saya akui kami tetap akan jumpa.. namun suasana nya akan berbeza..
tapi saya tak bleh nak buat apa2 kan..
takkan saya nak pausekan masa biarkan masa ni ja..
tak pa, masa akan datang adalah lebih baik dari hari ini..
geng, luv u all..
^_^

saya teruja..
sebab lepas ni saya ada duit sendiri..
bleh beli apa ja saya suka..
bleh rancang apa ja yang saya mau
bleh laksanakan impian saya yang banyakkkk..hehehe
InsyaAllah..

saya perlu bersedia
bersedia menjalani kehidupan yang penuh dengan tanggungjawab..
bersedia dengan segala kemungkinan..

yang penting saya rasa sayu semester ini berakhir..
terlalu banyak kenangan..
saranghae

Friday, November 11, 2011

.. memory 11.11.11 ^_^ ..

bismillah..
alhamdulillah lepas makan.. heheh..
walaupun ikan sik sempat masak sebab gas habis, tapi kmk orang makan dengan jayanya..hahah

hari tok juak dalam sejarah kami geng pem makan sama2 belakang Taza.. hehe

jom layan gambar...









ok back to the story..

hari tok saya, mimi, nana n maria pergi ke kapal besar ya..
yang banyak buku ya..

ok, jom layan gamba jak..

picture speak louder than words..hehehe




















hehehe..

always in memory..

11.11.11

^_^

Thanks Guys..



Thursday, November 10, 2011

.. alhamdulillah..

alhamdulillah..
Glad to hear..
datuk Mimi dah di jumpa..

kalao sapa2 yang sik tau pahal..
jom klik ctok..

ya walaupun saya bukan siapa2 dalam keluarga dia, tapi saya gembira tengok dia gembira..
n saya sedih bila tengok dia menangis kerana terlalu bimbang akan pak nek nya..

so my topeq..
doa pak nek slamat pulang ke tanah air dengan slamat..

p/s : saya rasa sik sabar nak suruh bapak p haji.. huhuh..
minta2 rezeki saya murah..
amin..





.. budaya kerja vs sindiran sentiasa ..

bismillahhirrahmannirrahim..
tu diaaa...

tadi masa ceramah, saya emO..
lepas balik rumah saya okey kitt.. heehhe.. balik baCa maJalah uJang.. then tertidur..
buka Fb tengok status kawan, then kamI diskuss balik apa yang jaDi..
yup.. sian la asyik nama diaorang kEna sebut..
dia suarakan apa yang kami nak sUarakan, lasT sepanjang ceramah dia asyik kena sinDir..
sik bOleh mok maDah benda lain..

Kasihaaannnn...

ok kesimPulan yang saya nak buat..

januarI 20O9 intake,..
kita terlalu baik..
kita selaLu dipeRmainkan..

mungkiN ada yang tak mengakui hal tok..
tapi sampey kinek diat aPa yang kita dapat..

kaDang2 (pendapat saya okai), kita bersuara pun kita kena..
kita sik bersuara lagilah kita kena..

Contoh tadi paling hampir!..
sapa sik eMo, tyme tok orang gago mOk study exam, tyme ya juak di tunggah di beri ceramah..
kena sik tunggah awal? masa ya mok manas pun tetap kmk orang bLeh spenD masa polah benda ya..
hari tok ekot ceramah, minggu depan anta..
yup seminggu..
tapi dalam masa seminggu ya, kmk orang perlu juak masa untuk belajar bah..
saya antara orang yang blaja last minit, ya lah saya sa mok manas ya.. hehehe

bila kami suarakan, 5 minit menyuarakan raa sik puas hati, dekat 3 jam disindir bagai nak mati..

antara intipati yang di sampaikan..
" kamu semua kena belajar menerima "
haish.. menerima kunun!!
habis bila kmk orang bersuara kena sik bleh diterima..

sepatutnya pihak ya faham, memang.. tanggungjawab kami attend segala benda yang WAJIB kami attend,, but somEtime, pilih masa yang sesuai dOng!!.. jangan sembarangan..
cdak nya perlu tRima juak, bahawa kami perlu masa untuk belajar.. huhu..

we are the same..
jaga tingkah laku..
jaga pekerti..
but i dOnt think sindir menyindir ya adalah gooD example untuk gOOd atitude.. huhuhuh

then, satu perkara perkara gik..
Jangan salahkan kami yang menerima elaUN..
u cant blame us for that!!..

kami tak serang H37 sebab elaun kuar dah kira ok..
kami tak serang H37 sebab elaun untuk praktikum kuar, dah kira bersyukur..
sebab tempat lain diaorang beRsuara dengan lantangnya..
naaa... syukur dOng..
kenapa perlu emOsi.. babitkan pasal eLauN n Ptptn..
terima Dong..
itu Qada dan Qadar kami..
haish...

saya bukan nak salahkan sapa2 tapi saya dapat rasa ketidakadilan terjadi disini..
bila kami bersuara.. kenapa disuarakan kembali..kenapa dipertikaikan..

disediakan student net.. untuk menyarakan apa2 sahaja..
bila digunaka, kenapa disindir? hush.. manusia...

p/s tulisan ini adalah berlandaskan emosi semata2.. bila saya dah okay, nanti saya padam balik.. hehehe



Wednesday, November 9, 2011

.. kebenaran dan penipuan..

bismillah..
sebelum saya meneruskan perjuangan belajar.. eceh3.. macam rajin lak.. hahah
saya mok cita what happen tOday..

i spend almost 4 hours with my beloved housemates..
Mimi, Atol, Nae, DKna, Liza n Farah

crita mula tyme kami lepak2 minum petang... makan cucur sebab masa ya hari hujan.. hehe
hehe..
nae madah,... bah usrah kita..
then start with bismillah n al fatihah..

cakap pasal aurat dengan kawan2 non muslim..
banyak perkara kami bangkit balik..
then terkenang, kalau betul kami trima kawan yang nak join rumah kami suatu ketika dahulu, hurm. ntah macammana..

n terus terang kami bukan tak nak trima dia.. cuma sebab2 begitulah yang baut beraaat cket nak trima...
tapi takpa.. kami dah try sattlekan kes yang satu tu..
sOrry #&# tak dapat tolong masa ya.. hehehe

ok berbalik kepada kes penipuan dan kebenaran..

kami decide main dengan keluarkan satu kebenaran n satu penipuan tentang diri kami..
then dari situ, kami tahu pasal perkara yang kami tak tahu sebelum ni.. heheh...

Tq semua sebab sudi syer crita..
n ini komen saya selaku mereka yang terlibat tuh.. hehehe

1. MIMI..
memang sik xpax la ktk suka nya.. hahaha.. sik sangka bena2..
masa ya kmk diat semua ketawa..
kmk orang semua ingatkan ya tipu.. rupa2nya kebenaran..
nang teror lah ktk nipu.. hahaha

2. Atol..
no wonder ktk tunggu nya.. hahaha..
mun nya sik ingat janji nya, kmk tolong ktk kelak belasah nya.. haha..
n saya harap ktk ngan nya akan bena2 jadi sampey hujung nyawa..
such a beautiful love story.. hehe..

3. Nae..
bukan penipu yang baik..
hahaha.. boleh2 main 2 round nang mala kalah..
sikpa peQ.. teruskan usaha.. heehe

4. Dkna..
urmm mun ktk jadi ngan ^eD!% ya mesti ktk sik masok group kmk nak..
tinggal mek sOrang.. heheh..
tapi sikpa.. kisah lalu ya mengajar kita camne..
InsyaAllah satu hari kelak ktk akan berterima kasih ngan nya.. hehehe

5. Liza..
urm.. ktk pun sik disangka..hahaha
entah2 bena nya kali jodOh ktk peQ.. hehe sapa tau..
papa pun mek dOa ktk berjOdoh dGn sapa2 dalam hati ktk ya.. hehehe
kmk jeles ktk banyak peminat.. hahaha..

5. Farah..
kali tok ktk jadi scoreboard girl.. n unexpacted ktk markah paling last..hehehe
sikpa, frah.. cita ktk yang last ya palin best la.. hehehe
n jangan ambik hati dengan orang tua.. heheh..
pray the best for u dear...

n sebab main tok kmk orang sik makan malam..
sebab masa minum petang ya dah lambat juak bah..heheh..
dan "usrah" selama 4 jam kmi berbaloi.. TQ semua..





Tuesday, November 8, 2011

.. saya di tag dan saya akan mengetag.. all about eleven Part 2 ..

so saya kembali dengan siri 2
tag mengetag..
hahaha
cabul mulut saya tok madah suka molah kerja kedak tok..
naaa kan.. kena tag lagi.. kali tok di tag oleh  Mawar yang Ayu.. dan  syakira yang bijak.  hehe :p

so, ini jawapan saya... hehehe...

untuk jawapan task 1 n 2 i've done it!! check ctok..

untuk soalan Syakira.. here is the answer dear..

- saya rasa masa ni lagu yang match dengan mood saya Patah seribu ~ shila Hamzah.. ^_^

- if i am not a teacher saya adalah seorang guru jugak.. hehehe sebab sebelum masuk sini pun saya dapat tawaran gi Upsi.. i've born to be a teacher.. hehehe..

- Jaga solat, jaga hubungan dengan Allah, Alam, manusia.. educated.. hehehe..sedap mata memangang, faham n trima saya seadanya saya..

- kalau sekarang jawapan saya adalah HP saya.. Lappy saya.. sebab HP saya boleh berhubung dengan orang2 yang saya sayang, Lappy sebab dia teman baik saya terutama masa exam ni.. hehehe

-  perkara yang nyuruh saya inggar.. mun ada orang merokok tempat berekon.. hahaha

- 3 item yang saya list saya mok ka? urm.. Hp baru, Baju cantik2, MP3 sony..

- Arab = bahasa Syurga, English = senang comunicate dengan orang, China = saya minat dari sekolah lagi, tapi sikda kesempatan mok blaja.. huhu.. n last but not least.. OPkos Korea!!

- saya rasa saya prefer ABC..hheehe

- sya, since kitak masok maktab.. heheh.. tapi masa ya sik brani mok tegur dolok..hehehe

- Nice person..soft spoken.. sweet..pendiam cket..hehehe..

- hehe.. ktk tegur atol jak, sik tegur kmk pun.. hahaha <-- guro jak..

so done dengan sya pun soalan.. hehehe

n ini jawapan untuk soalan dari cik Ayu..

1. soalan 1 mestilah soalan minta puji sikit. opinion on me.  ^^
Manja.. hahaha  Ayu keWanitaan.. hehehe Agresif.. i think!  Responsible.. hehehe

2. the best things happened in ur past 3 months. 
~setelah saya chek apa berlaku 3 bulan yang lepas.. ya ada beberapa perkara yang saya suka.. Rumah tebuka sky Garden.. saya suka sebab masa tu ramai kawan2 yang datang.. hehehe..
~ 1 lagi tak dinafikan adalah kejayaan tak seberapa saya dalam melaksanakan 30 day challange.. hahaha..
3. someone who made changes in u. 
~ Family n fren.. love them 

4. thing that can make u smile though u are crying a river. 
~ kisah zaman saya gik biak saya rasa..

5. are you lazy?
~ hahaha.. sik malu.. ada juak kadang2 jak lah..

6. movies that are addicted to now. 
~ urm..macam sikda jak.. camne?

7. things that u would do when u getting nervous. 
~ urm, Istifar n salawat byk2.. hehehe.. salunya saya baca ayat kursi.. hehehe

8. the last time u cry. why.
~ malam jumaat lepas.. i missed my mun a lot.. huhuhu

9. ur SPM result. :D
~ hahaha tok nang killer bena.. 4a, the rest C kecuali add math D.. hahaha.. saya sikda dapat B pun..hehehe

10. someone in ur mind now. i mean now.. dah, jgn pkr len. now kay? honest. 
~mawar.. hhahaha.. sebab tengah jawab soalan nya..

11. are you taken? if yes, who? mind to post his / her picture? hehe.
~Nop..

Ok done with mawar pun soalan..


saya sik tag sebab rame yang sedang bertungkus lumus mok exam.. so i break the rules.. hehehe.. n sapa yang baca, kalo mau jawab., ya silakan.. kalau sik.. kuenchanayo<-- sikpa.. hehehe
n dont forget lets me know.. hehehe

Monday, November 7, 2011

.. tadaaa... tok soalan spot untuk sem 6 intake Jan 2009..

salam.. hahaha.. sebenarnya minggu ni n minggu depan adalah mingu exam.. kebetulan shamimi ask me to done this task.. so i try my best..
 
urm kalau berminat bagi markah n komen ya... hehehe
 
Inila soalan yang i harap ada kuar dalam exam semester tok..:) Jom2 kawan, sesapa yg berminat silalah jawab:)
 

Soalan Esei.
Sila jawab semua soalan. (Markah 100%)

1. Pilih antara 1 puteri kisah dongeng yang anda minati (cth Arora,Snow White..). Mengapa
- saya nak jadi Barbie.. hahahah... sebab saya rasa benda paling mustahil adalah dikelilingi oleh lelaki tampan dalam dunia realiti.. so saya nak ambil kesempatan menjadi barbie untuk merasai bagaimana.. hahahaha
bukan itu sahaja, saya nak jadi barbie sebab barbie cantik, baik dan menyenangkan.. hehehe
 
 
2. Nyatakan 2 benda yang anda akan minta sekiranya Doraemon itu wujud. Mengapa?
- saya nak pintu ke mana mana.. hahaha dulu masa saya di tanya oleh kawan2 saya pun saya cakap nak pintu kemana2.. sebab dengan adanya pintu kemana2 saya boleh pergi kemana sahaja saya suka..
1 benda lagi yang saya nak adalah kapsul ajaib dia.. mula saya nak minta helikopter, tapi macam membazir lah pulak, kan dah ada pintu ke mana2.. hehehe..
kenapa saya nak kapsul, sebab saya boleh minta perkara lain daripada kapsul tu pulak.. <-- hahahah ketamakan mengusai..
 
 
3. Jika anda seorang witch@ ahli sihir yang mana anda pilih? Mengapa?(eg. Charmed, Bewitched, Nanny McPhee..)
saya nak jadi Hermone.. hehe.. sebab dia ahli sikir yang kiut.. hahaha.. n Kalau saya jadi Hermione saya takkan rahsiakan yang saya ni witch sebab saya bangga walaupun saya bukan berdarah witch saya tetap witch.. hehehe
lagi satu dia bijak kalau di compare dengan Harry n others.. hahahah
 
4. Apa six sense yang anda harap anda ada?
boleh baca fikiran orang.. hehehe...
 
5.Apa yang anda akan buat sekiranya anda jumpa duit berjuta-juta dalam tandas?
-wah, banyak tu.. berjuta2..
urm, bohonglah kalau iman saya tak tergugat.. tapi kalau saya jumpa, saya bawak p balai lah.. serah ngan polis.. n saya doa pemilik wang tu bagi saya sikit.. hahahahahahahha...
 
6. Untuk elaun yang akan datang, apakah target/ senarai budget belanjawan anda?
- rumah sewa, kreta sewa, bahan praktikum, baju, kasut, blanja family kat secret resepi tak pun big epal ka.. hehehe.. insyaAllah simpanan..
 
7. Sekiranya anda pencipta mesin masa, saat manakah yang anda mahu ulang semula?Mengapa?
-masa F6 saya.. sebab saya rasa badan saya ideal masa tuh.. hahaha..
 
8. Dalam anime jepun, siapa yang anda pilih?Mengapa? (Goku, Sailormoon,etc)
-Run.. ala kak Ran!.. dalam crita konan..sebab Ran.. tiada sebab.. hahha.. sebab saya suka dia.. tu ja..
 
9.Sekiranya anda bukan berada dalam profession anda sekarang, siapakan anda?
-tetap seorang guru.. sebab kalau saya bukan dalam profesion saya sekarang, saya tetap p future study jadi guru.. hehehe..
 
10. Anda seorang perempuan/lelaki.Sekiranya anda berlainan jantina, apakah ciri2 wanita idaman anda?
- kalo i tok lelaki, i mok pompuan macam saya... hahahahahahaha
sikda lah.. saya mok pompuan yang hormat orang..sik kira sapa, yang hatinya lebih cantik dari wajahnya..
saya mok yang pandey masak, romantik, bukan bini orang n the most important pompuan yang mengingatkan suami pasal Allah.. heehhe..
 
soooo suuuuwiiit soalan tok..
jangan marah k..
 
sekian, wassalam..
 

.. saya di tag dan saya akan mengetag.. all about eleven

Bismillah..
salam alaik..


Tq tag saya Cik Erma .. kebetulan tiada benda mau di post.. lepas ni sya post task dari mimi pulak.. hehehe


Few rules to be followed.So,these are the rules:
1.Post this rules
2.Write 11 things about yourself
3.Answer the question the tagger set for you
4.Create 11 new questions for those you want to tag
5.Choose 11 blogger to be tagged and link them to the post
6.You're not allowed to tag back ( I mean to the person who tags you )
so, jom.. saya nak start dah ni..

11 perkara tentang saya..

* Markah mereka yang peroleh dalam ujian kasih sayang saya adalah... 100% Allah, 99% family saya, 98% sahabat2 saya.50% untuk dia.. hehehhe
* Merupakan peminat FAHRIN AHMAD!! n i wish dia jadi suami saya.. hahaha but i prefer kawan jadi suami saya.. hahaha
*Suka senyum.. sebab saya bukan orang kaya harta jadi senyuman tidak perlukan wang ringgit malah tidak perlukan tenaga untuk disedekahkan..hehehe
* Suka warna pink tanpa sedar selain suka kaler coklat, hitam, maroon,
* Sebenarnya saya seorang yang pemalu <-- tapi kalau saya pes time jumpa orang la..hehehe
* Saya ada nombor 3 rangkaian utama..haha celcom, digi dan maxis
* kadang kala saya suka bersikap kebudak2kan.. hehehe
* Sebenarnya sensetif pasal berat badan.. huhuhu.. dan tak pernah bagitahu orang berapa berat saya n tak berniat nak bagitahu siapa2 pun..hahaha
* selalu melengah2 kerja.. tapi walaumacammana pun saya akan berusaha menyiapkan..hehehe
* Mudah kasihan dengan siapa saja yang saya rasa kasihan.. hehehe
* suka berfesyen tapi saya tak berani sebab saya sedar macammana saya.. hahaha

dan untuk soalan CIk Erma.. ni jawapan saya..
- single or taken?muahaha.if taken please mention his/her name
- SINGLE..so not need to mention sapa2 nak?hehehe.. taken secara rahsia ada kot, tapi urm.. Sorry dik, terpaksa rahsiakan sebab akak syok sendiri...hahaha..

- pengalaman paling memalukan
- setakat tok yang masih berlegar di ingatan lah, pasal malam dinner ya, ish malu bena.. but ya bukan salah nya.. nya lakukan perkara yang betul cuma saya jak rasa malu..hehehe

- umur paling sesuai untuk kahwin
- kalau saya sendiri 28 masa paling sesuai untuk saya kahwen.. hehehe.. itu pun sebab saya lewat habis belajar, kalau tak dulu saya aim umur 25 kawen..hahaha

- your favourite person and why
- urm.. laki ka pompuan? artis ka apa? hehe.. kalau bukan artis, saya suka Nurainie Jamil... hehehe kalau artis saya minat Siti Nurhaliza.. hahaha

- your passion?
- urm, apa yang buat saya berkobar2 ka? MOLAH PORTFOLIO!! sebab MQA mok datang..hehehe

- choc or candy.choose.
- I prefer Coklat.. hehehe i like it!!

- What will you do now if you're a witch like Hermione or a wizard like Harry? 
- Kalau saya jadi Hermione saya takkan rahsiakan yang saya ni witch sebab saya bangga walaupun saya bukan berdarah witch saya tetap witch.. hehehe

- opinion on my blog XD
- Cik Erma, Blog anda menarik.. saya suka baca..hehehe kmk follow blog ktk sebab masa ya kmk mok blaja english..hehehe.. nice!

- your favourite social networking and why?
- FB kot.. sebab ramai kawan2 saya kat sana.. hehehe
- Blog pun okay.. sebab saya bleh cakap apa saja saya mahu... my blog my rules.. hehehe

- benda yang boleh membuatkan anda berasa geli
- ular tu benda ka ar?hahaha.. Ular kot..hehehe

- your wish which is yet to come true
- berat saya berkurang lah!!..saya bosan sudah.. hahaha... hahah..

Okay saya dah laksanakan apa yang telah dipertanggungjawabkan.. n sekarang saya nak tag orang pulak..
so ini dia mangsa tag saya.. hehehe


n ini dia soalan dari saya...

- Komen anda pasal saya..  perkara elok n tak elok.. hahaha
- Komen anda pasal  blog saya -  perkara yang elok dan tak elok..hehehe
- Dah ada yang punya ker? Bila kawen? hehehe
- Suka buat apa masa boring2?..
- Perkara yang anda sendiri tak sangka anda buat..
- Perkara yang anda boring buat walaupun masa tu anda boring.. hehehe
- tempat nak honeymoon.. cita siket.. y?
- Habit yang tak elok yang ada pada anda.. MESTI Ada ar..
- Perkara yang anda tak suka terhadap orang yang berlainan jantina dengan anda..
- kalau anda ni berada dalam dunia kartun.., anda nak jadi apa? kenapa? hehehe
- Perkara yang anda rasa anda TAK AKAN buat!!.. hehehe

so, tolong jawab ya.. hehehe

Sunday, November 6, 2011

.. Your lappy is male or female?..

saya kayo2 dekat blog orang yang saya follow hari tok.. hehehe.. then i found salah satu yang saya rasa menarik.. so y not try nak?.. hehehe

so copy from kata2 kak dewi 100%, tok caranya..
i dah try.. n my lappy pompuan.. hahaha..
bah nama nya pun pompuan..
Latipah = Lappy.. hahaha

Well, how to identify whether your laptop is male or female? Just follow this simple step from http://dewihiu01.blogspot.com/2011/11/is-your-laptop-boy-or-girl.html <--- kredit untuk kak dewi..



First of all "right click" on your desktop. Then click New follow by clicking Text Document.

Next, copy and paste the code below in your text document.

CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"hi dewi cantek"
 


 (The sentence "hi dewi cantek" can be changed. You may change it to your name or any greeting that you would like to hear from your lappy-that-his/her-gender-will-be-revealed-sooner!)

Go to "File". Click "Save As..."


Type your "File name", as for me, I named it  dewi cantek.vbs. Then, I save it at Dekstop.


(dewi cantek can be changed to any file name that you like as long as the format is.vbs)

Then, go to your Desktop and search for the file that you have saved just now.
Click on this icon TWICE. BUT BEFORE THAT, make sure you change your volume setting. Make it as loud as you can. Haha! Serious!


SO.

IS YOUR LAPPY A BOY OR A GIRL?
check it out!!.. hehehe
 

Saturday, November 5, 2011

.. khas buat susie john n sapa2 berminat..

Bismillah..

okey entry kali ni saya nak buat tutorial untuk sapa2 yang berminat nak tukar layout blog..hehehe
tapi hang pa kena pikiaq dulu.. takut nanti ada yang menyesal tak sudah.. hehehe..

kalau hangpa tengok blog sapa2 pergi part paling bawah.. mesti ada tulis siapa yang sponsor diaorang punya background n semua layout.. macam saya punya..

...hUjah minDa biCara hati... Template by Ipietoon Blogger Template Gadget Review

dekat sia ktk orang akan jumpa baaaannnnyyyyaaaak contoh layout semua ya..

then pilih Categories : template yang ktk orang mok.. hehehe

http://www.ipietoon.com/search/label/Template

then jangan lupak preview..

mun berkenan SAVE file kat desktop..

pasya pergi dashboard --> design --> edit HTML..

Tekan  browse.. then ambik yang dah d save kat desktop..

pasya, ada 1 part akan nanyak, keep widget..

then press save template.. hehehe

urm.. pasya ktk atur nya pun gadget dolok..sebab nya akan jadi dalam keadaan berterabur..

then save (ada kat atas), pasya view blog.. jangan lupak ar, save.. then Tadaaa...

simple jak nak.. hehehe..

mun sik faham, mesej saya.. sebab esok saya balit umah.. raya..hehehe

kampung tengah banyak ambal masa tok.. huhuh.. sik sabar...

slamat hari raya aidil adha...

p/s : selain dari tukar template, mun ktk oran da masalah double post n apa2 pasal blog, bleh rujuk ctok.. hehehe...

sekian, wassalam..


Wednesday, November 2, 2011

.. who is sheeda salleh ..

  • She's the type of girl who responds to guys who smile at her because she wants to be friendly and NOT flirting
  • She's the type of girl who stares hard at the board when she does not understand what the lecture is teaching [noded as well] .
  • She's the type of a girl who acts like a kid because she misses her childhood .
  • She's the type of girl who'd rather get hurt by truths than lies .
  • She's the type of girl who wishes good things for people she loves .
  •  She's the type of girl who holds on to memories even it hurts .
  •  She's the type of girl that looks so strong on the outside but actually breakdown on the inside .
  • She's the type of girl I am .