Wednesday, November 10, 2010

.. PerGilah kaU dari hAti...

...Salam...

Pernah sik dalam situasi minAt ngan seseorang... I do!!! hehehe
kalaulah dalam dunia tok kita minat orang ya..orang ya minat kita balit.. Best nak?
tapi sik semua yang kita maok ya yang akan jadi...


saya nak cerita satu kisah..
saya pernah minat pada seorang mamat.. 
Saya minat nya sebab saya diat nya macam bapak saya..
Biasalah anak pompuan cenderung minat orang macam bapak nya..
Mamat tok sebenarnya satu tempat ngan saya belajar..
Geng Topeq knows who...hhuhuhu
saja jak mok luah sitok!!
Kamek sedih dengar nya dah kawen!!! huhuhuhu
bena2 kmk sedih..huhuhu
Semalam mun da orang kujik mek bena2 sure mek nangis..huhuhu
to be honest sebelum tok saya masih harap nya belum kahwin sebelum tok...huhuhu
 supaya next time saya jumpa nya, saya boleh luah isi hati saya,..
hehehehe
tapi saya sedar saya bukan siapa2..
saya bukan seperti gadis lain.. 
saya lain!!!
so kinek tok, perasaan ya biaqlah simpan ja dalam hati
sebab nak di luah, nya bukan saya pun laki..hehehe

tok lah susah pabila rasa hati sik di luah.. 
but, bila di pikir2 kita siapa mok nya suka..
sikpa lah ada hikmah semua ya..hehehe

dolok setiap malam saya berdoa.. "Ya Allah aku minat  nya...
kalau pun nya bukan jodoh aku, izinkan aku bercakap dengan nya walau sekali.."
Alhamdulillah Allah makbulkan doa.. Malam saya jadi Mc (Hari warga 2008) saya berkesempatan kelaka ngan nya..huhuhuhu
And seperti apa yang saya doa, Yalah satu2nya kesempatan saya kaka ngan nya..
best juak lah, apa yang kita doa kita dapat.. Alhamdulillah..
aher saya tido malam ya.. sebab saya sempat juak bergambar dengan nya...
sampey ari tok saya masih simpan gamba ya..
Jadi hari ini, Gamba ya biaq ja saya simpan.. sekadar kenangan...

Sekarang, meski saya tau nya dah ada keluarga...meskipun hati saya sedih dengar hal ya.. Saya tetap doa nya bahagia..
bersama insan yang nya sayang.. n baby2 nya yang ada hari tok dan akan datang...
dolok saya berdoa supaya saya jumpa nya setiap hari...
kinek tok saya berdoa supaya saya sik jumpa nya lagi...

...Hari Ini,...

saya masih ada rakan2 yang membahagiakan.. TQ semua...
Geng : sapa2 baca boh kujik mek... kmk tengah strongkan Heart mek... ;-)
dan sepertimana wanita len saya tetap mengharap hari bahagia saya akan tiba...
sik kira lah dengan siapa..Yang penting nya selalu ke jalan NYa...



" Doa Saya "


Oh Tuhan, seandainya telah Kau catatkan
Dia milikku, tercipta untuk diriku
Satukanlah hatinya dengan hatiku
Titipkanlah kebahagiaan

Ya Allah, ku mohon
Apa yang telah Kau takdirkan
Ku harap dia adalah yang terbaik buatku
Kerana Engkau tahu segala isi hatiku
Pelihara daku dari kemurkaanMu

Ya Tuhanku, yang Maha Pemurah
Beri kekuatan jua harapan
Membina diri yang lesu tak bermaya
Semaikan setulus kasih di jiwa

Ku pasrah kepadaMu
Kurniakanlah aku
Pasangan yang beriman
Bisa menemani aku
Supaya ku dan dia
Dapat melayar bahtera
Ke muara cinta yang Engkau redhai

Ya Tuhanku, yang Maha Pengasih
Engkau sahaja pemeliharaku
Dengarkan rintihan hambaMu ini
Jangan Engkau biarkan ku sendiri

Agarku bisa bahagia
Walau tanpa bersamanya
Gantikanlah yang hilang
Tumbuhkan yang telah patah
Ku inginkan bahagia
Di dunia dan akhirat
PadaMu Tuhan ku mohon segala







1 comment:

dknaori 미스 said...

mun da k status like,,mek like post tak tok..ehehe..kmk paham prasaan tak peq...sory mun kmk yg plah ktk sdey glak2 time ya~ uhuuu..kmk x bniat pun...T_T
xpa peq,,ktk msti dpt yg lbih BAIK punya klak...insyaAllah...=)