Friday, June 4, 2010

..Bumi itu aku takluki...

Bunyi bukan main gik..bumi itu aku takluki konon..hahahaha...bukan apa hari tok aku dah da di kelantan..berangkat naik bas dari muar semalam..hehehe
Mak kaseh ngan abang aku yang kat muar ya..sik ku jerak eh datang rah sia..belanja best..mala jak orang cia...hahaha i like!!!
Tinggal ngan kili nang best la..time ya lah ku dapat rasa apa rasa arwah Mak kat sia ari ya..panas giler beb!! Dah lah mak ya da poenyakit bertemu gik rumah ya yang panas..nyawa orang tua pun lalu lah lemah tam nya..but nice, mala2 sejuk lah coz umah ya ada ekon..hehehe..
Esonya kmk orang g Melaka..ingat mok picnic sekali tek "hujan yang turun bagaiukan mutiara" hehehe hujan lebat tu beb!! So picnic rah umah kakak K.Timah jak...habis2 panggang semua..eh tanpa segan silu jak matahari muncul...Peeewiiit...hehehe
Hari2 selepasnya mek orang g Tanjung apa aku poun sik ingat..n every night g pasar malam..hehehe best la walaupun sikda duit pun ok juak lah dapat diat orang..hehehe
rindu ku nganPIYAK eh..hehehe walaupun ari2 kelaie..yalah best ngan piyak ya..Piyak = HUsna..
k kinek ku mok cita pasal perjalanan malam tadi...nait bas "CEPAT" dari muar..CEPAT ke???? hehehe
Satu aku tabik spring la kat orang kelantan nang suka hati cdak jak bantey kaka kelantan..aku tercengang2 jak..faham kah sik..faham kah sik..hahahaha..ada biak sorang ya..Yang aku faham jak "akak".. rupa2nya nya ngajak ku turun solat subuh..hehehe
'mula tadi aku bsebenarnya dah geleng palak..sebab aku sik faham pa padah nya...last2 aku turun sorang2..sekali diat nya da juak ekot..hehehee
kinek gik kepak..p sik tau mok moalh pa..GENG tOPEQ pun sebernier pun belum beli..hakhakhak..mok beli apa ar? mimi, mun da baca sik boh balas...hehehe
suprise,...minta2 ada masa mek g Jalan Tar da juak banyak pilihan mok beli apa kah...hehehhe



No comments: