Thursday, September 17, 2009

alhamdulillah...

alhamdulillah.. semua 8semen ku dah ku polah...
yahooo esok last kuliah...
hikhikhik..
tapi sikda feel la mok raya..
sedih da lah..
hehehe
teringan ngan kuih kek yang selalu di polah time nya ada dolok...
sik sanggup dolok mok molah..
takut banjir kampung serpan ya kelak..
tahun tok kamek orang beraya tanpa Arwah Emak buat tahun kedua..
dan Arwah ak su buat keli pertama,
Semoga orang-orang yang aku sayang dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang di redhai-Nya.. amin..

Sunday, September 13, 2009

..8semen melonggok!!..

padan muka aku sebenarnya, time tok 8semen melonggok, so far aku bok siapkan 3.
PBS belum ku sentuh langsung!!
huhhuhu
makin malas aku tok..
hehehe
k mok molah keja gik..
salam 1 malaysia..

Thursday, September 10, 2009

...fening...

peningku...fikirkan pasal 8semen...
sekarang tok pun tengah molah 8semen...
sapa mok tolong..
silakan...
heheheh

Wednesday, September 9, 2009

...dari indon ku ke Malaysia..

jangan salah faham owh..
palak ku pening time tok..hehehe
dari bahasa indon ku tukar ke bahasa Melayu..
semuanya gara2 Ping Pong..
sapa2 mok tolong aku untuk ringankan beban kan best, send kerja kursus..hahhaa
sik dalah guro jak..
k ya jak lok...
salam 1 Malaysia...:)

Thursday, September 3, 2009

..putus nyambung...

BBB – Putus Nyambung

Ini mimpi anak remaja
Seindahnya mimpi para dewa
Tak pernah berhenti ceritanya
Yang biasa jadi tak biasa

Memangnya dunia ini punyamu
Apa memang hanya ada kamu
Banyak yang bisa menggantikan
Putus satu tumbuh seribu


Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Sekarang putus besoknya menyesal
Kalau loe laku hari ini putus
Ya putus aja

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Kalau dekat benci kalau jauh kangen
Lihat saja nanti apa yang terjadi
Putus ataukah nyambung

Aku tau kamu masih suka
Aku dan kamu memang gengsian
Sampai kapan harus begini
Putus nyambung putus nyambung terus

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Gitu dong…
Ngarep loe..


heheh.. lagu yang best...

lalalalalalalalalala....

..memori PBS 2..


Time tok aku molah ujian pengamatan untuk biak2 pemulihan..Banyak benda yang aku belajar dari sia sebenarnya..
TQ Cikgu Pem yang banyak membantu..
Tq juak kepada semua pihak yang terlibat.
Aku mok cita pasal kisah sorang biak tok.,..nya biak pem..namanya amir..
sik sangka eh da juak cita real di dengar,..
Amir biak pem..n selalunya biak pem olah boleh tahan.. so Camya lah amir..
mancai!!! mungkin tahap dewa..
tapi da lucu juak kisah nya tok..
ha, yang guna songkok ya lah amir..
tok cita dari cikgu2 sia lah...Amir pernah molah hal diluar jangka banyak pihak...
kisahnya begini.. pada suatu hari.,,..hehehe
c Amir tok minum air bekal kawannya, dah nangga air ya habis, boleh2 nya kemeh dalam botol pasya sik tauk lah biak ya minum kah sik air ar...hehehe..ya jak sebenanrnya..
Biak pemulihan sebenanrnya sik lah teruk ni, cdak pun ada semangat mok belajar..
masa PBS ya rata2 biak yang ditanya ada cita2 sendiri.. so jelas dalam hidup sik kira sapa semua orang da tetapkan hala tuju masing2.. mungkin nasib cdak sik sebaik nasib orang len...
best juak diat sidak sebenarnya...
yang pasti murid2 kategori ya perlukan lebih tumpuan dari guru2..
tok sik da cikgu2 yang nganok anak murid sendiri...
kan dah sik bagus, sik da orang senang dengar kata2 kesat..lebih bagus doa untuk sidak..
hehehe...ntah pa d kepak ku..
k lah lak da gik, ku update gik ku pun blog..hehehe

..selamat kembali..

salam..
dah lama aku sik update blog tok..
huhu.. macam macam jadi kat aku..
da yang sedih da yang gumbira...
Pak Su ku meninggal,..."innalillahiwainnalillahirrajiunn"..
lagipun lepas ya terus sambung ngan cuti..
da PBS gik...
PBS kali tok sik best gilak..
da sorang cikgu ya boleh2 nya suruh polah sistem maklumat murid.. nang sik patut..isk3...
pasya nya juak yang nganok aku sik mok di suruh.. aku peduli apa,.ya bukan bidang aku..
PBS mek orang banyak gik keja mok dipolah..
tapi dalam sik best ya da juak la yang best..hehehe
pastok ku cita gik..