Thursday, November 19, 2009

alhamdulillah...


alhamdulillah dah habis exam dah..kinek mok paking barang yang banyak...
huhuhuhuhu
pastok mok post gamba banyak2..hehehe..mun jak..
cuti tok asanya susah kit la mok online..hehehe
la lamak gik lah ku sik update ku pun blog..hehehe
kepada semua yang bakal bercuti dan sudah bercuti...
slamat bercuti..:)

Tuesday, November 10, 2009

..Sudah Lama Tak Bersua...

Tok gamba masa raya baru2 tok..
Mun classmate ku kenallah cdak ngan baju ya...
Pliz lah owh..ya baju Kuliah..
Husna ya tangah nangis..HHuhuhuhu
sikda keja len..Nangis jak2...
Sik da dalam gamabr, abang sulung sekeluarga...n of course My Lated Beloved mum..

Thursday, September 17, 2009

alhamdulillah...

alhamdulillah.. semua 8semen ku dah ku polah...
yahooo esok last kuliah...
hikhikhik..
tapi sikda feel la mok raya..
sedih da lah..
hehehe
teringan ngan kuih kek yang selalu di polah time nya ada dolok...
sik sanggup dolok mok molah..
takut banjir kampung serpan ya kelak..
tahun tok kamek orang beraya tanpa Arwah Emak buat tahun kedua..
dan Arwah ak su buat keli pertama,
Semoga orang-orang yang aku sayang dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang di redhai-Nya.. amin..

Sunday, September 13, 2009

..8semen melonggok!!..

padan muka aku sebenarnya, time tok 8semen melonggok, so far aku bok siapkan 3.
PBS belum ku sentuh langsung!!
huhhuhu
makin malas aku tok..
hehehe
k mok molah keja gik..
salam 1 malaysia..

Thursday, September 10, 2009

...fening...

peningku...fikirkan pasal 8semen...
sekarang tok pun tengah molah 8semen...
sapa mok tolong..
silakan...
heheheh

Wednesday, September 9, 2009

...dari indon ku ke Malaysia..

jangan salah faham owh..
palak ku pening time tok..hehehe
dari bahasa indon ku tukar ke bahasa Melayu..
semuanya gara2 Ping Pong..
sapa2 mok tolong aku untuk ringankan beban kan best, send kerja kursus..hahhaa
sik dalah guro jak..
k ya jak lok...
salam 1 Malaysia...:)

Thursday, September 3, 2009

..putus nyambung...

BBB – Putus Nyambung

Ini mimpi anak remaja
Seindahnya mimpi para dewa
Tak pernah berhenti ceritanya
Yang biasa jadi tak biasa

Memangnya dunia ini punyamu
Apa memang hanya ada kamu
Banyak yang bisa menggantikan
Putus satu tumbuh seribu


Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Sekarang putus besoknya menyesal
Kalau loe laku hari ini putus
Ya putus aja

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Kalau dekat benci kalau jauh kangen
Lihat saja nanti apa yang terjadi
Putus ataukah nyambung

Aku tau kamu masih suka
Aku dan kamu memang gengsian
Sampai kapan harus begini
Putus nyambung putus nyambung terus

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Gitu dong…
Ngarep loe..


heheh.. lagu yang best...

lalalalalalalalalala....

..memori PBS 2..


Time tok aku molah ujian pengamatan untuk biak2 pemulihan..Banyak benda yang aku belajar dari sia sebenarnya..
TQ Cikgu Pem yang banyak membantu..
Tq juak kepada semua pihak yang terlibat.
Aku mok cita pasal kisah sorang biak tok.,..nya biak pem..namanya amir..
sik sangka eh da juak cita real di dengar,..
Amir biak pem..n selalunya biak pem olah boleh tahan.. so Camya lah amir..
mancai!!! mungkin tahap dewa..
tapi da lucu juak kisah nya tok..
ha, yang guna songkok ya lah amir..
tok cita dari cikgu2 sia lah...Amir pernah molah hal diluar jangka banyak pihak...
kisahnya begini.. pada suatu hari.,,..hehehe
c Amir tok minum air bekal kawannya, dah nangga air ya habis, boleh2 nya kemeh dalam botol pasya sik tauk lah biak ya minum kah sik air ar...hehehe..ya jak sebenanrnya..
Biak pemulihan sebenanrnya sik lah teruk ni, cdak pun ada semangat mok belajar..
masa PBS ya rata2 biak yang ditanya ada cita2 sendiri.. so jelas dalam hidup sik kira sapa semua orang da tetapkan hala tuju masing2.. mungkin nasib cdak sik sebaik nasib orang len...
best juak diat sidak sebenarnya...
yang pasti murid2 kategori ya perlukan lebih tumpuan dari guru2..
tok sik da cikgu2 yang nganok anak murid sendiri...
kan dah sik bagus, sik da orang senang dengar kata2 kesat..lebih bagus doa untuk sidak..
hehehe...ntah pa d kepak ku..
k lah lak da gik, ku update gik ku pun blog..hehehe

..selamat kembali..

salam..
dah lama aku sik update blog tok..
huhu.. macam macam jadi kat aku..
da yang sedih da yang gumbira...
Pak Su ku meninggal,..."innalillahiwainnalillahirrajiunn"..
lagipun lepas ya terus sambung ngan cuti..
da PBS gik...
PBS kali tok sik best gilak..
da sorang cikgu ya boleh2 nya suruh polah sistem maklumat murid.. nang sik patut..isk3...
pasya nya juak yang nganok aku sik mok di suruh.. aku peduli apa,.ya bukan bidang aku..
PBS mek orang banyak gik keja mok dipolah..
tapi dalam sik best ya da juak la yang best..hehehe
pastok ku cita gik..

Tuesday, August 4, 2009

yahoo...

yahoo... esok sik da kelas..
n esok sik kenak kuarantin gik..
tapi esok ada Ping Pong..
tapi sik pa lah sebenarnya ping Pong ya best juak bah di main..
huhuhu

Saturday, August 1, 2009


barisan geng pra pem pem

Geng Mek orang lawan...menang you, tempat pertama...

....Selayang Pandang Mesra Kuarantin....

Ni aktiviti pertama yang kamek Join..
Mari Sikut Menyikut...
hehehe
faizah di mbak ar...

Mesra Kuarantin


Salam buat semua...
Mesra kuaranti. Bunyi macam pelik tapi so far Alhamdulillah, aktiviti yang dirancang dlaksanakan dengan jayanya.
Best nang best, tapi lelah la.. Time tok pun kamek masih sakit kepala..kuat sangat berjemur kot.
kamek orang pun group PISMP PEMULIHAN di combined dengan PPISMP PEMULIHAN & PISMP PRA- Sekolah. best la.. semua sporting..
huhuhu
at Least da juak perkara yang berfaedah dilakukan...
last..PRA PEM PEM.....

Wednesday, July 29, 2009

H1N1 Punya pasal...

huhuhuhuhuhuhu'
dengan bangganya kami dikuarantin...
tapi yang sik bestnya kuliah jalan spt biasa...

Wednesday, July 22, 2009

dengan "kembar"


ada satu cerita menarik...Menarik ke??hehehe
ada pekerja library yang disamakan dengan aku..
dalam erti kata lain ya kembar aku kat sitok...
hohoho..
sapa2 yang tengok photo tok pastok..komen owh...
TQ

..ni gamba ramai2 plak...


ha ni bergambar beramai2...
ada lagi jap erk...

..wif shawn, Melissa n Kyle..



masa ni aku bergambar 3 wakil dari university tu...Nak tau?budak kecik kat depan tu umur dia baru 12 tahun..Menariknya dia dengan berani menyatakan pendapat!
kan best kalau kami punya course pun ada link luar negara. Sebab Pemulihan pun berasal dari luar negara...

Tuesday, July 21, 2009

...setulus hati Aisya...PART 1

Jam di sisi katilnya sudah menunjukkan hampir pukul 7.50 pagi. Aishah terasa malas nak bangun. Kesejukkan pagi membuatkan dia lebih malas untuk bangun. Selimut di hujung katil segera ditarik menyelubungi tubuh yang rasanya sudah hampir ke tahap ais batu. Semalam awan menumpahkan air tanpa belas. Kesannya,sejuk hingga ke pagi ini.

“ Aishah,ooo cik Sha ,bangun!!!" Kedengaran suara serak-serak basah yang sumbang menjerit-jerit memanggil Aishah. Siapa lagi kalau bukan Aniza. Teman sebilik Aishah. Hanya Aishah, Aniza dan suria yang tinggal dalam bilik itu. Kelebihan mereka yang masing-masing berada dlam tingkatan enam membuatkan mereka ditempatkan di asrama yang istimewa. Setiap blok memiliki asrama yang hanya menempatkan tiga atau empat orang untuk setiap bilik. Apa yang paling menyeronokkan, bilik-bilik istimewa ini hanya untuk pelajar-pelajar tingkatan enam. Atas alasan keselesaan mereka untuk menelaah pelajaran.

“ Ya Allah, Sha bangun!!!!! “ pekikan suara Aniza kedengaran lagi. Aishah seperti mahu menutup telinganya. Sekali lagi selimutnya ditarik sehingga menenggelamkan dirinya yang sedia kecil.

" Ya Allah, tingginya frekuansi suara member aku ni..." Aishah mengumpat di dalam hati. Berbuat dosa pagi-pagi lagi. Aishah masih lagi telentang di katil umpama buaya lepas makan.

" aghh, malasnya nak bangun.." ujarnya sendirian.

" Malas,apa ko cakap? Ko malas nak bangun? Ko tahu tak pagi ni ko ada meeting dengan MPP berkenaan dengan kemasukan pelajar baru pagi ni? Ada Cikgu Mar turut serta kan? Kau tu setiausaha, jangan pulak buat-buat lupa! solat pun belum, bersiap pun belum. Sah lah kau lambat hari ni Sha." Tiba-tiba Suria, rakan biliknya yang lain bersuara. Aniza yang dari tadi menjerit sudah berada betul-betul dihadapannya. Bila masa minah ni terpacak kat sini? Aishah jadi kurang pasti.

Jam loceng ditunjukkan betul-betul dimuka Aishah. Jarum sudah menghampiri angka 8 pagi. Mesyuarat akan bermula jam 8.30 pagi.

" Ha, Ya Allah macam mana aku boleh lupa ni?" Aishah menjerit kecil. Niatnya untuk bersenang-lenang sempena hujung minggu kali ini terbantut secara tidak langsung. Segera dia bangkit dari katilnya. Bangkit dari mimpi-mimpi semalam. Tuala yang disidai dikerusi dicapainya pantas. Semua pergerakannya laju. Persis lipas kudung. Aishah terus bergegas ke tandas. Segera membersihkan diri dan mengambil wuduk. Mandi?? Tidak sama sekali..Huhuhu....Sejukkkkk.... Hanya ada berus gigi ditangannya. Alah, diaorang faham punya. Lagipun diaorang bukannya tahu aku mandi ke tak. Akal nakalnya ligat berfungsi. Senyuman nakalnya mula terukir. Gila! Aishah memang berani.

...university of South Florida....

......salam.......

ari tok mek orang bok kak habis ceramah dengan orang luar...
student n cikgu2 dari University of South Florida..
alhamdulillah semua berjalan dengan lancar,
InsyaAllah mun dah semua sattle, lak ku upload gambar..
hehehe

Monday, July 20, 2009

....rindu...

wajah itu...
menggamit seketik hatiku...
membawa diriku mengharungi satu daerah yang berbeda...
daerah yang bernama hati..
kepiluan dan kesedihan sebagai penghuni,...
wajah itu...
wajah yang sudah lama aku tak tatap..
wajah yang selalu membelenggu jiwaku ini..
wajah yang selalu aku rindu,...
pemilik wajah itu,
aku harapkannya selalu bersamaku..
aku harapkannya selalu disampingku...
namun, apa dayaku..
Allah pemilik ratu hatiku...
Allah menjemput dirinya terlebih dahulu...
Allah menjemputya sebelum impiannya ku tunaikan...
saat Hati dan diri ini masih memerlukan...
saat hati dan diri ini masih belum rela membiarkan..
saat hati dan diri ini masih ingin dimanjakan..
kini..
hati dan diri ini sudah bisa menerima hakikat..
bahawa Allah lebih menyanyanginya...
terima kasih kerana melahirkan...
terima kasih kerana mendewasakan..
terima kasih atas segalanya..
damailah engkau disana..
bersama orang2 yang bertaqwa..
Al-Fatihah...buat bonda tercinta...

............alhamdulillah............

salam...
alhamdulillah...
dapat lah u coretkan seluruh rasa n jiwa ku kat ctok...
best gik kelaka sarawak nak?
erm..
banyak yang aku mok post sebenarnya, tapi yan lucunya ku bok tauk cara...
hahaha
nasib da anak Pak Man tolong ngaja...
k anyway, aku akan mulakan diari aku dengan senyuman..hikhikhik..